søndag 9. januar 2011

Nå er det tid for å planlegge sommerferien, så hvorfor ikke legge turen til vakre omgiveler rundt Ste.Maxime/France.


Selvom vi har booket sommerferien for flere måneder siden, sitter kanskje akkurat du/dere og lurer på hvor dere skal tilbringe årets sommerferie. Da kan vi varmt anbefale Den franske rivieraen. Ste.Maxime har blitt vår "perle" nettopp langs rivieraen.
Denne byen gjør at man kommer tett på den franske kulturen, og atmosfæren, men man er likevel aldri langt unna de større byene. Stedet er populært hele året, med høysesong fra mars til okt.
Ste.Maxime`s marked er åpent hver dag hele året. På det store matmarkedet på torsdager, bugner Rue du Marche av grønnsaker, krydder, nybakt brød, spennende oster og andre lokale spesialiteter. Jeg gjør som franskmenn, står tidlig opp og lar meg friste;o) På onsdager kan du handle antikviteter på makedet i parken. Der arrangeres det også ofte konserter og andre aktiviteter.

Attraksjonene er mange, enten du foretrekker å nyte solen på de fine strendene, vandre langs havnen, spille golf, eller smake på lokal vin til provencalsk mat på en av de mange kafeer og restauranter som finnes her.

Båten over til St.Tropez som tar kun 15 min. er også å anbefale. På lørdager er det også et stort marked her, noe jeg har skrevet om da vi var her i juni/juli-10 (Mine reisebrev/bilder finner du i bloggarkivet nederst til høyre).

Så synes du dette kunne være et interessant feriemål, er det bare å klikke seg inn på denne nettsiden; http://www.provence-feriehus.no/

Der får du mer info. og ikke minst tips om overnatting eller evnt. kjøp.
Må jo innrømme at jeg nyter synet av bildene og minnene ved denne årstiden, men så må man jo ikke glemme å nyte nuet her i nord heller da;o)

A bientôt!

40 kommentarer:

Vit som snö sa...

Tusen tack för fint restips:) Håller precis på att planera resor för året. Tror ditt tips skulle passa mej o en väninna alldeles perfekt! Ska spana in ditt resebrev:) Lite mingel med Herr Lagerfeld vore inte fel;) Hihi
Men du har rätt i dina avslutande ord, man får inte glömma det vackra i nuet och bara kika framåt:)
Ha en fin dag! Kram Cilla

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Det ser helt herlig ut:)Late dager med bare kos og rusle rundt og nyte livet i fulle drag:)Nyte livet i nord ja......hm føler jeg ligger i dvale denne årstiden.....
kos deg
klemklem

Thelma Louise sa...

det frister det frister.:-) herlige bilder.:-)

god søndag til deg.:-)

sologbolig sa...

Spennende . Vi skal iallfall sørover med bil i sommer. Ha ein fin søndag. Klem

Mors værelse sa...

Selvfølgelig skal jeg til Ste.Maxime i sommerferien...!!!
Gleder meg til et fransk minibloggetreff...:))

Maliva`s verden sa...

Ja gjett om jeg gleder meg til det M. Men du skal ikke se bort i fra at det kan bli et ganske så stort bloggtreff der nede også;o)

Made in heaven sa...

Dette så fristende ut!! Herlige bildrer. I år skal sommerferien planlegges i god tid:))

Nooria sa...

Åhh, jeg har lyst! Vi hadde planer om å reise til Frankrike eller Italia med noen venner, men nå har alle tre venneparene bestemt seg for å prioritere garasjebygging og andre prosjekter i stedet for å reise på ferie. Reiste dere til dette stedet allerede da barna dere var små? Synes du det er for hektisk for små barn?

Landcharm sa...

Dette så nydelig ut! Kan trenge noen slike varkre bilder og drømme seg bort i på en dag som i dag. Nyt søndagen videre!

Anonym sa...

Sidder nu og tænker tilbage til i sommers her var vi også og afsluttede ferien i Paris hvor vores venner bor.Elsker det Franske super flotte billeder du har lagt på.Takker for di komentar på min blog.Håber du får lyst at kigge forbi igen.Kram og god søndag

Anonym sa...

Trengte dette nå, vi har nå 50-60 cm snø og det regner :(
Kjente meg godt igjen på de fleste bildene - får så utrolig lyst til å reise igjen, men det er jo for kaldt der ennå. Tror nok det blir en tur i år også - må jo bare få det til :)
Takk for varme sommerbilder :) Ha en fortsatt god søndag!
Klem, Mette

Britt Eva sa...

Dette høres spennende ut og må utforskes. Lurt å lese reiseinnleggene dine igjen, men kan hende jeg mailer deg noen spørsmål om det er ok.
Nå skal det flotte vinterværet her nytes. Vi er jo heldige vi i Norge med så forskjellige årstider ( selv om sommer'n kunne vært lengre). Ha en fin søndag.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Är säker på att ni har hittat en riktig pärla till resmål, det är frestande och åka dit. Härligt och titta på dina bilder.
Varm kram
AnnaMaria

Datt sa...

*Får enorm reiselyst av bildene*

Solveig`s familie og Interiør blogg!! sa...

ååå fikk lyst å dra dit med det samme! Så helt herlig ut!! :)

Stor klem!
Fin Søndag!

Maliva`s verden sa...

Hei Noria og Britt Eva....veldig hyggelig hvis dere sender meg mail hvis dere lurer på noe, eller ønsker tips fra meg;o)
Mail adr. may-liss@maliva.no

Mona/Villa Tverrteigen sa...

Himmel nå ble jeg fristet til en reise til varmere strøk, herlige sommerlige bilder!
Franske Rivieraen..hmmm..ikke dumt:)

Nyt dagen.
Klemmer

Jennys fire vegger sa...

Vakkert! *drømme*

Ha en fin ettermiddag og kveld videre.
Klem Jenny

Anonym sa...

Høres deiig ut med ferie på Rivieraen. Var i Nice i sommer.
Skulle gjerne hatt en tur ned der igjen

Myhome sa...

Har veldig lyst til å reise til den franske riviera..og nyte sommeren, og blir ikke mindre fristet etter disse herlige bildene:))
Tusen takk for reisetips!!
Forstår godt at du gleder deg, må være kjekt å se frem til dette:))
Og for en flott loftstue dere har fått etter oppussingen:)
Nyt søndagskvelden!
Klem Anita

Mitt hvite hus sa...

Nydelige bilder...og ikke minst et veldig bra ferie tips..

For oss blir nok sikkert Sverige i år også.. men vi trives godt der vi..

takk for herlige bilder =))

ha en fin uke

Klemmer

Anette Willemine sa...

Fristende... Deilige bilder å drømme seg bort i. Vi satt faktisk og snakket om Ste.Maxime her en kveld, at det hadde vært så utrolig deilig å ta en tur dit denne sommeren. En venn av oss har kjøpt seg leilighet nå. Har ikke fått snakket med han om hvor ennå. Vi lengter bare så innmari tilbake til Ste.Maxime nå. På tide å gjøre noe med det! Sant?
Kanskje vi til og med kunne treffes? :)
Nå skal jeg inn å se på siden du nevner og så....... en prat med min elskede om ferie!

Klem,
AW

Maliva`s verden sa...

Hei Anette...åh det hadde vært så koselig. Nå er jeg spent på å høre fra deg igjen altså;o)

Magnys Lille Krinkelkrok sa...

sukk¨¨¨'

♥ Netta ♥ sa...

For en som simpelten ELSKER den franske rivieraen er jo dette innlegget himmelrik. Vi satt og pratet om sommerferien her om dagen og mitt eneste forslag i år er akkurat hit, enten rivieraen eller Provence. Vi får se hva de andre sier...

Som jeg sikkert har sagt før så er jeg veldig glad i H&C og på salget har jeg gjort noen skikkelige kupp. Jeg synes kulehjertene fra B&C er så nydelige så disse blir det flere av til neste år :-)

Ønsker deg en fin uke!

Klem
Netta

Melissah sa...

I'm an interior designer from Melbourne, Australia - I loved your blog, I found it very inspiring. This is all new to me but I have just set up my own blog
scrapbook-melissah.blogspot.com
You may like to check it out because I had so much fun doing it.
Thanks for providing me with such great entertainment!
Cheers
Melissah

Helena, The Swenglish Home sa...

Ojojoj, nu sitter jag nästan här och dreglar över dina bilder - det ser ut som ett ljuvligt ställe att smaka på Frankrike och sommarens sötma i ett!

Otroligt fint det blev i er loftstue - ett underbart ställe att slappna av på. Ditt bord är så fint och så fint med ljusstaken på.

Stor kram,
Helena

Alven sa...

Hei :-)

Ja det både så og hørtes veldig fristende og deilig ut :-)

Ønsker deg en flott ny uke :-)

Klem

Interiør 63º N sa...

Mange herlige bilder du viser fra Ste. Maxime :O)
Må innrømme at vi har vært inne og kikket på villaene som Grethe kan ordne leie på og vi er ikke fremmed for 14 dager der i sommer igjen.
Likte plassen veldig godt og kunne veldig gjerne vært der i 14 dager, da en uke ble litt kort....Men det blir i så fall fly denne gangen...

Kirsti

Bittan sa...

Tack för tips och härliga Frankrikebilder men vår vingård ligger utanför Bordeaux så det är liiiiiiiite långt ner till rivieran och Provence. Vi har varit där en gång och det är bara så underbart. Hoppas det blir lika bra på Atlantkusten.
Viva la france :-)
ha en skön kväll.

Kram Bittan

Hanne/Villa chic sa...

Hei. Takk for koselig kommentar på bloggen min:) Kjempefin blogg du har og det reisetipset var virkelig bra. Satt senest i går og tenkte ut mulige reisemål for sommeren - Kanskje det blir Ste.Maxime - så veldig koselig ut der. Sommeren i fjor var vi i Italia så da kan det jo passe godt med Frankrike i år:) Jeg kommer også tilbake til din blogg - har lagt meg til som følger:)
Hilsen Hanne

Katta sa...

Ser ju helt fantastiskt ut där, dit skulle jag absolut gärna tänka mej att åka. Var evigheter sen jag var i södra europa och det är ju underbart där. Ha en god vecka, kram Katta

Villa von Krogh sa...

Må vise Fredrik! Vi skal bestille tur denne uka. :) Men vet ikke hvor enda... Hvordan er tempraturene i begynnelsen av mai mon tro?

Klem

Nina sa...

Vilka fantastisk fina bilder! Vill åka på semester nuuuu.... :O)
Tack för din rara kommentar hos mig, och tack för hjälpen. Har inte hittat pläden än så jag får nog söka vidare ;O)
Önskar dig en härlig vecka
Kram Nina

Annveig - Det lille Rom sa...

Hei Maliva <3

Takk for hyggelig kommentar inne hos meg;) Herlige ferietips du kommer med..ikke vært i Frankrike jeg..og det er jo noe jeg drømmer om ..så har veldig lyst til å ta en tur ned dit sammen med mannen min og lade noen batterier i en travel hverdag;)
Ha en fortsatt god uke!
klemmer Annveig

mysiga heestrand sa...

Jag älskar också den delen av Provence. Varje år besöker jag Ste. Maxime, men jag bor alltid längre upp i bergen. Det är en underbar trakt att besöka. Jag börjar redan längta nu när jag ser dina vackra bilder.
Kram och ha en fin dg
Marita i Heestrand

Camilla sa...

Ah!! Deilig:)))

Vi har bestilt tur til Franshe sur mer... Men det i juli. Plutselig begynte jeg å tenke på varmen.... Blir det for hett for ei snuppe på to år. tro?

HEMLÄNGTAN sa...

Wow, ser ju helt underbart ut!!! Visst blir man sugen på att resa, speciellt en dag som denna när snön är här i massor.

Sommarens resa är dock redan bokad för en gång skull - till Spanien. Men både Frankrike och Italien lockar verkligen till ett annat år.

Ha en bra dag!
/Jenny

reisegladjente sa...

Åhh herlige bilder;)
Vi var på Rivieraen for 2 år siden...perfekt ferie !!
Reiser garantert tilbake..
Legger meg til som følger,slik at jeg kommer tilbake hit..

Hilsen Martha

Haust sa...

Ååå...eg har lyst på tur! :)