tirsdag 30. juni 2009

Østerlen here we come,har dere noen tips?

Om et par uker så setter vi nesa mot sør Sverige,nærmere bestemt Østerlen.Hvor vi skal bo,forteller jeg senere:O)Så er det noen som sitter inne med noen reisetips?Butikker,spisesteder,loppiser,severdigheter vi bør få med oss?Skal også bo i Malmø og København...så kom med tips:O)
Etter noen dager ved sjøen,skal jeg nå ta en runde til dere som har lagt igjen flere kommentarer mens jeg har vært bortreist.Det vil jeg prioritere midt oppi at huset er fullt av overnattingsgjester denne uka. Håper dere nyter syden temperaturen der dere er....det gjør jeg...... juhuuu!!!

lørdag 27. juni 2009

En liten hagevandring....er det rart jeg blir inspirert?

Er det rart jeg blir inspirert?Kreativ Aften-jentene hadde sommeravslutning hos H. Hun er vel den av oss som har de mest grønne fingrene tror jeg,og ikke minst flink til å pynte opp med de lekreste detaljer.
Her et glimt av vertinnen...nydelig jente,som jeg prøver å overtalt til å starte en blogg.Kan tro det smakte med reker....og her ble vi sittende å nyte sommernatten i det hæææærlige være.





Se bare på det vakre plantebordet som stod ved inngangspartiet. Så enkelt,men så vakkert.

Det er sikkert noen av dere som husker sist jeg var her og viste bilder fra prinsesse-rommet.Nå har prinsessa flyttet ut til huset sitt i hagen.Igjen mange vakre detaljer,lagd av en kreativ mor.
Så tusen takk H.du er til stor inspirasjon for meg..og takk for at jeg fikk dele dette på bloggen min.Nå drar vi til sjøen noen dager,dette været må bare nytes.

torsdag 25. juni 2009

Bilder fra "Torpet"!

For en hææærlig helg vi hadde på "Torpet"i Sverige.Lovte å ta noen bilder,så her ser dere et glimt fra kjøkkenet,hvor bakeovnen ble flittig brukt for over 100 år siden.Faktisk er begge ovnene i takt nå også,selvom de er erstattet med en gassovn.

To av disse flotte stolene er på plass i stuen.Det var faktisk et slitt trekk med blomster over,men nysgjerrig som jeg var,måtte jeg ta en titt under,og vips se på det lekre stoffet og den fargen.I disse ble vi sittende foran peisen til langt på natt.Det ble også noen roturer for barna og oss voksne.Utrolige vakkert å sitte der i båten å se på vannet der det lå foran oss,blikk stille.Kveldsbad var jo "høydaren",selvom vi gjerne skulle vært foruten knotten. Synd at alle loppisene vi hadde planer om å besøke var stengt pga.midtsommerhelgen.Derfor dro vi en tur til Karlstad,som var en koselig liten by.Her var målet å besøke butikken noll54interior
En kjempekoselig butikk i hvit landstil,og verdt et besøk. Det ble ikke store shoppingen på meg,men boken jeg ønsket meg fikk jeg kjøpt,og ikke minst nye sommersko.De satt bedre på min fot enn de søte Calou`ene jeg egentlig var ute etter.

Avsluttet byturen med en nydelig lunsj i bakgården der butikken lå,med verdens beste dressing,hvit pesto-dressing.Den må jeg bare prøve å få tak i oppskriften på.Kan noen hjelpe meg med den? Med andre orden koselig tur på oss mødrene,mens mennene var på stranda med barna og dro fisk fra garnet.
Denne benken måtte jeg bare ta et bilde av.Den stod egentlig bortgjemt inni skjulet dere ser i bakgrunnen.Frem med vasen med blomstene vi plukket,og nyinnkjøpte bladet Leila,ble dette et landlig stilleben synes jeg:O)
Takk for en deilig helg kjære venner,vi kommer tilbake på sensommeren.Nå skal jeg haste av sted,nye negler skal bli lagt,før sommeravsl.for Kreativ Aften-jentene i kveld,og 40 årslag i morgen.Der skal jeg hjelpe til med bordpynten.Så her er det full fart om dagen.


Takker for alle som har vært innom,nå kom jeg på 52.plass på blogglisten.no med forrige innlegg.Da var det over 1300 innom på selveste St.hans.Det er gøy:O)

tirsdag 23. juni 2009

Velkommen inn i min "lounge".

Da er jeg tilbake,og her er bildene klare for å vise dere vår lille "lounge"jeg har laget ute i Paviljongen.Egentlig hadde vi planer om å lage et overbygg her ute på terrassen,men det blir nok fortsatt noen år til.Derfor var Paviljongen vi kjøpte en god erstatning,og allerede blitt en skikkelig koseplass....

Jeg er så stolt over at oliventreet overlevde i vinter,for egentlig har jeg ikke så grønne fingre hvis dere tror det.Her står det frodig,med masse nye skudd og blader.Satser på at det kommer oliven på det i år også...

En deilig plass med en go`bok i hånden.Quilten ligger klar til kjølige sommer kvelder.Zinkfatet kjenner dere sikkert igjen,og blir flittig brukt.Skikkelig stemning å tenne lysene når skumringen kommer....

Vel som dere ser,ble ikke kassen lenge på soverommet vårt..Nå står den så fint her,hvor jeg bruker det som skap,og lagringsplass for telys,servietter o.l.

En gammel hylle som jeg fikk revet til meg,da det gikk på St.hansbålet i fjor...Med litt hvitmaling,gjør den god nytte for seg her inne.

Her er en sort skinnsofa gjemt under hvitt blondeteppe...putene er kjøpt i Provence,og krakken som nå blir brukt til bord...er designet og lagd av Askeladden & Co`. Gjenbruksmaterialer er blitt brukt her,og vi tar imot bestillinger både på malte og ubehandlet.Så bare send meg en mail,hvis du ønsker å bestille en.
Teppet på gulvet fant jeg på loftet hos moren min sist jeg var hos ho...
Limonaden er nå å få tak i på Ultra-butikkene dere,så løp og kjøp.

Tolix-stolen er på plass som dere ser.....et smykke i seg selv den stolen der.

Den franske lingardinen gjør jo at jeg kommer virkelig i fransk stemning her inne,eller hva synes dere?Og tilslutt her i hjørnet, står en skikkelig Chabby chic lykt som "Bono"fikk etter en konsert han hadde.Han var i tvil om den ville passe inn her hjemme hos oss.Men gjett om jeg var glad for den...Den blir flittig brukt både vinter og sommertid.Kubbelyset er brent ned,så nå står en Mårbacka her til jeg får kjøpt et nytt lys.

Hvis du som har malt denne leser dette,vil jeg si at den betyr veldig mye for meg...og bare det å vite at du har malt den i takknemlighet til hva min mann har formidlet...er rørende.
Det blir nok litt forandringer etterhvert her inne,drømmer jo om en gammel smijernseng,så kanskje den dukker opp en dag.
Jeg skal love dere at helgen tur stod til forventningene....bilder kommer:O)Go`St.hans feiring til dere alle...

fredag 19. juni 2009

Langhelg til et ekte"torp"i Sverige!

Vel nå tror dere kanskje at turen går til Frankrike igjen.Men nei, ikke så langt denne gangen.Jeg er så heldig som har en god venninne som eier et ekte gammelt "torp"med familien i Sverige.Der har vi vært nesten hver sommer i over 12 år og besøkt de. Enten har vi vært bare på venninne turer,eller som denne langhelgen,hvor "Bono"og C.skal bli med.Venninnen min har programmet klart,flere "loppiser" skal besøkes,og kameraet mitt blir selvfølgelig med.(Bildet av meg i profilen,ble tatt her på "torpet"ifjor)"God sommer til dere alle som reiser av gårde og til dere som tar ferie fra bloggen.Jeg for min del vil komme med innlegg gjennom hele sommeren,så hyggelig hvis dere stikker innom og legger igjen en hilsen" .


Skal også hilse fra en stolt datter her,og takke for alle gratulasjonene ho fikk på dagen sin.Gjett om det var stas å få treffe selveste Alexander Rybak i går kveld a.Generøs som han er fikk ho både gratulasjons hilsen,en klem og autografen..og ikke minst våknet opp til en mail fra han idag...så dette ble en go`start på skoleferien;O)
(På tirsd.er jeg tilbake igjen,og da kommer bildene fra Paviljongen)

torsdag 18. juni 2009

Jeg på sykkeltur til Vollen?

Vel...det ble ikke akkurat sykkeltur på oss i går.Men hadde ikke sagt nei takk til å få med meg denne søte sykkelen hjem i hagen.Ja nå har jeg blitt guidet gjennom Vollen,hvor målet var å besøke butikken Vollywood,og den stod til forventningene.Utrolig koselig butikk,med både gamle og nye møbler og ting."Herligheten"var også en klesbutikk som var verdt et besøk.Kjøpte ingen ting,men fikk masse inspirasjon.
Her på Himmeblå...spiste vi en deilig lunsj ute under en parasoll..og skravlet i vei,for når missfryd og jeg er sammen da går vi fra det ene tema til det andre...ikke lett for andre å henge med oss når vi først er i gang.Ekstra koselig er det at jeg fikk overtalt ho til å lage sin egen blogg,og jeg skal love den en full av inspirasjon..både i ord og bilder.




Dette var er en dag som bare er til for å nytes,og ikke bør man kjøpe noe heller.Vel nå må jeg jo innrømme at jeg kom over en byste i keramikk,til en rimelig penge.Den får dere se siden..nå skal jeg pakke..for i morgen drar vi til.....se innlegg i morgen for dere som er nysgjerrige..hi-hi

onsdag 17. juni 2009

13 år,fyller yngste jenta vår idag...gratulerer så mye!

(Dette bilde er lånt fra Etsy)
Med rød løper og stjernedryss...kom den ene "kjendisen"etter den andre gående på den røde løperen.Gøy å se hvor kreative disse tenåringene også kan være.Vel løperen har jeg stått for da.
De ble ønsket velkommen med hvert sitt glass mozell m/jordbær.Serveringsbrettet er et speil lånt av storesøster...

Her ser vi prinsessa for dagen,dessverre kunne ikke selveste Alexander Rybak komme.Men jeg skal love cd`n ble spilt for full guffe her i huset jeg.Det blir ekstra stas for ho å møte han på konserten i Lillestrøm på torsdag.
C. er den i huset som kunne levd på wienerpølser,og selvfølgelig var det bestilt denne gangen også.Med "slåbrok" rundt,blir det jo litt mer festmat da.
Ellers var det bestilt kun en favorittkake jeg skulle bake,men måtte jo bake noen muffins i tillegg....Her er altså favorittkaken i huset; Maliva`s Pavlova,og om 10 dager,må en ny bakes,da fyller eldste mann 19 år.


Så rart å tenke på at nå har vi tre tenåringer her i huset.Tiden går så altfor fort.Synes ikke det var lenge siden C.hadde lyst til å se dagens lys midt i rush-trafikken på vei til Ullevål.Fra jeg ankom sykehuset,tok det kun 20 min.,så lå ho i armene mine.Kan ikke si det samme om eldstemann som fyller 19 om 10 dager.Med han tok det 24 tøffe timer.Men det glemte jeg fort..eller fortrengte.De er det største som har hendt meg,og jeg er en utrolig stolt av dere alle tre....
I dag skal jeg senke skuldrene og besøke missfryd i hennes vakre hjem.Gleder meg.....

mandag 15. juni 2009

Skalldyraften og utfordring.

Endelig kom finværet hit til Romerike i helgen.Kunne ikke passet bedre,da vi hadde skalldyraften ute på lørdagskvelden.Da serverte jeg reker og fylte hummer.Været var så fint at vi ble sittende til langt på natt.Hææææærlig.
Bordet var dekket med CasaAgent servise,linservietter...og noen stilker med sommerfugllavendel...
Fikk en utfordring av min trofaste blogg venn i nabolandet rostigarosor som gikk ut på å vise min "Dukning". Jeg tok utfordringen med denne enkle bordekkingen jeg.
I morgen skal yngste jente(som blir tenåring på onsdag)ha Hollywood-party her.Skal bli spennende å se hvilken kjendiser som kommer på besøk.Hi-hi.

Go`ukestart til dere alle som titter innom,og tenk i går vant jeg enda engang,i en konkurranse hos en bloggvenn i Roma.Skal si jeg har vinnerlykken over meg her i Blogglandia.Gøy!Viser gaven når jeg får den i posten:O)

lørdag 13. juni 2009

Pelargoniar på rekke og rad....

Som dere ser ut av vinduet...er det vått og trist ute.Derfor har jeg ikke hjerte til å sette ut alle Perlargoniane mine enda...Synes de står så fint her i vinduet og blomstrer,og ikke skal de ha for mye vann heller,for da har de lett for å råtne.

Her står de på rekke og rad...Mårbacka og Nikolai hånd i hånd.

Dere husker sikkert dette bordet jeg malte i vinter?Liker det så godt,og veldig praktisk at det er plass til interiørbladene mine i hyllen under også....(se utenfor,der står drømmen av en gassgrill "Weber"og venter på at grillsesongen starter).

Nei nå vil vi ha sol og sommer dere,og tro det eller ei,mens jeg sitter her nå og skriver, så titter sola fram.
Perfekt,for i kveld blir det skalldyraften i Paviljongen vår. Jeg har ikke glemt bildene jeg skal vise dere derfra.Det kommer.En fin lørdag ønskes dere alle som titter innom...

fredag 12. juni 2009

Shabby chic og glamour, ja takk begge deler!

I kveld venter vi noen venner på besøk,til en liten aperitiff før vi skal på konsert.Den holdes hos "Pikene på hjørnet" i Lillestrøm,hvor en venninne (http://www.johannevie.com/) av oss skal holde konsert.
Klesvalget denne kvelden blir et dongeriskjørt jeg kjøpte for flere år siden.Tør ikke si hvor dyrt det var,og i tillegg var det masse hull på det. Ja,ja, jeg synes det er kult jeg da.Pyntebåndet har jeg sydd på i ettertid....Også må jeg liksom "stæsje" det hele opp med mine gylne gullsko fra Gabor,som jeg har arvet, og favoritt øreringene m/swarovski krystaller...

Ser jo riktig så shabby chic ut her det ligger på krakken da,men jo takk jeg liker begge deler jeg!
(Overdelen?jo da jeg skal ha på det også..hi-hi...men ikke landet på hva enda)

torsdag 11. juni 2009

Nyt bildene og bli inspirert av blonder....










Mens vi venter på sommervarmen og flere utebilder.....Tar jeg et aldri så lite avbrekk med disse inspirerende bildene.....

Bildene er så vakre at det er rent magisk å se på de synes jeg....All ære til proffe stylister og fotografer som dere finner hos http://www.taverne-agency.com/