Det blir litt på slump dette her, men slik går jeg frem; Mens du koker opp middagsris til 4 personer, kutter du opp følgende grønnsaker; rød paprika, rød løk og fersk sjampinjong. Dette stekes raskt i panna, tilsett deretter 2 fedd hvitløk som er hakket opp, og grønne erter mot slutten av steketiden. Legg så dette over i bolle, og stek de rå scampiene du har lagt i marinade i kjøleskapet noen timer før. (Marinaden; olje, hakket hvitløk og persille). Freses ca.2 min på hver side. Legges på en skål, mens du steker opp risen som er ferdigkokt sammen med grønnsakene. Tilsett 1 dl.hvitvin, salt, pepper, chilipulver, litt safran/gurkemeie og gressløk etter smak. Dette skal ikke stekes mer enn 2-3 minutter totalt. Her har jeg tatt risblandingen oppi min nye ildfaste form. På toppen legges scampi og blåskjell som jeg glemte denne gangen. Da er det klart til servering og HUSK; her er sitronpressen fra Fransk-Design et "must". Det skal nemlig tilsettes sitron over før man begynner å spise....baguette er også et "must" til, og selvfølgelig noe godt i glasset. Jeg bruker også ofte å tilsette noen biter kyllingfilè. |
Så deilig da! Nyt besøket!
SvarSlettSå spennende rett. Takker for oppskriften. Den må prøves.. God helg!
SvarSlettAh jeg drømmer meg bort i dine bilder, maten, varmen og hvitvinen. Dette ser helt underbart ut! Kos dere! :)
SvarSlettSåååå koselig med besøkfra Norge!
SvarSlettDen retten så da virkelig god ut, kanskje den må prøves?
Kom tilbake til varmen her om dagen vi også, dog da i Italia, wow...skal si det var litt overgang med +27 grader....og vel så det!!
Sommerklær måtte hentes fra leiligheten, da Villa hadde vært utleid forrige uke, og der var det ikke no' sommertøy...hehe...
Men, nå har jeg bikini og singlett, alt i orden, med andre ord - bare å nyyyyyyte :)
Låter supergott det där och lär ju inte bli mindre gott att avnjuta det på balkongen med den vackra utsikten, härligt! Ha det så gott i medelhavsvärmen. Kram K
SvarSlettOh la la......for et herlig måltid.
SvarSlettDet er lykke å dele god mat med gode venner :-)
God helg ønskes fra en Frankofil til en annen.
Mvh
Nina
Hei!
SvarSlettDette så utrolig godt ut:) ser bare nydelig ut:)
Koselig å ha besøk da!
Kos deg masse:)
Klem Merete
Mmummmss.. Ser sååå gott ut!! :)
SvarSlettJag avundas dig eran värme!!
Vi hade upp till +29 grader i flera dagar, men nu är det bara +12 och det är inte roligt alls...
Njut av ert besök och ha en härlig helg
Kramis Tina
Dette så utrolig godt ut, det må prøver ut en dag...nyter campinglivet i leiligheten uten kjøkken, så det får bli en senere gang...
SvarSlettHa en fortsatt god helg :)
Klem, Mette
Tes crevettes semblent vraiment très bonnes!!!
SvarSlettBon week end à toi et à ta invitée!
Monique!
Retten din høres nydelig ut! Håper alt er bra med dere, og at livet nytes.(noe jeg får inntrykk av...)
SvarSlettnyyyt måltidet,harley-treffet og besøket fra Norge..
SvarSlett*sukk*
vi regner og blåser bort, mai føles høstlig og guffen..
klemklemM
Så helt nydelig ut :)
SvarSlettJeg elsker scampi - så tusen takk
for at du deler en ny og spennende selvkomponert rett :)
Klem Anita