torsdag 28. april 2011

Skal det være en matoppskrift fra vår franske gjest?


Tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger ang. forrige innlegg. Her har jeg klart å senke skuldrene, og xtra deilig for a`mor er det å bli vartet opp med deilig fransk middag. Det smakte godt at jeg fikk lyst til å dele oppskriften med dere også.
Det er nok flere av dere med meg som har prøvd dere på en lignende oppskrift på Quiche. Men her kommer altså den orginale, fra Lorriane-distriktet.
Veldig greit å kjøpe ferdig butterdeig, som legges utover i en paiform med bakepapiret som følger med i pakningen. Forstekes ca. 5-7 min. midt i ovnen på 200gr.

Imens steker du opp 300 gr bacon, og legger det utover bunnen da den er klar.
Pisk 3 egg med 3 dl.creme-fraiche og 2,5 dl. melk. Salt og pepper etter smak.

Strø over med 150 gr. god ost, som skal dekke helt det våte. Mens paien stekes videre midt i ovnen, ca.30-35 min. til den blir godt gjennomstekt, kan salaten lages. Dressingen eller sausen han kaller det, er en blanding av god olivenolje, balsamico, litt dijon-sennep, salt og pepper.

Lett og enkel rett, og en smak av "sommer", her vi sitter ute og nyter hver bit;o)


Bon appètit!

mandag 25. april 2011

Siste forberedelser til konfirmasjonen 1.mai.


Wow, for noen fantastiske vakre dager vi har hatt i påsken. Regner med at alle dere her i Norden har hatt det samme fine været, selvom jeg daglig får rapporter fra Frankrike som har hatt flere dager med regn. Nå nærmer det seg den "store" dagen for yngste dattern her i huset, og fargekoden er som dere ser "støvete råsa";o)

Lang kjole blir det på konfirmanten. Bordet skal pyntes i samme fargekode som kjolen, med rustikke lysestaker, lysfat, masse roser og roseblader strødd utover bordet, inkl.hjerter både på servietter, sanghefte og lys-skåler. Dette bestemte jeg som et symbol på min datters STORE HJERTE. Nå skal mor prøve å senke skuldrene de neste dagene, så ser vi frem til en flott fest med familie og venner til helgen.

Ønsker dere samtidig en god start på hverdagen igjen;o)

fredag 22. april 2011

Båttur i Oslofjorden.


Titter bare innom for å dele et par bilder fra gårsdagens båttur i Oslofjorden med dere. Klubben "Kreativ Aften" er så heldig å ha et medlem med "DEN" båten, og som har båtplass på Dronningen. Så i går var klubben m/menn invitert med ut på båttur. Tror gutta liker seg godt i "klubben" vår også jeg;o)

Været kunne ikke blitt bedre, og jeg lover det smakte xtra godt med reker og nystekt brød fra stekeovnen i båten. Eneste tilskuere var sultne måker;o)

Bakerst her satt vi jentene i mange timer og stekte oss i solen, og nå kan jeg endelig si at jeg er brun;o)


Som jeg har vist i tidligere innlegg, er det litt av et skue å se alle de flotte villaene som ligger med egen strandlinje rundt omkring i Oslo-fjorden.


En hel dag i så hyggelig selskap, i slike vakre omgivelser, og som avsluttet i solnedgang....ja da snakker vi; MEMORABLE MOMENTS!


Håper du som titter innom også har noen gode dager i påsken, selvom jeg vet at slike høytider kan være xtra tøffe for enkelte. Derfor går mine tanker til akkurat deg i dag.


Påskehilsen fra Maliva

søndag 17. april 2011

God påske - Joyeuse pâques!!!.

Da er påskeferien i full gang her i huset. "Påskeharen" fra Frankrike er også på plass, og blir her i 3 uker. Heldig som jeg er, hadde han med seg go`saker til "ho mor" også. Dere lurer kanskje på hvem denne personen er. Nå kan jeg nok si det. Det er kjæresten til min "designerspire" som hun traff i fjor sommer. Så i påsken blir det bl.a dagsturer til Strømstad, Fredrikstad, Oven, Akerbrygge, og båttur med "Klubben". Jeg har bestilt strålende påskevær, så da håper jeg det også blir tid til å kose seg her ute på terrassen vår. Siste forberedelser til konfirmasjonen om 2 uker skal også gjøres i løpet av påsken. Bålpannen er godt brukt som dere ser, og dere kan tro det er koselig å sitte foran den på ettermiddagen med "grillings" av pølser osv., og sene sommerkvelder etterhvert. Ellers er detaljene som er på plass her ute,både gammelt og nytt. De fleste tingene er kjøpt i butikken jeg jobber Home & Cottage. Veldig greit med personalrabatt kan du si;o)
Da vil jeg til slutt ønske deg som tar deg tid til et besøk her hos meg, en riktig fin påskehøytid! Igjen vil jeg minne deg på ;

Husk du er verdifull!!!

Påskeklem fra Maliva

torsdag 14. april 2011

Nytt reisebrev fra Den franske rivieraen.

Vet det er flere av dere som setter pris på mine reisebrev fra Frankrike, så her kommer nok et rykende ferskt reisbrev fra Ste.Maxime. Her er byen i full blomstring som dere ser, og innbyggerne gjør seg klare til å ta i mot turistene som allerede har begynt å komme. Havna i St.Tropez begynner også og fylles opp, og til dere nye lesere....tar det kun 15 min. med båt for å komme hit fra Ste.Maxime. Båt-turen kan virkelig anbefales....men hold på hatten/capsen;o)


Italiensk isbar i underetg. kan vel friste noen og enhver tro jeg.



I disse dager, er det utstilling av veteranbiler. Så her kan far kose seg, mens barna er på stranden og mor på markeder.



Et lite glimt av en helt nyoppusset leilighet, venter oss her om noen uker. Kan tro vi gleder oss til å komme tilbake igjen.



Tusen takk til Grete E.Torpen for at du trofast vikarierer for meg, når jeg selv ikke får skrevet reisebrev derfra. Takk for flotte bilder også;o)
Skal ta det igjen i sommerferien jeg vettu.

Så har du fortsatt ikke landet på hvor ferien skal gå i år, er det fortsatt noen ledige leiligheter/villaer her nede.

Anbefaler dere å ta en titt på nettsiden til Grete- http://www.provence-feriehus.no/



mandag 11. april 2011

Helgens besøk i Gamlebyen-Fredrikstad.

Hei, har akkurat kommet hjem fra noen koselige dager i min barndomsby Fredrikstad. Nesten som å være tilbake midt på sommeren spør du meg, så flott vær har det vært. Håper du som leser dette også, har fått en smak av dette nydelige sommerværet. Egentlig skulle jeg gjerne vist noen bilder fra 30-års jubileumet, som var utrolig gøy å være med på. (Tusen takk til festkomiteen for fantastisk opplegg) Men jeg må selvfølgelig ta hensyn til mine tidligere klassekamerater. Derfor kommer det heller et bilderas fra markedet i Gamlebyen som har startet opp hver lørdag igjen. Besøk på Mormor`s Cafe er et "must"......så får bildene tale for seg selv.





Jeg må nok innrømme at jeg er stolt over Gamlebyen, ikke mange byer her i Norge som kan måle seg med et slikt historisk og vakkert sted. Hm...kanskje også grunnen til at det minner meg litt om Frankrike.

Ja, ja nå får jeg komme meg i seng, så får vi se om det kommer et innlegg til før påske;o)

Go`ukestart til dere alle!

torsdag 7. april 2011

Et serveringsbrett kom frem under snøen.


Åh så deilig det er når snøen smelter ute dere, og i tillegg finner ting som er gjenglemt der ute før snøen kom, tidlig i høst. Dette brettet (fra Broste) husker sikkert flere av dere igjen fra i fjor sommer. Den ble godt brukt, både til servering av reker o.l....men også til planter og urtene mine.

Nå kan flaskesamlingen stå her og vente til jeg får tatt en skikkelig sjau utenfor. Men først venter en meget spennende helg på meg. Jeg skal nemlig tilbake til "blomsterøya" Kråkerøy og feire 30 års jubileum til klassen jeg gikk i på barne/ungdomskolen. Hjelp, sier jo kanskje litt om at jeg drar på åra "au".......også må jeg selvfølgelig få med meg markedet i Gamlebyen på lørdag.

Så derfor benytter jeg anledningen til å ønske dere alle en strålende og vårlig helg;o)

mandag 4. april 2011

Vil du ta en titt i min utklippsbok?


Jeg har vært en ivrig samler av interiørblader i over 25 år. Det trenger sin plass kan du si. Noen har jeg selvfølgelig kvittet meg med, mens andre sparer jeg på. Men det jeg passer på med alle disse bladene, er å klippe ut gode oppskrifter og stemningsfulle bilder.



De samler jeg opp, og limer inn i bl.a denne tykke kladdeboken fra Lama som er innbundet i skinn.


På den ene siden limer jeg inn f.eks. en collage jeg har lagd, og på den andre siden en mat/kake - oppskrift.



Det synes jeg skaper en xtra stemning både som kokebok, men også som en bilde/drømmebok;o) Samtidig har man samlet alle go`bitene på et sted.


Kjenner jeg dere rett, sitter nok dere inne med masse blader også. Så kanskje dette var et tips til deg?




Eller kanskje akkurat du sitter inne med noen andre tips?

Vil samtidig ønske alle nye følgere velkommen, og at det er hundrevis fra Frankrike som følger meg hver dag, er så gøy! Derfor har jeg lyst til å sende en xtra hilsen til dere;o)


Bonjour à mes chers invitès francais. . Vraiment agrèable de voir quevous trouvez le chemin de mon blogg. J`espère que vous apprecierez ce site.Mettez vonlontier un commentaire ( meme en francais) afin que je puisse moiaussi trouver votre blogg pour ce qui en ont... à bientot.


Maliva

fredag 1. april 2011

Bilder fra lanseringsfesten til boken Sanselig sommer.


Først og fremst vil jeg gratulerer Franciska Munck-Johansen (best kjent som interiørfotograf og skribent for blant annet Vakre hjem, Interiørmagasinet, Maison og en rekke utenlandske blader) med utgivelsen av "Årets vakreste bok" . Den er like vakker inni som utenpå, og ekstra gøy er det å se de flotte bildene fra mine bloggvenner rundt omkring både her i landet, og utlandet. Gratulerer til dere alle!



Interiørbutikken Zanz har "sansen", og her var det virkelig pyntet til fest. Xtra stas var det å treffe både kjente og ukjente bloggere igjen.



Tok også noen bilder til dere før gjestene ankom. Snakk om fristelser i hver krok.



Sjekk det kule langbordet, striesekkene, taklampene, og ja alt;o) Er det rart jeg føler meg hjemme her hos Zanz;o)



Litt fargerike detaljer som Lemonade-flasker på bordet.....



....og sjarmerende gamle bokser; me like! Tror nok ikke det blir så lenge til jeg tar turen innom igjen.



Til slutt vil jeg takke for en kjempekoselig aften, og lykke til med boksalget Franciska!

(Link til butikker som selger boken, trykk; HER!)