lørdag 12. mai 2012

Scampi a`la Maliva.....serverte jeg min gjest!

En liten stemningsrapport skal dere få nå;o) Nå har jeg ei venninne fra Norge på besøk, og dere kan tro vi koser oss. Det er late dager ved bassenget, for her er det "hot" over 30 varmegrader......love it, og seine kvelder her ute på balkongen. Min venninne har også falt pladask for stedet vi bor på. Retten jeg serverte henne her ute i går falt hun også for, og ville så klart ha oppskriften. Derfor deler jeg den med dere også. En selvkomponert rett som har blitt veldig populær her nede i varmen.

Det blir litt på slump dette her, men slik går jeg frem; Mens du koker opp middagsris til 4 personer, kutter du opp følgende grønnsaker; rød paprika, rød løk og fersk sjampinjong. Dette stekes raskt i panna, tilsett deretter 2 fedd hvitløk som er hakket opp, og grønne erter mot slutten av steketiden. Legg så dette over i bolle, og stek de rå scampiene du har lagt i marinade i kjøleskapet noen timer før. (Marinaden; olje, hakket hvitløk og persille). Freses ca.2 min på hver side. Legges på en skål, mens du steker opp risen som er ferdigkokt sammen med grønnsakene. Tilsett 1 dl.hvitvin, salt, pepper, chilipulver, litt safran/gurkemeie og gressløk etter smak. Dette skal ikke stekes mer enn 2-3 minutter totalt. Her har jeg tatt risblandingen oppi min nye ildfaste form. På toppen legges scampi og blåskjell som jeg glemte denne gangen. Da er det klart til servering og HUSK; her er sitronpressen fra Fransk-Design et "must". Det skal nemlig tilsettes sitron over før man begynner å spise....baguette er også et "must" til, og selvfølgelig noe godt i glasset. Jeg bruker også ofte å tilsette noen biter kyllingfilè.

En enkel men meget smakfull sommer-rett! Nå venter frokosten på oss, før en lang gåtur hvor vi får med oss et brocante på veien. Så er det tilbake til solsenga. Kvelden skal tilbringes ute i Ste.Maxime, og der er det HARLEY-DAVIDSON treff, hvor over 14 000 deltar fra hele verden. Kanskje lurt å ta med seg ørepropper...hi-hi. BON-WEEKEND!

13 kommentarer:

  1. Så deilig da! Nyt besøket!

    SvarSlett
  2. Så spennende rett. Takker for oppskriften. Den må prøves.. God helg!

    SvarSlett
  3. Ah jeg drømmer meg bort i dine bilder, maten, varmen og hvitvinen. Dette ser helt underbart ut! Kos dere! :)

    SvarSlett
  4. Såååå koselig med besøkfra Norge!
    Den retten så da virkelig god ut, kanskje den må prøves?

    Kom tilbake til varmen her om dagen vi også, dog da i Italia, wow...skal si det var litt overgang med +27 grader....og vel så det!!
    Sommerklær måtte hentes fra leiligheten, da Villa hadde vært utleid forrige uke, og der var det ikke no' sommertøy...hehe...

    Men, nå har jeg bikini og singlett, alt i orden, med andre ord - bare å nyyyyyyte :)

    SvarSlett
  5. Låter supergott det där och lär ju inte bli mindre gott att avnjuta det på balkongen med den vackra utsikten, härligt! Ha det så gott i medelhavsvärmen. Kram K

    SvarSlett
  6. Oh la la......for et herlig måltid.
    Det er lykke å dele god mat med gode venner :-)
    God helg ønskes fra en Frankofil til en annen.


    Mvh
    Nina

    SvarSlett
  7. Hei!
    Dette så utrolig godt ut:) ser bare nydelig ut:)
    Koselig å ha besøk da!
    Kos deg masse:)

    Klem Merete

    SvarSlett
  8. Mmummmss.. Ser sååå gott ut!! :)
    Jag avundas dig eran värme!!
    Vi hade upp till +29 grader i flera dagar, men nu är det bara +12 och det är inte roligt alls...

    Njut av ert besök och ha en härlig helg
    Kramis Tina

    SvarSlett
  9. Dette så utrolig godt ut, det må prøver ut en dag...nyter campinglivet i leiligheten uten kjøkken, så det får bli en senere gang...
    Ha en fortsatt god helg :)
    Klem, Mette

    SvarSlett
  10. Tes crevettes semblent vraiment très bonnes!!!
    Bon week end à toi et à ta invitée!
    Monique!

    SvarSlett
  11. Retten din høres nydelig ut! Håper alt er bra med dere, og at livet nytes.(noe jeg får inntrykk av...)

    SvarSlett
  12. nyyyt måltidet,harley-treffet og besøket fra Norge..
    *sukk*
    vi regner og blåser bort, mai føles høstlig og guffen..
    klemklemM

    SvarSlett
  13. Så helt nydelig ut :)
    Jeg elsker scampi - så tusen takk
    for at du deler en ny og spennende selvkomponert rett :)
    Klem Anita

    SvarSlett