torsdag 24. mars 2011

Maliva`s Dijon-kyllingform.


Her skal jeg dele en veldig enkel, men smakfull rett med dere. Jeg har selv komponert oppskriften etter inspirasjon fra det franske kjøkkenet.

Dette er en rett til 4-5 personer. Du trenger;
1 rød, gul og grønn paprika som skjæres opp i strimler.
1 rød løk og noen sjampinjonger skjæres også opp i passe skiver. Dette surres lett i stekepanne, men start først med sjampinjongen i smør, deretter tilsettes de andre grønnsakene gjerne med litt olje i.
1 ts provencalsk krydder, salt & pepper etter smak. ( Jeg pleier alltid å tilsette litt vann i pannen som jeg slår over grønnsakene til slutt). Hell alt dette over i en smurt ildfast form, inkl.hakket kruspersille.

2 ferdig grillet kylling, renses og legges i passe biter over grønnsakene.
Rør inn 2 ss Dijon-sennep (orginal) i 1 beger Light Crème-Fraiche og 1 beger Crème-Fraiche (evnt.begge mager variant) som smøres utover kyllingen.

Strø ost over på toppen.
Gratineres midt i ovnen ca. 25 min. på 200 gr.


Villris og ruccola-salat er godt som tilbehør.
Her i familien har dette blitt en favoritt, også for våre gjester. Så håper det vil smake for deg også, for denne retten gjør seg selv......enklere kan det vel ikke bli;o)

Vil til slutt takke for trofaste kommentarer og mail dere sender meg. Xtra gøy synes jeg det er at så mange prøver oppskriftene mine, og har også blitt en av deres favoritter;o)


(Hm! Kanskje det blir en koke-bok ut av dette etterhvert også...hvem vet;o)

20 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Malivas franska rätter kunde din bok heta, jag skulle köpa den. Det här ska jag prova, kanske redan till helgen. Toppenbra med enkla goda recept.
Ha en skön vårdag
Kramar
AnnaMaria

(eddas) sa...

NAMNAMNAM....dette hørtes kjempegodt ut...denne må prøves ja:)Den forrige ble jo suksess hos mine gjester:)
Ja..en kokebok er ikke dumt....
Jeg og bruker bare fantasien i mine retter.....er ikke så ofte jeg bruker oppskrifter...men dine er så greie at de går fint:)
Ha en fin dag snuppeluppa....
klemklem

Interiør 63º N sa...

Mmm, dette hørtes godt ut. Jeg er virkelig mat-lei for tiden og har store problemer med å finne på hva jeg skal servere til middag, så denne oppskriften kom virkelig godt med.
Ingrediensene er notert på handlelista og retten skal utprøves i helga :O)
Ønsker deg en strålende helg :O)
Kirsti

w sa...

Denne hørtes kjempe god ut:)

W

Randi sa...

Heia du søte Franske frue!:)
WOW WOW WO......Tusen Tusen takk for at du deler dine super fine oppskrifter med oss Maliva!!
Å jau da......denne tetten SKAL eg lage til laurdagskveld da eg får besøk hit!!!!:))) Ja sjølv eg må np vel klare å lage denne "enkle"retten....uten å kalle meg Fransk!!:)
Å ja...du kunne godt laget eit Norsk/Fransk kokebok,uten tvil!!
Oss høyrest Maliva!!
Ha ein fin dag!
God klem til deg
Randi

Janna sa...

Båder ser og høres god ut! Må prøves. Takk for at du deler :-)
Mvh
Janna

H elle K sa...

Nam, nam, denne høres deilig ut, tror jeg må lage den en dag. Kos deg og ha en fin vår kveld. Klem Kristin

Jennys fire vegger sa...

NAM-NAM! :-D

Ha en fin kveld videre.
Klem Jenny

Birte sa...

dette så himmelsk Ut...
Skal prøve oppskriften til Helgen..

Klem Birte

Anonym sa...

Dette så supergodt ut, må prøve det snart. Har en datter som ikke tåler fisk og soya, så da hørtes dette supert ut. Litt vanskelig noen ganger å finne på nye retter å variere med. Så tusen takk :)
Ha en riktig god helg.

Klem, Mette

Ruths datter sa...

Så godt dette ser ut. Hadde vært midt i blinken nå.
KLem

Min Still By Maia sa...

Hei på deg!

Mmmm, dette MÅ prøves. Hørtes kjempegodt ut :)
Håper VELDIG at du kan komme til Kolsås den 6/4.
Se invitasjon i bloggen min.

GOD HELG KLEM

Lenemora sa...

Denne oppskriften så deilig ut, fikk lyst å prøve den - også var den så enkel.
Hva slags provance-krydder bruker du? Det er jo litt vagjørende for smaken vil jeg tro...

Klem Lene

Unknown sa...

Ser supersmarrigt ut, en kokbok är kanske inte en så dum idé :)
Ha en härlig helg!
Camilla

Maliva`s verden sa...

Hei Lene.
Jeg bruker det kydderet som er i posen (se bildet), men vet de selger vanlig provencalske urter/krydder på glass, i de fleste matbutikker nå. Så ja denne retten er enkel, finner du ikke krydderet, gjør det ingenting. Dijon`n er den som gjør hele smaken.
Hei Marianne
Skulle gjerne vært der, men litt vel mye å gjøre om dagen. Men vi sees på torsdag ihvertfall. Gleder meg;o)

Monica sa...

NJAM !!!!
Den måste prövas idag , sonen kommer hem efter 4 dagar i Barcelona på klassresa och det måste firas !!!
Vad jag har längtat, uj,uj, 4 dagar kan vara långa, men även alldeles för korta , för jag hade tänkt fixa o måla i hans rum, men tror du jag hunnit det ?!
Nej, har bara köpt färgen, så nu måste jag nog måla en vägg, för att visa honom att jag ialla fall försökt, istället för att bara springa runt på utställningar o galej, oj,oj, vilken ego-mamma han har stackarn...
Kram på dig o ha en häääärlig helg !!!!
Kram,
Monica

H sa...

Og jeg skal skape en perfekt feiring av mine foreldres 40 års bryllupsdag søndag med en av dine retter!:) Gleder meg!

Takk for fine kommentarer inne hos meg. Ser ut som vi deler samme smak interiørmessig:)

Ønsker deg og dine en flott helg!

Klem fra Hege.

Jenta på Laug sa...

Mmm..det såg utruleg godt ut.Må prøvast i nærmaste framtid!
Ha ei kjempefin helg!:)

Unknown sa...

Hei gode deg!!
Mmmm, denne har jeg nå notert meg og jeg er vill etter kylling retter i alle fasonger, dette så kjempe godt ut!! <3 Jeg er så glad for at du deler jeg ,))
Nyyyt av helgen & deilige vårdager (selv om det er litt kaldere igjen)
Vårklemmm fra meg,
Anki

Unknown sa...

God søndag til deg ,)
Jeg må bare si at denne retten MÅ bare anbefales, for en god rett!!! <3 Ble en stor hit her hos oss!!!
JA, du må lage en kokebok!!! ,)))
Nyt søndagen!!
Klemmer Anki