mandag 28. desember 2015

Det gode liv på landet hos "Landcharm".

God Jul alle sammen! Håper dere har hatt noen deilige juledager så langt. Høsten har for min del vært altfor hektisk og det var derfor ekstra godt å ta ut noen feriedager jeg hadde tilgode nå i romjulen.

Men jeg er veldig glad for at jeg rakk et besøk hos min bloggkollega Eva, en uke før julaften. Vi har faktisk holdt kontakten i 7-8 år nå, og truffet hverandre ved flere anledninger. Men det var først nå etter flere invitasjoner jeg endelig stod på drømmekjøkkenet jeg har sett utallige bilder av. Både i forskjellige interiørblader samt på bloggen hennes. Er det ikke lekkert? At dette vakre hjemmet fikk 2.plass i "Norges mest inspirerende hjem", har jeg full forståelse for.

Norge er ikke stort, jeg var nemlig ikke eneste gjesten i dette vakre hjemmet. Jeg kom hit sammen med en av mine kusiner som er en god venninne av Eva. De ble kjent gjennom felles interesse for kunst og maling. Jeg håper de slår seg sammen og holder en utstilling i løpet av 2016, for her snakker vi "classe".

Ingen tvil om at Eva har sansen for vakre detaljer, og er businesskvinnen bak nettbutikken Landcharm.no. Men hun er flink på kjøkkenet også. Vi fikk servert nydelig hjemmelagd juletapas, hvor både min kusine og jeg måtte sikre oss noen oppskrifter. Julens nye favorittoppskrift for min del....blir Peking Ribbe. Så tusen takk Eva;o)
Jeg elsker å sitte i godt lag å høre historier om mennesker som velger å følge drømmene sine. Eva og Arild gjorde det for noen år siden. De flyttet fra en stor og lekker leilighet på Ullern til et gårdsbruk på "landet". Selvom de trodde kanskje de ville få en noe mer roligere hverdag da de flyttet ut hit, har de hatt det mer travelt enn noen gang. De siste årene har de bl.a totalrestaurert hovedhuset på ca 300 kvm, malt 580 kvm store låven, bygd forskjellige småhus (redskapshus/lysthus osv) itillegg til nettbutikken.

Men som de sier, nå kan de selv bestemme over dagene sine. De passer på å få kvalitetstid i pausene og legger seg slitne men fornøyde. Søndagene er de flinke til å ta seg helt fri. Dette er det gode liv på landet spør dere meg;o)

På veggene kan dere se flere av Eva`s flotte malerier, og det er bare å ta kontakt med Eva hvis det er en vegg du føler mangler noe;o)
Tilbake til nettbutikken Landcharm som Eva og Arild driver sammen. Der har de spesialisert seg på vakre gamle møbler og interiørting. Det er de som står bak de fine tallerkenhyllene og kjøkkenhyller som man kan bestille etter ønsket mål. De lager også småmøbler og de fine juletrærne som står i kjøkkenvinduet.
Ettersom det ble noen timer skravlings og kos foran peisen på kjøkkenet, glemte vi helt å ta en titt innom Bryggerhuset før vi reiste hjem igjen. Bryggerhuset stammer faktisk fra slutten av 1700-tallet, og som de i dag har innredet som et lite Museum. Her har de lagd miljøer med skatter og ting som de har kommet over i bruktbutikker og på auksjoner.

Julefreden har senket seg over gården, og jeg sitter igjen med et smil om munnen når jeg tenker tilbake på hvor hyggelig denne dagen var. Jeg har lest et sitat fra Eva da hun fikk spørsmål om ho har noen tips til de som drømmer om å flytte på landet; Da svarer hun; har du mulighet gjør det! Hun føler at de har fått helt andre verdier enn de hadde da de bodde i byen, samt mer bevisst på hva de ønsker med livene sine. Jeg kjenner meg så igjen i dette, vi flyttet ikke på "landet" men derimot 1 1/2 år til Frankrike.....det endret meg på mange måter. Så hold fast på drømmene deres. En dag kan drømmen din bli til en virkelighet! Takk for meg Eva....og takk for en trygg og latterfull biltur på glattisen hjem Liv.

fredag 18. desember 2015

Jul i Gøteborg.

Jeg har hatt flere blogginnlegg fra Gøteborg tidligere, også da med tips om overnatting. Men har dere planer om å oppleve Gøteborg julepyntet, og bo på et julepyntet hotell kan jeg virkelig anbefale Clarion Hotel Post.

Ved inngangen kan man bli møtt med et "syngende juletre/kor", kommer man inn i den store foajeen henger "kunstige juletre" fra taket. Med andre ord her kommer man i julestemning allerede før innsjekking;o)
Clarion Hotel Post skal vise seg å være en perle av et luksus hotel. Det åpnet i januar 2012 i det gamle posthuset som var et storslagent bygg i sin tid.

De nyrestaurerte lokalene og det smakfulle interiøret gjør dette hotellet unikt. Hele reisefølget vårt var også fornøyd med de romslige og delikate rommene vi bodde på.

Hotellet har to populære restauranter og to barer. Vi var heldig å få bord på den intime restauranten vRå med sine 40 sitteplasser. Vi elsker fisk, både stekt og rå.....og dette skulle vise seg å være byens beste. Menyen er i toppklassen...og hva vi valgte ser dere her. En smaksopplevelse av de sjeldne.
"Svigerfaren" til vår datter fant et spennende vindu han ville vise meg på hotellet.....snakk om blinkskudd og jeg som elsker slike vinduer;o) Hotellet ligger sentralt til det meste, og er nærmeste nabo til kjøpesenteret Norstan og togstasjonen.
Jeg måtte bare ta et bilde av den skyfrie himmelen som møtte oss på lørdagen, åh som jeg lengter til lysere tider igjen.

Gøteborg var fyllt opp med luciakor og andre musikanter, samt go`saker i alle varianter. Det var dagens rim;o)

Et besøk innom Saluhallen er et must....og der var det også julepyntet.

Litt shopping ble det også, og nå er alle julegavene på plass. Det er en god følelse det. 

Vi er alle enig om at Julen i Gøteborg må oppleves, xtra hyggelig var det å være sammen med så mange flotte mennesker på tur. Jeg har også rukket en annen utflukt midt oppi julestria, så jeg får se om jeg rekker å dele den før Julen ringes inn. God 4.advent til deg som tar deg tid til å titte innom!

søndag 13. desember 2015

Jul på Liseberg!

Ho-ho-ho......som tiden flyr dere. De siste ukene har gått i ett, og det var derfor deilig med et aldri så lite avbrekk nå i helgen. Vi pakket kofferten og ble med vår datter og kjæresten, sammen med hans familie til julebyen Gøteborg.

De har som tradisjon å reise til Gøteborg hver advent, og det har jeg full forståelse for. Gatene og bygningene var så vakkert julepyntet, men det var først da vi kom på innsiden av Liseberg hvor vi så litt "snø og frost".

Det er sekstende året på rad Sveriges største fornøyelsespark åpner dørene i førjulstiden. Åpningen starter allerede i november.....og fortsetter inn i romjulen.

Når skumringen senker seg lyses Liseberg opp med millioner av julelys. Det skal sies at parken har kjøpt et eget vindkraftverk for å sikre det elektriske anlegget.

Med vakre juletoner rungende ut i gatene passerte vi den ene salgsboden etter den andre. Jeg må også få med at det finnes over 80 forskjellige slike salgsboder;o) Her kan man få unna julehandelen og få med seg magiske opplevelser på en og samme tid. Det var også satt opp flere koselige ildsteder hvor vi kunne varme oss.
Polkagriser, brente mandler og annet godis måtte jeg så klart ha med hjem i handleposen. I tillegg til det tradisjonelle julemarkedet, gikk vi videre til middelalderbyen og designmarkedet.
Selvom vi ruslet rundt her i flere timer, fikk vi ikke med oss alt. Men til de av dere som har barn eller barnebarn, må dere innom Lappland. Det må være en opplevelse for barna å bli med på en  sledetur med de ekte reinsdyrene til nissen. Ellers kunne man også hilse på geiter, høner og griser fra Nordens Ark.
Det holdes flere show her i løpet av julen, og når det ikke er isshow kan man teste ut isen på skøyter selv.
Ellers er det flere av karusellene/attraksjonene som holder åpent....så her er det bare å henge seg på for de som liker å sveve i luften.

Det er ingen tvil om at vi kom i julestemning, og vi kommer garantert tilbake. Hvor vi overnattet og litt fra shoppingen kommer i neste blogginnlegg.
Med de vakreste toner fra dette koret, ble vi minnet om at julen er en tid for både hygge og ettertanke. Jeg håper derfor at nettopp du som titter innom bloggen min får en spesiell fin jul i år. God 3.advent til dere alle!