Nå har jeg lagd min egen oppskrift på en ny variant av kanelsnurrer, nemlig kanelbrød i former kjøpt i Frankrike i sommer. Her i huset elsker de gjærbakst, og det er helt greit for meg, da jeg synes det er lett å lage og ikke minst praktisk å ha liggende i frysern. Men nå altså med en "Touch of France" ;o)
Så her kommer oppskriften min;
5 dl. melk
100 gr. margarin
50 gr. gjær
1 1/2 dl. sukker
1 ts kardemomme
ca. 700 gr. (12 dl.) hvetemel
Smelt margarin og tilsett melken oppi til det blir ca 37 grader....hell så over i en bolle sammen med det tørre. Elt deigen fort sammen. Heves til dobbel størrelse under plast.
Kjevle ut på vanlig måte som kanelsnurrer, og tilsett smeltet smør, sukker og kanel etter smak.
Rull sammen til en lang tynn pølse, og skjær opp passe biter til en avlang form, klippes på toppen ( som vist på bilde over). Pensle med egg. Jeg pleier alltid å doble oppskriften....slik at jeg får gjemt noen i fryser`n også. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 10-12 min.
Da håper jeg det vil smake, og til de av dere som vet hvor man kan få tak i slike former her i Norden, setter sikkert flere av mine lesere pris på det.
Vi reiser tilbake til Frankrike om noen dager, så jeg skal nok sørge for å kjøpe med meg noen former til mine blåbærmuffins også;o)
Bon appetit!
Så riktige delikate og goe ut disse her:)
SvarSlettGo tur til Rivieraen igjen:)
klemklem på deg
Så kjempegodt ut ღ og så søte da :)
SvarSlettTusen takk for at du deler oppskrift med oss. Ønsker deg en fin dag og god tur til Frankrike igjen :) Klem fra Mette
Nå skal jeg ta meg en tur å se nedover her hos deg siden jeg var innom sist ღ
Hei igjen, må bare spørre mens jeg sitter her, vet du hvor man kan få kjøpt det skjønne sengetøyet som du viser litt lengre nede her?
SvarSlettHerlig farge, og skjønt mønster ღ
Nam nam, no fekk eg veeeeldig lyst på kanelbollar! Godt eg har nokon på lur i frysen ;-)
SvarSlettGod tur! Klem frå Solveig
Hei Mette....sengetøyet fra In House selger de på Home & Cottage. Finnes også i blått;o)
SvarSlettDet så helt fantastisk ut! Blir helt sulten, her! For en koselig blogg du har! Glad jeg oppdaget den:) Klem Caroline.
SvarSlettnam nam nam......
SvarSlettWow, det ser jätteläckert ut!!
SvarSlettMåste jag prova att baka!! :))
Kram Tina
Dette så både godt og festlit ut! Får ønske deg en god tur også.
SvarSlettDet ser jättegott ut, bra idé och ha brödet i såna formar. Och roligt att du ska ner en sväng till innan det blir riktig höst.
SvarSlettHa en fin resa
Kramar
AnnaMaria
Ps, kräftorna är köpta, har inte fångat själv på några år. Minken åt upp våra kräftor....
De formene var jo kjempesøte....
SvarSlettåååååååååå, men det så digg ut:) Du vet vi kommer en tur i høstferien..;) hahahahaha...
SvarSlettkose dere masse i Frankrike... skulle ønske vi og kunne vært der med dere.. igår reiste bjørn igjen, så nå får vi se hvor lang tid det tar denne gangen..
klem camilla
De så jo aldeles herlig ut. Så koselig med de formene. Tror jeg må bake litt jeg også :)
SvarSlettGod tur til Frankrike :)
Klem,
Trude :)
MMMm dette så virkelig godt ut... en god ide...
SvarSlettdisse skal jeg teste ut...
Klemmer o=)
De ser knallgode ut og minner nesten like mye om Norske som Franske.:-)) men en liten tuch..:-))
SvarSlettSe der, ja. Jeg kjøpte en haug slike former i Frankrike i vår, men de ligger fortsatt ubrukte. dette var en god idé.
SvarSlettHei. Grader og tid?:/
SvarSlettHei anonym
SvarSlettStekes midt i ovnen i 225gr. i ca 10-12 min.;o)
God jul!
Maliva