onsdag 17. august 2011

Maliva`s "Petits pains de cannelle"/ små kanelbrød;o)


Nå har jeg lagd min egen oppskrift på en ny variant av kanelsnurrer, nemlig kanelbrød i former kjøpt i Frankrike i sommer. Her i huset elsker de gjærbakst, og det er helt greit for meg, da jeg synes det er lett å lage og ikke minst praktisk å ha liggende i frysern. Men nå altså med en "Touch of France" ;o)

Så her kommer oppskriften min;
5 dl. melk
100 gr. margarin
50 gr. gjær
1 1/2 dl. sukker
1 ts kardemomme
ca. 700 gr. (12 dl.) hvetemel

Smelt margarin og tilsett melken oppi til det blir ca 37 grader....hell så over i en bolle sammen med det tørre. Elt deigen fort sammen. Heves til dobbel størrelse under plast.
Kjevle ut på vanlig måte som kanelsnurrer, og tilsett smeltet smør, sukker og kanel etter smak.

Rull sammen til en lang tynn pølse, og skjær opp passe biter til en avlang form, klippes på toppen ( som vist på bilde over). Pensle med egg. Jeg pleier alltid å doble oppskriften....slik at jeg får gjemt noen i fryser`n også. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 10-12 min.

Da håper jeg det vil smake, og til de av dere som vet hvor man kan få tak i slike former her i Norden, setter sikkert flere av mine lesere pris på det.

Vi reiser tilbake til Frankrike om noen dager, så jeg skal nok sørge for å kjøpe med meg noen former til mine blåbærmuffins også;o)

Bon appetit!

18 kommentarer:

  1. Så riktige delikate og goe ut disse her:)
    Go tur til Rivieraen igjen:)
    klemklem på deg

    SvarSlett
  2. Så kjempegodt ut ღ og så søte da :)
    Tusen takk for at du deler oppskrift med oss. Ønsker deg en fin dag og god tur til Frankrike igjen :) Klem fra Mette

    Nå skal jeg ta meg en tur å se nedover her hos deg siden jeg var innom sist ღ

    SvarSlett
  3. Hei igjen, må bare spørre mens jeg sitter her, vet du hvor man kan få kjøpt det skjønne sengetøyet som du viser litt lengre nede her?

    Herlig farge, og skjønt mønster ღ

    SvarSlett
  4. Nam nam, no fekk eg veeeeldig lyst på kanelbollar! Godt eg har nokon på lur i frysen ;-)

    God tur! Klem frå Solveig

    SvarSlett
  5. Hei Mette....sengetøyet fra In House selger de på Home & Cottage. Finnes også i blått;o)

    SvarSlett
  6. Det så helt fantastisk ut! Blir helt sulten, her! For en koselig blogg du har! Glad jeg oppdaget den:) Klem Caroline.

    SvarSlett
  7. Wow, det ser jätteläckert ut!!
    Måste jag prova att baka!! :))

    Kram Tina

    SvarSlett
  8. Dette så både godt og festlit ut! Får ønske deg en god tur også.

    SvarSlett
  9. Det ser jättegott ut, bra idé och ha brödet i såna formar. Och roligt att du ska ner en sväng till innan det blir riktig höst.
    Ha en fin resa
    Kramar
    AnnaMaria
    Ps, kräftorna är köpta, har inte fångat själv på några år. Minken åt upp våra kräftor....

    SvarSlett
  10. De formene var jo kjempesøte....

    SvarSlett
  11. åååååååååå, men det så digg ut:) Du vet vi kommer en tur i høstferien..;) hahahahaha...

    kose dere masse i Frankrike... skulle ønske vi og kunne vært der med dere.. igår reiste bjørn igjen, så nå får vi se hvor lang tid det tar denne gangen..

    klem camilla

    SvarSlett
  12. De så jo aldeles herlig ut. Så koselig med de formene. Tror jeg må bake litt jeg også :)
    God tur til Frankrike :)
    Klem,
    Trude :)

    SvarSlett
  13. MMMm dette så virkelig godt ut... en god ide...


    disse skal jeg teste ut...

    Klemmer o=)

    SvarSlett
  14. De ser knallgode ut og minner nesten like mye om Norske som Franske.:-)) men en liten tuch..:-))

    SvarSlett
  15. Se der, ja. Jeg kjøpte en haug slike former i Frankrike i vår, men de ligger fortsatt ubrukte. dette var en god idé.

    SvarSlett
  16. Hei. Grader og tid?:/

    SvarSlett
  17. Hei anonym
    Stekes midt i ovnen i 225gr. i ca 10-12 min.;o)
    God jul!
    Maliva

    SvarSlett