Lunsjen i Hum tok vi altså her på den vakre terrassen hos Humska Konoba. Det hele startet med en god porsjon skinke, trøffelost, oliven etc. Vi spiste opp flere slike fat. Ikke på grunn av at vi var redd for å ikke få mer mat, men det smakte så utrolig godt. |
Fra sjømat langs kysten i Kroatia, befinner vi oss nå midt inne i landet. Så her fikk vi servert skikkelig solid hjemmelagd bondekost. Den ene lokale kjøttretten etter den andre. |
Det hele avsluttes med en type brød/potetkake med smakfull blanding av aspargesbønner, bacon og fløte. Til kaffen fikk vi smultbakst drysset med melis. YUM! |
På veien tilbake til fjellandsbyen Motovun hvor vi bodde, var vi også innom en Trøffel-farm hvor vi fikk både omvisning og smaksprøver. |
Nok en dag med mye god mat, og spennende opplevelser er på langt nær over. Men dere kan tro det var godt å ta seg en svømmetur i bassenget på hotellet, og bare slappe av i solsengen før nye eventyr ventet oss. Siden jeg kom hjem fra Kroatia har jeg jobbet så og si døgnet rundt. Det grunnet at jeg allerede neste uke reiser på "laaaang" ferie sammen med familien min. Åh som jeg gleder meg til det! Men håper jeg rekker å få lagt ut et par innlegg til, bl.a fra vår pikniktur og "Glamping" i Fazana. Håper dere henger med? Forts.følger....( Turen er i samarbeid med ShareIstria) |
Trevligt att prova lokal mat - både finare mat och enkel "bondmat" kan ju vara gott! I Polen till exempel tycker vi ofta att vi fått enkel och rustik med väldigt god och vällagad husmanskost! :)
SvarSlett