Så tilbake til oppskriften; (4-5 pers.) 2 pk. skinkesteik som nevnt ovenfor eller ca. 1.2 kg kilo skinkesteik. Jeg starter det hele ved å legge svorsiden ned i en stekepanne og lar den surre litt, slik at svoren hever seg. Da tilsetter jeg litt extra vann og lar det småkoke noen få minutter videre. Dette gjør jeg fordi jeg koker da bort litt av fettet i svoren slik at fettet ikke ødelegger for sprø svor. Så er det fram med en god gryte/ildfastform. Smør gryten og tilsett følgende hele; 8 charlottløk, 400-500gr. småpoteter, 6-10 sjampinjong, 8-10 cherrytomater, 2 kvister frisk rosmarin, 1 hel sitron som deles i båter, 7 fedd hvitløk eller 4 hele kinesisk hvitløk som jeg skreller og legger hele oppi, olivenolje, salt og pepper. Legg deretter steiken som er saltet og pepret over grønnsakene. Prøv å presse den litt ned i grønnsaksblandingen, da gryten skal stekes midt i ovnen. Stekes på 150 gr. i 3 timer med min str.på pakkene, opptil 4 timer med noe større steik. |
Liker slik langstekt mat i gryte jeg også. Dette skal jeg prøve May-Lis.
SvarSlettHåper at våren kommer fort og at leiligheten deres snart står ferdig.