mandag 7. mai 2012

Les Issambres!

Les Issambres er et strandområde i Roquebrune-sur-Argens på vei mot Ste.Maxime som ligger ca. 8 km unna. Det er her vi holder til. Så i dag skal jeg ta dere med på en typisk mandag her i sentrum. Først var jeg innom bakeriet og kjøpte croissant og baguette, som jeg skulle servere til gjestene som ventes til lunsj.

Så ruslet jeg videre forbi noen butikker som ligger langs hovedveien. På den andre siden av veien jeg går nå, ligger det en 8 kilometer lang strekning med sandstrender og klipper. Men først shopping!

Markeder er det overalt her i Frankrike. Her i Les Issambres er det hver mandag formiddag, og på fredager er det brocante langs strandpromenaden.

Her selges det alt mulig, og veldig hyggelig å gå rundt å titte. Ekstra sjarmerende er det med levende musikk i bakgrunnen.

Under her er det salatbestikk og fjøl som er lagd av oliventre. 

Alltid på slike markeder, er de generøse på smaksprøvene sine. Her tilbyr de alt fra ost, vin, pølser, oljer, oliven og disse tapenadene.

Midt i hovedgata ligger Hotel Le Provencal, som er et koselig hotell med havutsikt. Her har de en meget god og populær restaurant som har flere Michelin stjerner.
Har enda ikke fått smakt på maten der, men ser virkelig frem til en helaften her ja;o)


Flagg og dødningshoder er det store her også som dere ser.

Så går jeg over hovedveien og tar strandpromenaden hjem igjen. Her ligger bl.a båthavna.

Mens her er det opplæring av skolebarn. De var så søte der de satt to og to i hver sin seilbåt og ble dratt utover;o) Vi derimot har fått oss surfebrett, så nå skal vi også melde oss på kurs. Jeg tok dere ikke med til stranda vi holder til på, men den skal dere få se en annen gang. Håper dere likte å være med meg på min mandagstur?

16 kommentarer:

Marit sa...

Ja, jeg likte dette!
Må nok nedover igjen.
Neste vår kanskje.
Utrolig mye vakkert
å se på,
å kjøpe og
å smake!
Klem fra marit

Anonym sa...

Hei!
Så utrolig herlig dette så ut, må jo være en drøm å kunne bo sånn:) de bodene med alt mulig så bare herlig ut. Drømmer om en gang å ta en tur til Frankrike
Også sol, sjø og liv:) helt herlig.
Vi har sol hjemme også, men det er så kaldt. Men det kommer vel.
Ha en god kveld

Klem Merete

Anonym sa...

Så ufattelig deilig..;) Kjenner varmen og sommeren bruser i blodet bare av å se bildene..:)
Gleder oss til vi kan komme ned og besøke dere.. Vi håper på høstferien i Sauda.. Den er i oktober..... Om det passer for dere da... Hvis ikke finner vi et annet tidspunkt..

Klem Camilla:)

Ragnhild sa...

Hei. Det er så koselig å følge bloggen din. Har leid hus i Ste. Maxime en sommer og det var bare en heilt fantastisk plass. Absolutt å anbefale.Takk for at du deler opplevelser med oss som leser bloggen din.Takk

♥ Netta ♥ sa...

For en flott tur du har tatt oss med på. Jeg kan formelig kjenne luktene og føle stemningen i bildene du viser. Vi har vært i Provence to ganger og det er garantert at det blir mange flere turer dit. Etter å ha sett bildene fra Roquebrune-sur-Argens blir det nok en tur dit også neste gang vi er sydover :-)

Så dumt at du ikke får lagt igjen kommentarer hos meg. Jeg håper det har blitt bedre nå. Vet at Blogger har hatt endel problemer med blant annet kommetar-feltene sine den siste tiden :-(

Ønsker deg en herlig kveld!

Klem
Netta

EVAS HJEM sa...

Åååå... skulle ønske jeg var der nå. Savner Frankrike. Noen år siden sist;)
Tusen takk for titten. Kjempegøy.

Eva.

Sologbolig sa...

Takk for en herlig tur !! Kos deg videre. klem.

Mette Irgens sa...

Takk for en flott rundtur på kjente trakter. Veldig koselig. Har ikke hørt før om hotelet med restauranten med de 2 Michelin stjernene - du får gi fortelle oss hvordan det var etter at du en gang har vært der! :) Har lyst til å forsøke den en gang.

Kos deg.
Klem, Mette

Anonym sa...

Så flotte bilder, vi skal feriere i Les Issambres i sommer så det er kjempekoselig med nydelig inspirasjon i forkant, ønsker meg gjerne mer av slike. G.L.E.D.E.R meg til ferien :-) Elise

Tinas bo sa...

Jösses vad underbart det ser ut!!
Blir såååå avis!!! :0)

Här skiner solen, men det är inte speciellt varmt... suck...


Ha en underbar vecka
Kram Tina

Berit sa...

Mandagsturen med deg var bare så sjarmerende :-) Jeg leser alt du skriver så inspirende om, og tenker at dere har havnet i en drømmeverden!... får bare såå lyst til å se-og oppleve det med egne øyne; sol og varme, strand og natur, markeder og sjarmerende butikker- alt man kan ønske seg!....kanskje til sommeren; ..hvor flyr man, og hvordan er mulighetene for å bo 2 voksne i området der?
Hilsen Berit

Maliva`s verden sa...

Hei Berit. Ja dette anbefaler jeg deg å oppleve. Det er ca 1 time bilkjøring fra Nice....ligger langs kysten mot St.Tropez. Send meg gjerne en mail, så kan jeg kanskje hjelpe deg;o) KLem

may-liss@maliva.no

Monica sa...

Halloj !!!
Ahhhhh vad fint ni har det där "uppe" på Rivieran !!!
Hemmet har blivit såååå fint, en fin mix av Frankrike och Norden,läckert !!! Gillar dina promenadstråk,myyyyycket finare än mina,helt klart !!! Allt gott till dig och de dina !!!! Storkram från Rom . Monica

STYLIZIMO sa...

Jeg kjenner helt hit hvor deilig det er der nede :)
Vi skal faktisk i et bryllup i Frankrike i Juni, så da får en en liten smak. De skal holde det i et lite slott ca èn time fra Paris. Gleder meg så!

Har kost meg igjennom alle de herlige bildene du legger ut! Det er så deilig å se at dere har det så fint. Jeg kommer etter en vakker dag :)

Nyt videre!
klem Nina

Magdalena sa...

nå har eg titta på bilder og lest , -og følt eg var sør på kontinentet...
herlige deilige tameperaturen dere opplever nå, og tenk,- det er ikke for et par uker, -det dere bor der!!
- våkner du og tror det er en drøm hver morgen?? det hadde eg gjort..
kose deg for hver en dag!! goklem,magny

Magdalena sa...

nå har eg titta på bilder og lest , -og følt eg var sør på kontinentet...
herlige deilige tameperaturen dere opplever nå, og tenk,- det er ikke for et par uker, -det dere bor der!!
- våkner du og tror det er en drøm hver morgen?? det hadde eg gjort..
kose deg for hver en dag!! goklem,magny