søndag 20. mars 2016

KROATIA I VINDEN!

Hei! Da var jeg tilbake igjen etter noen intensive dager med å bygge opp en "ny" Home & Cottage butikk i Porsgrunn. Derfor var det ekstra deilig å komme tilbake til  Fredrikstad hvor krokusen ønsket meg velkommen i stekende sol. Mens jeg satt og leste et ukeblad i solveggen dukket denne overskriften opp; "Kroatia i vinden"! Interessen for Kroatia som feriemål har eksplodert det siste året. Vi snakker om salgsøkning på hele 55 % iflg. turoperatørene ifht.i fjor. Ekstrafly har også måttet settes opp for å møte etterspørselen. Kan det være mine reisebrev fra mai/juni i fjor som åpnet øynene deres mon tro...hihihi.

I dag kommer jeg med et aldri så lite tilbakeblikk på min uke på Istriahalvøya. Som sikkert flere av dere husker ble jeg plukket ut av ShareIstria.com til å være med på en rundreise, og hvor jeg fikk lov til å ha med journalisten/bloggeren Eli bak bloggen Dit pepper`n gror. Under oppholdet ble jeg intervjuet av den største nyhetsavisen på Istria. Jeg må innrømme at det var en pussig opplevelse å sitte på strandrestauranten å spise pizza, og hvor jeg samtidig fikk "servert" dagens avis. Overskriften oversatt; Erfaringen med Istria,er variasjon og kvalitet. Det var akkurat det vi bloggerne fra forskjellige verdenshjørner fikk erfare.

Med fly fra Oslo/Gardermoen ankom vi Pula og overnattet der den første natten. Neste overnatting var på øya Porer som kun er 80 m i diameter og tar ca.1 min å gå rundt.
Hvem skulle tro at jeg skulle overnatte i et "Lighthouse"? Ikke jeg ihvertfall. Bare det å få med seg solnedgangen ansees å være en av de vakreste i Adriaterhavet. Med besøk av delfiner som svømte rundt kan jeg ikke annet enn å si det var helt magisk å være der ute.


Rovinj var byen som jeg forelsket meg helt i. Husfasadenes støvete pasteller og varme jordfarger bader i sol langs veien som fører opp til et dominerende kirketårn.
Mens vi ble guidet rundt i de trange brolagte gatene, fanget mange fotomotiv min interesse. Så ja jeg kom vekk fra gruppen min et par ganger, men så fikk jeg tatt mange fine bilder også da. Mitt reisebrev herfra kan du bl.a lese HER!

Rundreisen vi var med på skulle også vise seg å være en "gourmetreise"av de sjeldne. En av høydaren var nok lunsjen vi hadde på den familiedrevne restauranten La Puntulina. Den ligger ved vannkanten i Rovinj, og er kjent for å servere autentiske lokale sjømatretter og god vin. Jeg som elsker fisk og skalldyr hadde helt klart kommet på rett plass. Typisk bilde av en gjeng med reisebloggere, noen tar bilde, andre legger ut bilder på sosiale medier og skavlings da så klart. Vil du lese mer om dette besøket, finner du det HER!
Et typisk bybilde! Det som er så kjekt når man skal feriere på denne halvøyen, er at det er så korte avstander til flere perler å besøke. Jeg skulle gjerne fartet rundt på denne Vespaen, men minibussen tok oss også trygt fram.

Fra kystbyene dro vi innover i landet og kom til den sjarmerende byen Motovun, som ligger på toppen av et grønnkledd fjell. Her bodde vi på et koselig hotell, og som var et perfekt utgangspunkt for flere spennende utflukter som ventet oss. Deribland "verdens minste by; Hum", som bilde øverst her er tatt fra. Mer om den byen kan du lese HER!

Innlandet på Istria er virkelig verdt et besøk for de som setter pris på gastronomiske opplevelser. Vi hadde opptil flere smakfulle måltider mens vi bodde her, og ekstra spennende var det å få besøke en ekte trøffelfarm. 

Tatura Tartufi har et eksklusiv utsalgslokale, hvor vi fikk smakt det ene og det andre tilsatt trøfler. Ja til og med desserten, og sjokoladen var tilsatt trøfler. Etter dette oppholdet, har nok jeg spist nok av trøfler for noen år. Men les gjerne mer om dette besøket på bloggen til Eli; HER!
På veien tilbake til Fazana var vi også innom vingården Meneghetti.hr. Interiøret her falt jeg pladask for, og vinen også da så klart.

Det var et tett program, så denne solsengen forble tom uten meg på.

Så må jeg ikke glemme tilslutt, piknikken vi hadde på olivenlunden til Balija i sentrum av Fazana. Snakk om "memories moments". Det kan du lese om HER!

Vel, etter litt mimring sitter jeg nå med et lurt smil om munnen. Har "The Blondies" lyst på en ny reise, da sydover langs kysten av Kroatia? Jepp, det har vi, og forts.følger.... Samtidig vil jeg ønske alle dere som tar dere tid til å titte innom bloggen min; EN RIKTIG GOD PÅSKE!

søndag 6. mars 2016

Reisebrev fra vakre Como i Italia!

CIAO! De av dere som har fulgt bloggen min noen år, vet at vi liker å ta med bilen vår når vi skal til Sør-Frankrike. Det er fordi vi elsker å oppdage nye plasser på vår vei. Den vakre byen Como og Comosjøen har vi så vidt vært innom tidligere. I fjor sommer derimot bestemte vi oss for å ta en lengere stopp her.
Jeg har delt flere overnattingstips tidligere, men ettersom flere av dere lurer på hvordan vi legger opp ruten nedover kommer den her. Jeg vil med en gang si at denne ruten er "tøffere", ettersom vi kjører på natten og har kun en overnatting på veien til Ste.Maxime. Vi starter fra Fredrikstad ca.kl 15 og har 190 mil foran oss til Comosjøen. Vi kjører via Malmø og "Broen" over til København. Deretter retning Rødby hvor vi tar fergen over til Puttgarden. Da ankommer vi autostradaen i Tyskland ved midnatt, noe vi foretrekker med tanke på mindre trafikk på natten.
Ved 4 tiden pleier vi å stoppe og sove et par timer i bilen. Ja, jeg vet jeg har en flink og utholdende sjåfør ved min side. Så lysner det til og ferden går videre gjennom de Sveitsiske alper og med fantastiske naturopplevelser. Jeg minner stadig på sitat fra vår yngste datter da hun var liten; kjører vi gjennom en Alp nå? Og det gjør vi så klart, men i flotte moderne tunneler. Klokken nærmer seg 08 på morgenen, og vi er både slitne og sultne. Da stopper vi "alltid" i Maienfeld hvor Heidiland ligger og spiser en lang og god frokost på Marchè. En opplevelse i seg selv. Legger ved link HER!
Fra Heidiland har vi "kun" 20 mil igjen til Como. Da passerer vi bl.a en av mine favoritt byer Lugano som jeg har skrevet om før. Ved 13 tiden sjekker vi inn på rom nr. 436 hos Albergo Le Due Corti. Dette er et sjarmerende 4-stjerners hotell,  som ligger like ved den gamle bymuren i Como. Her er bilde fra balkongen vår.
På bilturen nedover hadde vi med våre to døtre, så løsningen på dette rommet passet oss perfekt. De fikk sitt eget soverom med balkong og stort bad. Noe som er greit når man har med jentene på tur;o)
Vi var nok innstilt på å ta en dukkert i bassenget på hotellet før vi gikk ut i gatene for å bli bedre kjent med byen. Men det var mer forfriskende å ta en dusj etter å ha "levd" i bilen snart et døgn.
Fra hotellet tar det ca. 10 min å gå ned til Como-sjøen. På veien dit går vi gjennom smale gater fulle med butikker og restauranter på rekke og rad. Så mens sjåføren måtte få seg et par timers søvn, kunne vi shoppe litt.
Undertegnede selv hadde nok håpet på et glimt av George Clonney i gatene, men det var så mye annet flott å se på så jeg glemte helt at han holdt til i disse traktene;o) Comosjøen ligger midt mellom fjell og bratte åser, og er kjent for at her finner man ro og fred for sjelen. Et typisk gatebilde, som minte oss om at nå trengte vi noe snacks og drikke i varmen. For her var det "hot"i gatene i slutten av juni.
Vi fant oss en plass i skyggen hvor den hyggelige servitøren skjønte fort hva vi trengte.
Byen er full av designbutikker, men de får jeg nok av i St.Tropez.  Det var hyggeligere å gå rundt og titte i de mindre spesialbutikkene.
Der var "sjåføren" nå "bærehjelp" på plass igjen, og vi nyter bylivet videre.
Ettersom jeg har valgt å skrive om våre opplevelser, anbefaler jeg dere selv å skaffe mer info om Como på google.com. Men byen har mange praktfulle og historiske bygninger å vise fram.
Typisk "stunt" når vi går rundt med døtrene våre. Alltid noen som vil stoppe opp å snakke med de eller ta bilde. Men da sier mor STOPP! Etter en lang dag på byen, var det godt å slappe av på hver vår balkong før middagen sto for døren.
Er man i Italia, må man jo bestille pizza, eller Carbonara som døtrene våre valgte. Det skuffet ikke, bare så synd vi ikke noterte oss ned navnet på restauranten. Vi glemte å bestille bord på Ristorante Sociale, så et besøk der får vi ha tilgode. Ellers er Como også kjent for sine utallige gode restauranter, så her vil man uansett bli fornøyd vil jeg tro.
En mett og fornøyd datter, som først er klar for senga og så reisen videre "hjem"til Ste.Maxime.
Men først en deilig hotellfrokost dagen derpå før avreise. Fra Como til Ste.Maxime er det ca 45 mil, hvor man kjører utenom Milano videre langs den italienske rivieraen retning Nice. Neste år satser vi på å komme tilbake til Como-sjøen, men da skal vi besøke en annen perle; Bellagio eller Varenna.  Forts. på fjorårets lange ferie i Ste.Maxime kan dere lese fra mine innlegg i juni og juli-15. Nå pakker jeg kofferten igjen, men forblir i Norge og nye jobboppdrag som visual merchandiser venter.