I dag kommer jeg med et aldri så lite tilbakeblikk på min uke på Istriahalvøya. Som sikkert flere av dere husker ble jeg plukket ut av ShareIstria.com til å være med på en rundreise, og hvor jeg fikk lov til å ha med journalisten/bloggeren Eli bak bloggen Dit pepper`n gror. Under oppholdet ble jeg intervjuet av den største nyhetsavisen på Istria. Jeg må innrømme at det var en pussig opplevelse å sitte på strandrestauranten å spise pizza, og hvor jeg samtidig fikk "servert" dagens avis. Overskriften oversatt; Erfaringen med Istria,er variasjon og kvalitet. Det var akkurat det vi bloggerne fra forskjellige verdenshjørner fikk erfare. |
Med fly fra Oslo/Gardermoen ankom vi Pula og overnattet der den første natten. Neste overnatting var på øya Porer som kun er 80 m i diameter og tar ca.1 min å gå rundt. |
Rovinj var byen som jeg forelsket meg helt i. Husfasadenes støvete pasteller og varme jordfarger bader i sol langs veien som fører opp til et dominerende kirketårn. |
Mens vi ble guidet rundt i de trange brolagte gatene, fanget mange fotomotiv min interesse. Så ja jeg kom vekk fra gruppen min et par ganger, men så fikk jeg tatt mange fine bilder også da. Mitt reisebrev herfra kan du bl.a lese HER! |
Rundreisen vi var med på skulle også vise seg å være en "gourmetreise"av de sjeldne. En av høydaren var nok lunsjen vi hadde på den familiedrevne restauranten La Puntulina. Den ligger ved vannkanten i Rovinj, og er kjent for å servere autentiske lokale sjømatretter og god vin. Jeg som elsker fisk og skalldyr hadde helt klart kommet på rett plass. Typisk bilde av en gjeng med reisebloggere, noen tar bilde, andre legger ut bilder på sosiale medier og skavlings da så klart. Vil du lese mer om dette besøket, finner du det HER! |
Fra kystbyene dro vi innover i landet og kom til den sjarmerende byen Motovun, som ligger på toppen av et grønnkledd fjell. Her bodde vi på et koselig hotell, og som var et perfekt utgangspunkt for flere spennende utflukter som ventet oss. Deribland "verdens minste by; Hum", som bilde øverst her er tatt fra. Mer om den byen kan du lese HER! |
Tatura Tartufi har et eksklusiv utsalgslokale, hvor vi fikk smakt det ene og det andre tilsatt trøfler. Ja til og med desserten, og sjokoladen var tilsatt trøfler. Etter dette oppholdet, har nok jeg spist nok av trøfler for noen år. Men les gjerne mer om dette besøket på bloggen til Eli; HER! |
På veien tilbake til Fazana var vi også innom vingården Meneghetti.hr. Interiøret her falt jeg pladask for, og vinen også da så klart. |
Det var et tett program, så denne solsengen forble tom uten meg på. |
Så må jeg ikke glemme tilslutt, piknikken vi hadde på olivenlunden til Balija i sentrum av Fazana. Snakk om "memories moments". Det kan du lese om HER! |