lørdag 31. januar 2015

Aix-en-Provence og Nice.


Hei! Først vil jeg takke for alle hyggelige mail dere sender meg, utifra de skjønner jeg at mine reisetips blir satt pris på. Skal jeg velge meg ut to favorittstorbyer å besøke når man ferierer langs den franske rivieraen, må det først og fremst bli Aix-en-Provence. (1t 20 min m/bil fra Ste.Maxime/1t 35 min m/bil fra Cannes). Fra gammelt av var denne byen hovedstaden i Provence. I dag har det blitt en studentby med ca 145 000 innbyggere hvor ca 40 % av de er studenter.

Aix-en-Provence er spesielt kjent for sin vakre arkitektur, fontener, og sitt "douceur de vivrè" det gode liv og lyset. Det har byen også tiltrukket seg mange kunstnere, som bl.a Paul Cèzanne som har et atelie som er verdt et besøk. Den gotiske portalen til Cathèdrale St.Saveur fra 1200-tallet, har et dåpskapell fra Merovingertid og romanske bueganger innvending, og ligger midt i gamlebyen.

I gamlebyen er stedet jeg liker meg best. Her er det markeder på flere steder av byen hver ukedag. Men på tirs-, torsd- og lørdager er det travlere enn noen gang. Da er det også bruktmarked på Place Verdun, og første søndagen i måneden er det bokmarked på Place Marie. Det et bare noe helt spesielt å gå her på matmarkedet sammen med lokalbefolkningen. Her bugner det over av de beste råvarer fra det provencalske og de lokale. Kjøtt, fisk, oliven, ost, krydder, honning (anbefaler å kjøpe deres lavendelhonning), kaker, frukt og grønnsaker. Her kan man også kjøpe med seg nygrillet kylling, bouillabaisse/fiskesuppe, eller som jeg ofte gjør en stor boks med paella.

Men byen har også mange koselige spesialbutikker. Neste gang jeg besøker byen håper jeg å få tatt noen bilder fra de kule klesbutikkene også. Vi befinner oss nemlig i en skikkelig shoppingby, med flere design/kjente butikker i den nye delen av byen.

Et typisk bybildet her i gamlebyen, er de flotteste malerier på vegger og porter.

De av dere som er opptatt av interiør kjenner nok til det franske merket; Cote Bastide. Deres butikk/showrom ligger nettopp her i Aix-en-Provence, adr; 3B Rue Fernand Dol. En vakker butikk som kan ta pusten av en, se bare hvordan inngangspartiet var dekorert. LOVE IT!

Etter en vandring rundt i gatene tenker jeg sulten melder seg raskt, og her finnes spennende restauranter på rekke og rad. Jeg har prøvd ut flere av de, men klarer ikke å plukke ut noen favoritter da alt smaker himmelsk provencalsk. YUM!
Den andre byen er så klart Nice, som blir omtalt som hovedstaden på rivieraen. Denne byen blir jeg bare mer og mer glad i, og jeg har full forståelse for at Nice er rangert på toppen blant normenns storbyfavoritter. Det gode klimaet er nok en av grunnene, men også med sitt vakre blågrønne hav, shopping, mat og drikke i vakre Art-deco fasader.

I tillegg ligger byen i nærheten av flere populære turistdestinasjoner som f.eks Monaco, Cannes og St.Tropez. I tillegg til mange perler av landsbyer som er verdt et besøk som f.eks. Èze og St.Paul de Vence. Blomstermarkedet er et "must" å få med seg og ligger i gaten Cours Saleya mellom Place Massena og gamlebyen. I tillegg til de vakreste blomster og dufter, finner du også boder som selger krydder, ulike håndarbeider, frukt og grønnsaker samt flere gatekunstnere. Dette markedet  åpner hver dag kl 06 bortsett fra mandager, da holdes et spennende bruktmarked/brocante til her. Gamlebyen er så klart perlen å besøke i denne byen også. 

Promenade des Anglais er nok kjent for de fleste, den strekker seg langs sjøsiden av Nice fra parken Albert I i øst til flyplassen i vest. Jeg må også få med at et av mine favoritt kjøpesenter CAP3000 på rivieraen ligger like ved flyplassen. Link til deres nettsiden finner du HER!

I gamlebyen ligger det flere små koselige familiedrevne restauranter, men vi foretrekker vår favoritt restaurant La Maison de Marie v/Place Massèna. Dette er "stamstedet" til flere av våre franske venner som bor i Nice. Bedre risotto m/scampi enn denne varianten, har jeg fortsatt tilgode å oppleve.....Link til restauranten finner du HER! Nice har nok mye mer å by på, så sitter du med flere tips er jeg takknemlig hvis du legger igjen en kommentar om dette under her. DA VIL JEG ØNSKE DERE ALLE EN FORTSATT FIN HELG, OG LYKKE TIL MED FERIEPLANENE FOR 2015!

lørdag 24. januar 2015

På rundreise i vakre Provence.

Mens snøen laver ned ute, sitter jeg inne i varmen og ser gjennom bildene fra da vi bodde i Frankrike. Det er mange herlige minner som dukker opp, men også savn. Da er det godt å vite at vi skal være der flere uker i løpet av 2015. 

Men jeg vet at det er flere av mine lesere som også skal feriere i Frankrike i år, eller legger planer for neste år. Derfor vil jeg de neste ukene legge ut tips over steder som er verdt å besøke (henv.til tidligere blogginnlegg). Alle disse stedene tar det under 2 timer å kjøre til, enten om du bor i Cannes eller Ste.Maxime-område.

Jeg starter med favoritt-utflukten til både min familie og flere av mine feriegjester. Bildene over her er fra vakre Lac de Sainte-Croix, hvor vi leide tråbåt og kjørte innover i et eventyrlig landskap. Innsjøen er den tredje største i Frankrike, og er "menneskelaget". Jeg vil anbefale å være her tidlig på formiddagen, fordi her blir det folksomt utover dagen. Mer info og bilder finner du ved å klikke HER!



Etter noen timer på vannet, vil jeg anbefale å ta bilturen et par mil videre til den vakre fjellandsbyen Moustiers-Sainte-Marie.

Jeg har full forståelse for at denne sjarmerende byen er kåret til å være en av Frankrike`s vakreste landsbyer. Den må bare oppleves!

I tillegg til mange koselig butikker og keramikk-kunst, er det flere gode restauranter som ligger her. Flere av mine feriegjester snakket om at de spiste sin beste pizza i en av sidegatene. Men da jeg var på jentetur her, spiste vi en uforglemmelig 3-retters på Les Santos Restaurant. Jeg har flere innlegg fra denne byen også, men dere kan starte ved å klikke HER!

Skulle dere være i dette område i midten av juli, må dere svinge innom å se på de vakre lavendelåkerne på Plateau de Valensole. Men viktig å få med seg, her blomstrer ikke lavendelen før inn i juli-måned.


Sommeren 2013 ble denne jenteturen jeg arrangerte "Årets opplevelsestur" for oss alle vil jeg tro. Jeg sitter fortsatt med et smil om munnen da jeg tenker på hvor gøy vi hadde det. Om jeg skal arrangere flere turer hit? Ja det skal du ikke se bort i fra.... Mer om denne turen finner du ved å klikke HER!

Her er jeg i kjent stil! Hvor neste reise går får du vite i neste innlegg, håper du henger med? Selvom du ikke har planer om å feriere i Frankrike er det bare å drømme seg bort, langt vekk fra snø og kulde....huttemegtu...Forts. følger......

søndag 18. januar 2015

Maliva`s rugbrød m/laks og pepperrotkrem.

Hei, håper dere har hatt en fin helg så langt. Er dere klare for å ta lunsj her hos meg?

Vel, det blir nok ikke plass til alle sammen, men dere kan få en super enkel oppskrift på dagens lunsj. Til 4 skiver rugbrød; 1 pk. Philadelfia Ost Orginal, 1/2 tube Pepperrot, 1/2 sitron, 8 skiver røkelaks, salatblanding inkl/ruccola, rødløk, kapers og kvernet pepper. Rør ut ca. halvparten av pepperrot-tuben sammen med osten. Denne blandingen tilsetter jeg i "kremsprøyte", og avslutter med dette etter jeg har lagt lagvis tilbehøret på brødskiven. Så topper jeg det hele med en 1/2 skive til. En sitronbåt til hver, legges ved siden av. Enkelt, sunt og smakfullt, det liker vi.

For JA jeg liker når ting er enkelt å lage;o) Derfor kjøper jeg ferdig dansk-rugbrødblanding og tilsetter litt nøtter, gjær og vann. Knekkebrødene står min datter for, her er det en salig blanding av solsikkefrø, sesamfrø, havregryn og linser.

Da er det bare å dekke på bordet, og vente på gjestene. For de av dere som savner interiørbilder fra meg, får dere to bilder i samme slengen.

Ettersom det er så mange som har bestilt ferie i "mitt" område av Frankrike i år, skal jeg se om jeg kan samle sammen noen av mine reisetips. Det får vi ta i neste innlegg. Til slutt vil jeg takke alle som sender meg hyggelige mail og har valgt å bestille ferie gjennom Maliva-Agency. Det er fortsatt ledige uker på forrige innlegg....så her gjelder det å være første man til mølla. Go`Søndag!

lørdag 10. januar 2015

Ferieboliger i Cannes, Les Issambres, Ste.Maxime og Port Grimaud til utleie!


HEI! Har du ikke planlagt sommerferien enda, vil jeg anbefale deg å ta en nærmere titt på dette innlegget. Jeg starter med den nye eksklusive leiligheten i Parc Eugenie. Leiligheten ligger sentralt i Cannes og er tilgjengelig å leie året rundt. Det er 2 soverom m/dobbeltsenger og med hvert sitt bad/wc. Her er det også to deilige terrasser man kan trekke seg tilbake på, etter f.eks en dukkert i bassenget i hagen. Et perfekt sted å bo for 4 personer. Flere bilder og info finner du ved å klikke HER!





 I en sidegate til strandpromenaden i sentrum av Ste.Maxime ligger denne eksklusive leiligheten. Her er det 3 soverom m/dobbeltsenger og hvor alle soverommene har eget dusj/bad. Totalt 6 personer. Flere bilder og info finner du ved å klikke HER!


I Les Issambres ligger en vakker beplantet privat eiendom med 2 villaer, og som deler eget svømmebasseng. Hver villa har fantastisk flott utsikt utover Middelhavet, og kun 5 min gåtur til flotte sandstrender/nærbutikk og fergen over til St.Tropez. Det er 3 soverom m/dobbeltsenger i hver villa, totalt 6 sengeplasser. Denne eiendommen er svært populær og fylles opp med norske feriegjester gjennom hele sommerhalvåret via meg. Det er GØY! For flere bilder og info finner du ved å klikke HER!


I St.Tropez-bukten ligger sjarmerende Port-Grimaud/Lille Venezia. Denne vakre villaen som er over 3.etg, har jeg gitt navnet Villa Venezia. Det skjønner dere sikkert da dere ser og leser om den fantastiske beliggenheten. Her er det 4 soverom m/dobbeltsenger, og to bad. Totalt 8 personer. For flere bilder og info finner du HER!  For mer info om pris og ledige uker på de forskjellige residenser, send meg mail til maylissmaliva@yahoo.noBONNES VACANCES!

lørdag 3. januar 2015

Maliva`s "Moules et frites".

Godt Nytt År! Selvom dere kanskje er litt matlei nå etter julen, velger jeg likevel å dele min oppskrift på "Moules et frites". Blåskjell er noe jeg aldri går lei. En ting er at de gir den beste saften etter at de er dampet i kjele, men for min del er det også viktige ingredienser som gjør de til en "himmelsk" opplevelse. Jeg har smakt blåskjell i mange varianter gjennom årene, men faller stadig tilbake til min egen selvkomponerte oppskrift.

Oppskriften til 2 pers.får du her; 50 gr. meierismør, 4-5 store sjalottløk, 2 fedd hvitløk, 3 dl. hvitvin, 1 kg. blåskjell, 2 dl. crème-fraîche, salt og kvernet pepper. Smelt smøret  i en gryte. Tilsett sjalottløken først og deretter hvitløken. Stekes til gyllen farge før vinen tilsettes. La dette kokes opp før du tilsetter blåskjellene som er børstet grundig under kaldt vann. (Skjell som ikke lukker seg når du kakker på dem må kastes). La dette dampe under lokk ca 2-3 min, til blåskjellene åpner seg. (Kast skjell som ikke åpner seg). Hell så gryten over i et dørslag, og hell sausen tilbake i gryten igjen. Tilsette crème-fraîche og la dette småkoke 3 min. Da kan blåskjellene legges i gryten igjen, og det er klart for servering.

Jeg varmer opp dype tallerkener før servering, og et viktig tilbehør er hakket kruspersille og pommes frites. Sistnevnte tilsetter jeg halvparten av i sausen når de fleste blåskjellene er spist opp......akkurat slik franskmennene gjør. Bestikket lar jeg ligge, da den enkleste måten å spise blåskjell på er å bruke et skjell som klype. Men til sausen/pommes frites er det så klart greit å bruke spiseskje. "En smak av sommer"! Bon Appetit!