tirsdag 11. mars 2014

Da var vi kommet til St-Paul-de-Vence.

Det var faktisk noen av dere som gjettet riktig. Turen på torsdag gikk til den sjarmerende byen St-Paul-de-Vence som ligger i departementet Alpes Maritimes, midt mellom Nice og Antibes.

Denne sjarmerende middelalderlandsbyen skal være en av Frankrike`s mest besøkte.

På spaserturen gjennom svingete og trange gater passerer man flotte fontener, spennende butikker og kunstgallerier. Men man må også huske å ta en titt oppover, for der skjuler det seg flere flotte statuer, utsmykninger og kunstverk på bygningene.

En typisk provencalsk butikk, men byen er nok mest kjent for sine kunstgallerier. Det er kun noen hundre fastboende her, og flere av de er kunstnere som bor over galleriene deres. Ellers regner man med at det er ca. 2,5 mill. turister innom murene i løpet av året.

Selvom man har mer enn nok å se på når man går gjennom gatene, fanget dette synet min kameralinse. På toppen ligger den gamle kirken i byen, vakkert ikke sant?

En typisk detalj i det kunstneriske "bybildet".

Det samme er slike malerier i alle varianter og motiver. Men de fleste motivene skal sies å være fra områdene rundt her.

Selvom det er mye å se på innenfor bymuren, må man bare stoppe opp å se på den fantastiske utsikten også. Her kan man bl.a se de snødekte alpene på den ene siden, og til middelhavet på den andre siden.

Til og med brosteinen fascinerer meg.

Jeg er veldig glad for at vi tok turen hit nå og ikke i høysesongen. Da tror jeg nesten jeg hadde fått "klaus" inne i disse trange gatene.

Jeg må også legge til at det var flere interiørbutikker her også.

Samt delikatesser på rekke og rad.

Da kjente vi plutselig tørsten meldte seg og det gjorde vi noe med i ettermiddagsolen nede ved petanquebanen. Fort.følger.


4 kommentarer:

Furulunden sa...

Så fint å få være med deg på tur da!! Blir med på resten av reisen også jeg altså :)

Anonym sa...

Du frister med flott innlegg, så dette stedet er verdt et besøk:)

Klem Cathrine .E.

Som mine dager er sa...

Herlig herlig herlig. Jeg stupforelsker meg i slike steder :-)

Anonym sa...

Saint-Paul-de-Vence ligger så fint och högt. Har varit där några gånger.Härliga gallerier och butiker. Måste vara härligt där nu när det inte är så många turister.