mandag 8. august 2011

Boktips; REISEN HJEM!



Med bakgrunns musikk fra vår hvite Tivoli-radio/cd-spiller, er jeg ofte å finne bak en spennende bok i go`stolen. Denne boken jeg nå vil anbefale, kan jeg sammenligne med andre favoritt bøker som Saras nøkkel, Øya og Cecilia Samartins bøker. Dette er virkelig en bok som kryper inn i sjela di - under huden på deg.


"5 - årige Sharla blir forlatt av sin hvite mor og plassert hos naboen, den svarte, ensomme kvinne Addy Shadd. Addy er 70 år og har dårlig helse, men et varmt hjerte, og hun blir som en bestemor for Sharla. I tilbakeblikk blir vi kjent med Addys dramatiske liv. Som gravid 15 - åring blir hun beskyldt for å ha forårsaket brorens død, og jaget ut av den lille byen Rusholme. På sin lange reise bort fra hjemmet opplever Addy stor kjærlighet og avgrunnsdypt svik, inderlig lykke og grenseløs tragedie. Og hele tiden hvisker en stemme i henne at hun skal vende tilbake - reise hjem. Når Sharla kommer inn i Addys liv, kan denne reisen endelig begynne".



REISEN HJEM er en sterk og rørende roman om den forløsende kraften i kjærlighet og minner, og om to ulike mennesker som forvandler hverandres liv for alltid.

(Romanen er en internasjonal bestselger, og Whoopi Goldberg har kjøpt filmrettighetene, så nå gleder jeg meg til å se filmen).

Så vil jeg til slutt ønske dere alle go`ukestart!

8 kommentarer:

(eddas) sa...

Høres ut som en fantastisk roman...
klemklem

Anonym sa...

Du burde lese det http://bokelskere.no/bok/huset-ved-moskeen/35432/ og http://www.dagbladet.no/kultur/2007/01/21/489503.html

sylvia sa...

hei.
å takk for bok tips, hadde den boken i hånden i dag, skal ta den med neste gang,
stilig radio, hvor er den kjøpt tro??
så lekker.
ha en fin kveld,
klem fra sylvia

Ingrid Tunheim sa...

Har hørt skryt om denne boken tidligere og må kanskje gi den en sjanse....jeg leser ikke så mye litteratur av den sjangeren du ellers nevner, men dette høres litt mer inspirerende ut.. ellers så har jeg likt ditt Tivolianlegg i valnøtt på hytta. Er kjempegodt fornøyd med det. Enig med den anonyme kommentaren at Huset ved moskeen er en knallgod bok, en av mine favoritter.

Maris Gyngestol sa...

Jeg holder på med den boka nå -og er foreløpig SÅ fornøyd!! Har bare lest 1/3, men er allerede hekta! :)

Ha en fin kveld!
-Mari

Maliva`s verden sa...

Takk til anonym for flere bok tips, de er herved notert. Ang. Tivoli radio/spilleren vet jeg ikke hvem som forhandler den i Norge nå...men søk på google;o) Er super fornøyd med lyden.....

HildeP. sa...

Takk for tipset! Hørtes ut som en flott roman! : )

GAWO sa...

Denne boken fikk jeg anbefalt i sommer i en bokhandel. En sånn liten koselig bokhandel der de kommer og hjeper deg :-) Jeg ble helt betatt av boken. Slukte den, i likhet med Øya og de andre du nevner. Sommeren er en fin tid for en lesehest