torsdag 8. mai 2014

Bilferie til Frankrike i sommer?

Til de av dere som har planer om å ta med bilen på ferie til Frankrike, har jeg noen tips til overnatting langs veien. Vi har i flere år valgt denne måten å komme oss til Frankrike på, da vi synes bilturen er en opplevelse i seg selv.

For å komme til den franske rivieraen har vi brukt to ruter. Den ene er noe lengere, men går raskere. Da kjører vi retning mot Strasbourg og inn i vakre Alsace-området. For flere år siden leste jeg en dansk reportasje fra et Hans og Grethe lignende B&B Le Schaeferhof i Murbach som ligger i Alsace. Dette hotellet har ofte blitt avbildet i interiørmagasiner og vært på tv siden den gang. Så hit ankom vi altså i mars -11 med flyttelasset. En ting er å lese om stedet, men det var en gledelig overraskelse hva som møtte oss. Helt eventyrlig spør du meg.

Her ble vi godt tatt vare på av vertskapet som forøvrig bor i den ene delen av huset. Mer om dette oppholdet kan dere lese HER! Videre til Ste.Maxime tar det cirka 8 timer med bil, så med andre ord et godt utgangspunkt å ha på den siste etappen.

Alsace grenser til Tyskland, så på vår hjemreise i fjor høst valgte vi et annet sjarmerende B&B i Iffezheim. Selvom dette ligger syd i Tyskland, oste det av fransk sjarme og med masse flotte antikviteter.

Mer om dette stedet kan dere lese både HER og HER!

For de av dere som reiser med Kiel-fergen er det ca.75 mil hit til Iffezheim. Videre til Ste.Maxime-området er det ca. 95 mil.

Hvis ikke dere foretrekker å ta Kiel-fergen, anbefaler jeg fergen mellom Rødby-Puttgarden. Da pleier vi å overnatte i den koselig byen Køge som ligger like syd for København.

Men tilbake til den andre ruten som vi kanskje liker best. Da kjører vi autostradaen tvers gjennom Tyskland forbi Nürnberg og inn i Sveits. Naturen gjennom Sveits kan ta pusten fra en. Der pleier vi å overnatte i Lugano. Fra noe enklere standard hos B&B, til mer luksus hos Hotel Parco Paradiso. Her ser dere balkongen vi hadde. Snakk om panoramautsikt utover Lugano og innsjøen, love it! Mer om dette hotellet kan du lese HER!

Her landet vi i hver vår seng etter en dukkert i bassenget. Herlig etter en lang biltur. Et annet sted som også er verdt et besøk er nyrestaurerte Kurhaus Cademario Hotel & Spa. Ligger oppi åsen like før dere kjører inn i Lugano. Direkte link til hotellet HER!

God mat er også viktig når man er på ferie. Min beste smaksopplevelse så langt på veien er nok på den japanske teppanyaki restauranten på Hotel Parco Paradiso. Foretrekker man en billigere overnatting ligger ikke Como/Lucino i Italia så langt unna. Der kan jeg anbefale Hotel Cruise, link HER! Selvom vi føler at vi er "hjemme", tar det cirka 6 timer med bil herfra til Ste.Maxime. Jeg vet at flere av mine feriegjester har benyttet seg av disse tipsene og de kan også skrive under på at disse stedene kan anbefales. Da avlutter jeg med å si; BON VOYAGE SUR LA ROUTE, ET BIENVENUE À LA FRANCE.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Så flott reise reportasje igjen May Liss!!
Kanskje vi tar bilveien en gang. Det så veldig fristende ut. Tenk så mye man kan oppleve når man reiser med bil!
Bil eller fly, det skal bli så deilig å komme tilbake!
Gleder meg ❤️

Klem fra Cathrine

HWIT BLOGG sa...

Åh detta ser väldigt intressant ut!
Ser verkligen ut som en trevlig tripp genom Europa...
Älskar att resa...
Jättefina bilder du bjuder på!
Varm kram,
Titti

Roses, Lace and Brocante sa...

Hello Maliva
You have a lovely blog too!
Thank you for visiting me.

I loved reading your post especially the part about Strasbourg.
Because our daughter lives in France we visit each year from New Zealand.
This year we are going for Christmas and I have always wanted to visit the Strasbourg Christmas markets!

Wishing you a happy and fun week.
Shane

♥ Netta ♥ sa...

Så mange flotte tips til bilturen nedover fra deg. Vi har kjørt ned til Sør-Frankrike én gang, men det blir nok med denne turen dessverre. Jeg er lei av bil etter 2 timer og guttene etter 3 timer, da blir to døgn i bil litt i overkant for denne familien. Men, å ta det som en del av ferien og bruke god tid med flere stopp, da kan jeg kanskje vurdere det igjen :-)

Ha en fin uke!

Klem
Netta

Freedomtravel sa...

Waow, det ser magiskt fint ut! Vi kommer nog att resa i Frankrike, men vi har boendet med oss (bobil)... Men man blir väldigt inspirerad av bilderna!