torsdag 29. mars 2012

Her bor vi eventyrlig i vakre Alsace.Hei, da er jeg på nett igjen. Etter en lang biltur kan dere tro det var godt med en lengere stopp. For noen år siden leste jeg om det berømte Bed & breakfast Le Schaeferhof i Alsace. Siden den gang har jeg alltid hatt lyst til å tilbringe noen døgn der.Ettersom vi la om bilruten fra å kjøre gjennom Sveits med sommerdekk, valgte vi heller å kjøre innom Alsace området og videre nedover gjennom Provence.Gleden var derfor stor da de hadde ledig rom for oss 4. Med en varm og vennlig velkomst ble vi overveldet over hvor sjarmerende dette stedet egentlig var. Vi har fått en stor suite med 2 store soverom og et lekkert bad. Disse to bildene er fra vårt soverom, romantisk ikke sant? Huset er fra 1800-tallet og har blitt totalt renovert gjennom årene. Jeg for min del faller jo så klart for alle disse gamle bærebjelkene og dørene, som alle har et hjerte hengende.Måtte også ta et bilde av kaffe/te-serviset som stod klart på rommet vårt. De hjerteformede boksene er fyllt med god te og kaffe.På dette rommet bor jentene.Det er så utrolig mange koselige detaljer her, legg f.eks. merke til nattbordslampa under her.I går kveld valgte vi å spise middag her istede for å dra ned til sentrum. Det angrer vi ikke på. Her møtte det oss et vakkert dekket bord til flere enn oss 4, og det var det som var xtra hyggelig. Ettersom huset har få rom til leie, vil det aldri bli flere gjester enn at vi kan få plass rundt et langbord eller to. Vertinnen kom med den ene selvlagde og velsmakende retten etter den andre (totalt 7-retter), og vi ble riktig så godt kjent med de vi satt sammen med. Forøvrig litt av et sammentreff da de var engelske, bodd 13 år i Frankrike, og nå flyttet videre til Spania.Nydelig frokost med bl.a hjemmelagd eplecider fra egen eplehage.Altså er dette et eventyrlig og sjarmerende sted hvor man våkner opp til lyden av sauer, yrende fugleliv og duften av fransk frokost. Med husets hjemmelagde fruktsalat, marmelade og gode oster er vi nå overmette (kanskje ikke rart da det ikke er mange timer siden vi også spiste 7-retters middag, hi-hi) og klar for siste biletappe på ca.80 mil til vårt "nye hjem" som venter oss.....Så til dere som ønsker en opplevelse utenom det vanlige hotelloppholdet, kan jeg/vi sier de i kor her, anbefale dere noen døgn her i vakre omgivelser. Les mer HER!

17 kommentarer:

Anonym sa...

Så flott:) Virket kjempe deilig å overnatte der noen netter:) kose dere masse videre på reisen og kjør fint:)
Gla i dere...

Klem Camilla

Martha sa...

For en perle:)
God tur videre..
Spennendes !!
God klem fra meg til deg :)

Camillaeli sa...

Det ser godt nok dejligt ud. Gemmer dig link, så stedet kan besøges ved næste stop i Alsace ;o)

liven sa...

Så nydelige omgivelser!
God tur videre Maliva :)

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Tänk att ni är på väg nu, ner mot ert nya hem. Känslan när ni kliver ur bilen kommer bli magisk! Hotellet ni bodde på är helt underbart, så roligt att du delar detta med oss.
Varm kram och kör försiktigt
AnnaMaria

Torunn sa...

Tusen takk for at du deler dine gode tips!
Stedet er lagret i favoritter, og jeg ønsker meg dit når jeg blir 50 :-)

Klem Torunn

(eddas) sa...

For et sjarmerende hotell...med så go atmosfære...
Ja da blir neste innlegg fra nye hjemmet:)
klemklem

Sivs hus sa...

Hei, WOW ja dette falt helt i smak. Herlig tips. Gleder meg til å høre mer fra deg...påskeklem Siv

Elsa sa...

Gud for ett sted! Utrolig! God tur videre! klem Hege

Bente sa...

Lengter tilbake til Alsace når jeg ser dete. Har ikke bodd her før, kanskje engang i fremtiden vem hvet.

God tur videre.

Bente

Som mine dager er sa...

Ser simpelthen helt guddommelig ut. Stedet skal noteres ned, så kanskje vi tar veien innom neste gang vi kjører rundt i Europa. Lykke til videre!

Marit

Anonym sa...

Hei!

Så koselig å høre fra deg igjen:) dette så bare utrolig koselig ut, likner et eventyr som man vanligvis ikke opplever! Skjønner godt at du ville legge turen innom her. Masse herlige detaljer og et skye for øyet:)
Ønsker deg en fortsatt god reise og håper de neste 80 mil går greit:)

Klem Merete

H. sa...

Bed and breakfast helt etter min smak dette her, ja !

Slike steder oser jo av fine ideer til å ta med "hjem" - god tur videre.

God Påske :)

Sologbolig sa...

Takk for tips og nydelige bilder. Vi har feriert mange ganger i Alsaceområdet. Og nydelig er det der, men vi har ikkje visst om dette flotte hotellet.Nydelig ! Det er herved notert ned (det er så kjekt å få slike tips). God tur vidare ! Klem.

Anonym sa...

Fantastisk, som et eventyr. Litt høy nips faktor på steder som dette, men allikevel så kos :-)) nyt hvert minutt :-)) ikke så gæli hjemme om dagen heller, i morgen starter påskeutfarten, og da er det jo kvikklunsj og appelsin som gjelder, det hadde jeg faktisk med meg på påsketur til Italia :-)) klem og takk for titten, har tenkt på dere .....får ikke postet, annet enn som anonym, men det er meg, P J buksene om du husker

Missfryd sa...

For et lekkert sted!! Skikkelig atmosfære. Blir spennende å se bilder fra "ditt" sted.
Jeg er bare så glad på dine vegne, at du og familien din følger drømmen:-)
Stor klem fra Ingrid

Alfa sa...

Så nydelig:0)
Kos dere masse. Ta mange bilder:0)

Klem