torsdag 28. april 2016

5 gode grunner til å velge feriehus i Sør-Frankrike fremfor å bo på hotell!

Mens varmen lar vente på seg her i Norge, drømmer jeg meg tilbake til "Det gode liv i Sør-Frankrike". Istedenfor et forfriskende bad i dette bassenget tar jeg heller et dypdykk i bildearkivet, og gode minner strømmer på.

Utifra egne erfaringer med å leie feriehus fremfor å bo på hotell, vil jeg anbefale å leie feriehus.

"5 gode grunner til å leie feriehus fremfor å bo på hotell";
1) Stor plass til å samle familien og ikke minst plass nok til å invitere venner på besøk. Privatliv.

2) Bo tettere på lokalbefolkningen. Lære og se deres måte å leve på, som f.eks gå på matmarked å fylle opp kurven med de lekreste råvarer. Kanskje også stifte nye bekjentskaper.

3) Ikke noe stress med å våkne opp for å rekke frokosten på hotellet, eller sikre seg en solseng før de blir opptatt. Fyll i stede picnic-kurven  med mat og dra på spennende utflukter. Solsengen på eiendommen du leier, vil stå å vente på deg da du kommer tilbake igjen! 

4) Økonomisk vil det også være hvis man reiser med hele familien, eller deler et større feriehus med en annen familie. I tillegg kan man f.eks kokkelere på "eget kjøkken" og spare mye på feriebudsjettet, sammenlignet med restaurantbesøk. Jeg sier; Ja takk til begge deler;o)

5) Friheten, bassenget, solsengen, uteområdene, grillen, petanquebanen, skyggeplassen.....alt er tilgjengelig for deg og din familie. Her er jeg på tur sammen med "Lavendelpikene". De valgte også å ta med seg familien å leie feriehus fremfor å bo på hotell. Lykke til med ferieplanene!

mandag 18. april 2016

Gjest på "Sparkling happiness" i regi av Spanias turistkontor!

"Buenas noches"; eller på norsk "God Kveld"! Jeg vil starte med å si at livet som reiseblogger er aldri kjedelig. Selvom jeg har takket nei til opptil flere reiser de siste månedene grunnet min jobbsituasjon, er det også spennende å bli invitert til lunsj hos forskjellige ambassader i Oslo samt div. "event". 

I dag har noen reisebloggere og jeg vært med på Spaniadagen i Gamle Logen i Oslo. Der var vi invitert sammen med reiselivsbransjen i Norge. Det hele startet med en presentasjon hvor Pimecava forteller om sitt cavaprogram for grupper og individuelle, til sine 52 cavagårder utenfor Barcelona.

Et glass cava skuffer aldri!
Etter foredraget var det workshop med 30 spanske bedrifter og destinasjoner. Det er alltid like spennende, og hvor nye kontakter stiftes.
Når jeg tenker tilbake på maten jeg har spist på mine Spania-reiser, er det nok tapas jeg sitter igjen med som favoritten.

Derfor var gleden stor da vi fikk servert dette her også, og selvfølgelig med god vin til.
Hva utfallet av en slik dag blir gjenstår å se, men jeg har allerede fått et par invitasjoner. Etter sist møte med Spanias Turistkontor, husker sikker flere av dere at jeg dro på gourmet-reise til Malaga. Det var en tur jeg sent vil glemme! Jeg får stadig tilbakemeldinger fra mine lesere om at de har dratt nytte av mine reisebrev derfra. Slike tilbakemeldinger er hyggelig å få!
Derfor legger jeg ut link til 3 av mine reisebrev jeg skrev fra denne gourmet-reisen. Det første finner du HER, hvor jeg skrev om "høydaren" av en restaurantopplevelse; Bodega El Pimpi.

Neste reisebrev finner du HER, hvor jeg skrev følgende; Fra matmarkedet Atarazanas til tapas hos La Recova.
Videre hadde jeg et reisebrev fra vårt lunsjbesøk på vingården Bodega La Capuchina, som du kan lese om HER!

Her er vi samlet en gjeng med bloggere og journalister fra forskjellige steder i Europa. Neste tur blir nok sammen med blondinen til høyre. Igjen skal #theblondies på nye eventyr, forts.følger.

søndag 3. april 2016

Bilferie i Europa i år? Her kommer tips til hotell i Tyskland, Frankrike og Sveits.

Ettersom jeg stadig får mail om jeg kan dele noen hotelltips langs bilruten vår til Sør-Frankrike, vil jeg dele et nytt tips med dere i dag. (Inkl.noen andre jeg har delt med dere tidligere).

Etter å ha tilbakelagt ca.100 mil i bil fra Ste.Maxime kan dere tro det var godt å få sjekket inn på hotellet og få seg en god dusj og et bedre måltid. På hjemreisen i fjor sommer, fikk vi tips om at vi burde overnatte nettopp her på det familiedrevne hotellet; Landgasthof Hotel Hess i Neuenstein. Selvom hotellet ligger bare et par minutter fra avkjøringen til Autobahn A7, var dette overraskende stille og rolig område. Her var det også gratis parkering! Bilde over her er vindu fra soverommet vårt...snakk om sjarm.

Når vi sjekker inn på nye hotell, er vi alltid like spent på hva som venter oss bak inngangsdøren. Vi har som regel med oss noen av ungdommene våre, så da må vi alltid bestille minst 2 soverom. Her fikk vi suiten på øvre plan, som nettopp hadde blitt renovert.
 Vår suite hadde to soverom, og kan anbefales hvis dere er en familie på 4. Romnummeret vårt glemte jeg og notere ned denne gangen, men med sine 45 rom er det litt å velge i uansett. Betjeningen var også super vennlige og gjorde alt for at vi skulle ha et hyggelig opphold. 

Etter så mange timer inne i en bil, spiser vi gjerne under åpen himmel hvis været tillater det. Her hadde vi flere valg, enten i hagen deres eller her ute på en av terrassene. På menyen var det et godt utvalg med spennende retter. Det skulle vise seg at de legger sin sjel i at det skal være kun det beste av ferske råvarer, som f.eks lammekjøttet er fra lam som har vokst opp og beitet på deres egne beitemarker.

Frokosten tok vi på den andre terrassen, og her var det også et godt utvalg å velge mellom. Et døgn var over med god mat og søvn for denne gang, og prisen var det heller ikke noe å si på. Foran oss til neste stopp var det 50 mil til Puttgarden hvor vi tar fergen over til Rødby i Danmark. Der pleier vi alltid å overnatte på forskjellige steder i Køge-området. Et tips i Køge, finner du HER!
Vil man bo eventyrlig i vindistriktet Alsace nord/øst i Frankrike, og betale deretter kan jeg virkelig anbefale Le Schaeferhof i Murback. Det er nok det stedet vi aldri helt glemmer, og vil tilbake til en vakker dag;o) Ps! Veldig hyggelig å høre at også mine følgere/kunder sier seg enig i dette.

Dette B&B har vært med i både tv-serier og utallige interiørmagasiner verden rundt. Mer fra vårt opphold kan du bl.a.lese om HER!
Også for ikke å glemme Hôtel de Charme i Tyskland. Ja da snakker vi et sjarmerende B&B fylt til randen med antikviteter, som jeg fant i byen Iffezheim. Det ligger ikke så langt fra grensen til Frankrike.

Fra dette hotellet har jeg skrevet to reisebrev som du kan lese HER og HER!
Men som jeg har skrevet tidligere liker vi også å kjøre via Sveits og inn i Nord-Italia, så videre langs den italienske rivieraen mot Nice/Ste.Maxime. Da stopper vi som regel enten i Lugano eller Como-området som jeg skrev om for et par innlegg siden. Fra noe enklere standard på sistnevnte B&B, til noe mer luksus hos Suitenhotel Hotel Parco-Paradiso. Jeg må innrømme, jeg elsker å bo akkurat her! Sjekk terrassen vår med utsikt utover Lugano, innsjøen og med alpene i det fjerne. Her snakker vi utsikt som kan ta pusten fra deg. Ps! Jeg blir ofte mobbet for mine duftlys jeg har med meg rundt på hotellene jeg besøker, men her ser jeg jaggu meg at jeg har pyntet opp med olivenplante i keramikkpotte jeg hadde med meg i kofferten også...hahaha. Erre mulig liksom;o) Les gjerne mer fra et av våre opphold HER!

Så med ca. 120 mil foran oss til fergen i Puttgarden.....kan ikke dette stedet bli bedre for opplading. Åååååå, jeg vil tilbake hit også kjenner jeg. ER DET RART AT MIN FAMILIE OG JEG ELSKER BILFERIE I EUROPA? Tenk alle perlene man går glipp av ved bare å sette seg på et fly......nei gjør som oss, fyll opp bilene med familie og venner. EUROPE HERE WE COME :-) Men denne sommeren blir vi nok hjemme på "øya" vår. Bortsett fra undertegnede da....som har jobbet de siste dagene med "research" av en ny reise på a`mor. Forts.følger....