lørdag 30. mai 2009

Lovte å vise dere et par ting jeg kjøpte med hjem.....

Det ble ikke store shoppingen på oss i Paris....Men jeg hadde et mål..og det var å få tak i et antikk fuglebur....På markedet jeg nevnte tidligere,var det mange fuglebur i forskjellige størrelser.Men prisene var nokså høye der også.Derfor endte jeg opp med dette,og etter litt pruting,fikk jeg det for 5 euro. Er nok mange som undres hva jeg skal med et så stygt og gammelt bur.....Men som sagt,i den franske landstilen....sette fugleburet prikken over "i"n...
(skal jo stæsje det opp etterhvert,imens får liljekonvallen ta plass her)

Så fikk jeg prutet meg til nok en Sifon-flaske i samlingen...Men den fikk jeg ikke billigere enn til 10 euro....Men ifht.her hjemme sparte jeg ihvertfall et par hundre..og da er jeg fornøyd.

Boken fant jeg på Virgin Mega Store..og er nok en av de fineste franske interiørbøkene jeg har sett på over 270 sider.........Bare ta en titt å se dere også.


En sånn samling av Sifon-flasker hadde gjort seg på kjøkkenbenken....... Nå har jeg tre,så får vi se..(rimte vist det..hi-hi)




Er det ikke et hææærlig bilde? snakk om fargekontraster i naturen.............







Etter å ha fått over 100kommentarer og mail på mine 3 reiseinnlegg....synes jeg det har vært ekstra gøy å dele dette med dere. Ønsker dere alle en fortsatt fin pinsehelg....og nyt øyeblikkene mine venner:O)

torsdag 28. mai 2009

Au Revoir Paris.......

Fikk heldigvis lov til å knipse noen bilder til dere...i en interiørbutikk som lå like ved der vi bodde.......Kjenner jeg dere rett,er det nok flere av dere som kunne gått bananas her i "Ocean"-miljøet....Legg merke til den kule taklampa,som er lagd av drivved.....og mye annet også.Så her var drivved i skuddet også...... ....og her henter Maliva inspirasjon..Se bare på det fine skapet m/hønsenetting...(snakker vi tilhenger,eller container ned hit neste gang..hi-hi)

...Neida,det er derfor det er så gøy å kjøpe gamle og brukte møbler,som med noen malingstrøk...og hønsenetting...kan forvandles til vel så fine som nye..det synes nå jeg da:O)

Slike lamper var det mange av...tror ikke jeg har sett de her i landet enda....Denne passer jo perfekt på et barnerom....det var også noen i lin,med zinkhjerte..Kjempe kule!

Ja som bildet sier....blir jeg faktisk "Happy"bare å gå her å suge inn inspirasjon...og tenk det er helt gratis:O)

Etter all gåingen,og gnagsår,må jeg si denne sengen fristet der den stod og ønsket oss velkommen...Men hadde vel ikke tatt seg ut å lagt seg ned der kanskje?

Med disse innleggene håper jeg dere har fått tatt del av noen av våre opplevelser...og dere som venter på reisebrev fra de forskjellige turistattraksjonene..må jeg nok dessverre skuffe...Igjen vil jeg takke for alle tips som har kommet inn...det ble mange gode måltider på kveldene.."Høydaren" var kjøtt-fondue på en koselig restaurant i Latinerkvarteret.Der satt vi fire i flere timer og bare koste oss..Jeg må jo innrømme at det er masse jeg ikke har fått sett i Paris denne gangen også...men jeg synes det er så gøy å dra til steder som jeg ønsker å komme tilbake til..Og Latinerkvarteret er et slikt sted.
Så til slutt vil jeg takke venneparet for noen fantastiske dager sammen,takk for at vi fikk lov til å bli med i kofferten deres:O)

Neste innlegg,skal jeg vise dere et par småting som ble med i kofferten hjem...........

onsdag 27. mai 2009

Takterrasse m/utsikt og picknick midt i hjertet av Paris

(Bildet er et post kort ,og ikke tatt av meg...men vil bare gi et bilde av den fantastiske utsikten vi hadde fra vår takterrasse)

Ikke dårlig å våkne opp til frokost med denne utsikten....Fikk vel egentlig lyst til å sitte her i mange timer i solsteken og bare nyte....og det fikk vi heldigvis også tid til..Ekstra romantisk var det å se Eiffeltårnet der det blinket imot oss kl.01 på natten.Vi var så heldige å bo sentralt i et rolig strøk..med den amerikanske ambassaden som nærmeste nabo...og vakthold på hvert hjørne...Så her kunne man virkelig føle seg trygg...Været var på vår side,så derfor fant vi ut at det hadde vært gøy med en picknick i en av parkene.....Derfor gikk vi ut for å finne noe go`saker vi kunne fylle opp i kurven....Passerte Magdalenakirken på vei til butikken..så vi måtte innom der å ta en titt også...vakker kirke.......

.....også gikk vi rett på denne fantastiske matbutikken.Her fikk jeg vann i munnen,av bare å stå å nyte synet av de lekreste retter av smørbrød ,kaker,frukt osv......



Så vi fant likegodt ut av vi kunne jo kjøpe med et par smaksprøver herfra i stede for å lete etter en annen butikk. Vi angrer ikke på det kan du si. Ekspeditøren skjønte nok hva våre planer var,for han tilbød seg å legge hvitvinen i en pose full med isbiter.Slik at den skulle holde seg kjølig i varmen.Snakk om service:O)
Så her har vi altså landet i parken "Jardin des Tuileries"som ligger foran "Musèe du Lovre".Her fant vi noen solstoler på et lite platå med utsikt utover parken. Måtte selvfølgelig dandere og lage et aldri så lite stilleben til dere før vi inntok måltidet..hi-hi..Faktisk ble vi sittende her i over 4 timer..og bare nyte øyeblikkene...



"Americans eat to live,and the French live to eat"...... Jeg har noe å lære der skjønner jeg:O)

mandag 25. mai 2009

Bilder fra marked i Paris......

Hei alle sammen...nå har vi akkurat landet etter noen fantastiske dager i Paris........Frankofil som jeg er...måtte jeg klype meg i armen opp til flere ganger....Så i løpet av denne uka,vil innleggene mine være fra noen av våre opplevelser....
Mens venneparet reiste rundt på severdigheter,som vi har besøkt tidligere.....Tok vi turen til en egen landsby i Paris...med kilometer på kilometer med brukt/antikk boder og butikker.....

Dette er et sted som få vet om,derfor takker jeg for tipset du ga meg Hanna http://sjarmerende-gjenbruk.blogspot.com/ (stor opplevelse både for meg og ikke minst "Bono"som faktisk har fått sansen for dette han også).
Det ble ikke så mye shopping,men et"Cage a oiseaux"/lite fuglebur...og en sifonflaske ble det plass til i kofferten....
Skulle gjerne hatt med meg en bil m/tilhenger neste gang vi tar turen ned dit...hadde ikke hatt problem med å fylle opp den med gamle franske skatter,kan du si...hi-hi....Se bare på disse søte englene...er nok flere av dere som kunne tenkt dere en slik i hagen eller på terrassen,ikke sant?

Tok bilde av skiltet over markedene...så til dere som har planer om en tur til Paris...må dere notere dere disse... Som ligger v/Porte de Clignancourt.

Avsluttet turen i denne vakre bakgården som lå like ved hotellet vårt...med en "grand cafè"og croissant....fordypt i min franske-språkkursbok...Jeg sliter med språket fortsatt,men du verden hvor gøy det er å få praktisert noen få setninger......


Idag skal jeg ta en titt innom dere som har lagt igjen koselige kommentarer mens jeg har vært borte......Og alt godt for uken som ligger foran ønsker jeg dere alle som besøker meg:O)

onsdag 20. mai 2009

Er ikke Magnolia vakkert?

Det er ikke ofte jeg får tid til å oppdage nye spennende nettsider...Har vel mer enn nok med å holde meg oppdatert her i blogglandia....hvor det dukker opp den ene inspirerende bloggen etter den andre...........

..og det var gjennom en svensk blogg jeg fikk tipset om denne fotografens nettside...Som er full av vakre bilder..

Magnolia-er bare vakkert..og når den i tillegg blir blandet med det rustikke....smelt:O) Er det noen av dere som er så heldig å ha magnolia tre i hagen?trives de i krukker?


Så vil dere bli bedre kjent med fotografen bak dette..kan dere gå inn på http://www.jannepeters.de/

Takker for alle mail og tips, jeg har fått ang.Paris.....og et aldri så lite reisebrev skal jeg ta med tilbake til dere:O)
"Proffite de la vie"

mandag 18. mai 2009

Paris,here we come,har du vært der?

Etter en fantastisk helg,med seier til Alexander Rybak,og feiring av 17-mai,pakker vi igjen kofferten....På onsdag drar"Bono"og jeg,med et vennepar til min favoritt storby, Paris...Vi har vært der tidligere,men er åpen for flere tips til både antikk/brukt markeder,shopping,spisesteder og severdigheter som vi bør få med oss......

Så sitter du inne med noen tips,setter jeg pris på om du legger igjen en kommentar..eller sender meg en mail...(mailadr.min finner du under min profil)

onsdag 13. mai 2009

Endelig kan jeg begynne å pynte ute...

Pga.ustabilt vær her på Romerike...har jeg tatt plantene mine ut og inn etter sola,når den titter frem eller ikke.....Innlegg om de kommer når de endelig er på plass...Tenk at jeg har fått tak i 3 forskjellige typer av rosa og hvite Pelargoniar..gjett om jeg er fornøyd:O)

Imens får jeg vise flere bilder av rosene jeg kjøpte før helgen....Elsker den lilla fargen på de..og ekstra fint synes jeg de passer til zink...
Zink-fatet på pidestall kom jeg over når jeg var hjemme på besøk hos http://wallas-verden.blogspot.com/

Hun har utrolig mye fint i nettbutikken sin...som er verdt et besøk....

Det blir nok mange bilder fra dette fatet utover sommeren...for jeg har mine tanker om hva annet jeg kan bruke det til også...hi-hi.....
Eller kanskje dere har noen tips?....

............og som dere ser,er faviljongen på plass...og en titt inn der skal dere også få etterhvert..så følg med,følg med........

Setter utrolig pris på den responsen jeg får av dere,og alle mail jeg har fått etter at jeg la ut mail adressen min......Noen ganger må jeg bare komme med noen ord som dukker opp...henv.til forrige innlegg....For meg er livet så mye mer....og som jeg gjerne også skulle hatt med her i bloggen min.Men ettersom jeg meldte meg inn i NIB(Norske InteriørBlogger)må jeg begrense meg til interiør så godt jeg kan.
Nå venter jeg på at posten skal komme...for tenk jeg har vunnet enda en premie....Skjønner ikke helt hvor den vinnerlykken kommer fra....Hm...kanskje jeg skal prøve meg på lotto også når jeg først er inni vinner stimen......

mandag 11. mai 2009

Velsignet være de enkle ting......


"Kunsten er å gjøre livets gleder enkle"(Kinesisk ordtak)



Det handler om å leve mer og lengte mindre......



....til å være mer der vi er......



......enn å kave i vei mot stadig nye lykkeland.....


....så velsignet være de enkle ting.....


(Design og foto av Maliva,all kopiering må avtales med meg)

Med disse ordene,ønsker jeg dere alle som titter innom,alt godt for uken som ligger foran.......

lørdag 9. mai 2009

Marked i Gamlebyen Fr.stad...

I helgen er vi på besøk hos moren min som bor et steinkast unna denne sjarmerende "Gamlebyen"som ligger i Fr.stad....Vakkert vær var det også i dag...


Her ser vi C.i full sving med sitt tyllskjørt fra Noa-noa.....Som mor,som datter.......


...Målet med dagens utflugt var jo å besøke det populære "markedet"som holdes der hver lørdag i hele sommer halvåret...Det er her jeg har planer om å ha en "salgsbod"utover...Ekstra hyggelig var det å hilse på damene bak denne vakre "salgsboden" http://detlilleekstrainterior.blogspot.com/ ...og tro det eller ei...ventet det en gave til meg der også....(bildet av det må jeg ta når jeg kommer hjem)

...Ettersom det fortsatt var litt tidlig,hadde ikke alle salgsbodene kommet opp enda...Kjente jeg klødde i henda etter å stille ut mine saker...Men den tiden kommer....


Gamlebyen er en sjarmerende by å besøke....ikke bare flott arkitektur,brostein,vollene og museum.....


.....Men også noen spennende butikker.....Dette er favoritt klesbutikken min i Fr.stad....



Så er det glasshytten som også er verdt et besøk......



.....og etter at datter,mor,og mormor fikk i seg et nydelig måltid på MormorsCafe..Måtte(ja for det er et typisk uttrykk fra meg når det er spennende butikker i sikte)vi innom dette Keramikkverksted...hvor jeg selvfølgelig fant et kaffekrus lagd av Jorunn Bråten..og til en gibort pris...gikk jeg fornøyd avsted...(kruset skal dere også få se etterhvert)

Deilig å være på besøk i byen jeg er født og oppvokst i......og ikke brukte jeg mer enn 100-lapp heller.....Så nå har jeg god samvittighet med andre ord:O)