tirsdag 29. april 2014

Vakre byen vår - gamlebyen i Fredrikstad.











Som jeg har nevnt tidligere har jeg sett frem til å oppleve våren her i Fredrikstad. Disse dagene har jo vært helt fantastiske. En ting er å våkne opp til sol og varme hver dag, men også å kunne se fargene som spretter frem både på trær og blomster. I dag tok jeg med "jubilanten" som feiret sin 50-års dag i helgen til gamlebyen. For oss er dette et fristed vi som bor midt i by`n. Da "tællær" vi på "vållæne" som de sier her, og bare nyyyyter. Jeg har skrevet mye om gamlebyen tidligere, og vil også ta dere med på bruktmarkedet som holdes hver lørdag. Men det tar vi seinere. I neste innlegg kommer det en matoppskrift fra Frankrike igjen......forts.følger ;o)

mandag 21. april 2014

Ferie i Sør-Frankrike?

Wow, for et fantastisk vær vi har hatt her i Norge i påsken. Selvom jeg har hatt noen dager fri og bare kost meg i solen, har det vært mye å følge opp ifht. utleie i Sør-Frankrike.

Det er utrolig gøy å se hvor mange av dere som finner veien til bloggen min og vil feriere i "mitt" område i Frankrike.

Disse bildene er fra et oppdrag jeg hadde like før vi flyttet tilbake til Norge.

En fantastisk flott eiendom sentralt i Ste.Maxime. Men jeg rakk aldri å legge annonsen ut på bloggen før den ble bortbestilt for sommeren.

Når jeg tar frem disse bildene kjenner jeg at jeg savner vennene våre der nede. I denne villaen har vi mange gode minner fra.

Her er det bare å gå rett ut fra stuen å stupe ut i bassenget. HERLIG!

Men til de av dere som ikke har landet helt på hvor dere skal feriere i sommer, har jeg fortsatt noe ledig. Så bare send meg mail til maylissmaliva@yahoo.no!

Jeg elsker jobben min, og har allerede flere nye spennende prosjekter på gang. Da snakker vi bl.a i Cannes.

Her får dere også et glimt av mannen min som slapper av i skyggen mens a'mor svetter rundt med "styling/foto"...ha-ha. Nei da han fikk kjørt seg i varmen han også. Litt mimring fra meg her i dag, men jeg skal heldigvis snart nedover igjen. Men først skal våren i Norge nytes i fulle drag!

onsdag 16. april 2014

Påskehilsen fra Fredrikstad!








Borte bra, men akkurat nå kan jeg si at hjemme her i vakre Fredrikstad er best. Selvom dagene skal nytes med familie og venner, glemmer jeg ikke påskebudskapet som for meg er det viktigste i påsken. GOD PÅSKE, og husk dere er alle VERDIFULLE!

lørdag 12. april 2014

På gjensyn Marrakech!

Da var denne fantastiske reisen over for denne gang, og nye flybilletter er printet ut;o) Kan dere gjette hvor neste tur går? Det blir ikke tilbake til Marrakech med det første, men dit skal jeg garantert tilbake ved en seinere anledning.

(Foto;Monica Johansen)Så vil jeg takke denne herlige og inkluderende gjengen for en uforglemmelig opplevelsesreise. Håper vi sees igjen et eller annet sted i verden! Turen ble sponset av Visit Morocco og Sahara Experience i samarbeid med Norskereiseblogger. Jeg anbefaler dere også å besøke de andre bloggene som beskriver så godt vår reise i ord og bilder; Alltid reiseklar, Anette M, Astrid herte, Coffee in a cup, Destination unknown, Globetrotter Elisa, Hamaca reise, Jeg leser, Mathildes reiser, No backpacker, Norskereiseblogger, Randombloggen, Sekk og sandaler og Stigs world!

torsdag 10. april 2014

En uforglemmelig aften hos Bô & Zin i Marrakech.

(Foto;Bô-Zin)Skal man til Marrakech og ønsker å spise på en av byens "IT"-steder, da kan jeg virkelig anbefale deg å ta turen til Bô&Zin som ligger ca.3,5 km fra sentrum. Her var vi andre kvelden, og for meg var dette "høydaren" på hele turen når det gjelder matopplevelse.

Menyen var nok spesiallaget for oss, med en perfekt blanding av franske, asiatiske og marokkanske smaker. Vi hadde ikke helt oversikt over hva vi skulle spise, så når dette fatet til 4 personer ble satt på bordet trodde vi at det var hovedretten. Det smakte så utrolig godt at fatet ble så og si tomt.

Men det skulle fort vise seg at vi hadde bare spist forretten. Hovedretten bestod av div. kjøttretter i forskjellige marinader og salater. Tro det eller ei, nå kan jeg også krysse av for at jeg har spist kamelkjøtt. Smaken? Vel, helt ok takket være krydderet som bl.a bestod av mye spisskummen/safran. For meg som elsker mat, var det en nytelse å bare sitte sammen med den flotte "gjengen" å bli servert den ene spennende retten etter den andre. Glassene ble heller aldri tomme av nydelig fransk rødvin. Det lange måltidet avsluttet med dessert som bestod av Crème Brûlèe, Pavlova og Sjokoladefondant. "SMELT"!

(Foto;Bô-Zin)Det som gjør dette til en helt spesiell opplevelse for min del, er atmosfæren og det lekre interiøret. Her var det åpne ildsteder både inne og ute, og behagelige sittegrupper med silkeputer i alle varianter. Ute var bassengene omgitt av eksotiske planter og bambus, og sittegruppene var under teltduker. Lyslyktene som går igjen på alle bord var så fine og kunne kjøpes der og da. Så da ble det også litt shopping på meg;o)

(Foto;Bô-Zin)Selvom man kanskje får en "feeling" av at man er i Thailand, minner det meg mer om lounge-barene i St.Tropez. Kanskje fordi jeg også fikk snakket litt fransk med vertskapet som kom fra Frankrike, og som forøvrig ga oss topp service gjennom hele kvelden/natten;o)


Da nærmer det seg slutten på mine reisebrev fra Marrakech, og en siste hilsen derfra kommer i neste innlegg. Turen var sponset av Visit Morocco og Sahara Experience, i samarbeid med Norskereiseblogger

mandag 7. april 2014

"Luxus-camp" i ørkenen utenfor Marrakech.

Fra det hektiske liv i Marrakech gikk ferden videre ut i ødemarken/ørkenen. Takket være vår dyktige sjåfør, ble denne 2 timers bussturen en god opplevelse i seg selv. I begynnelsen passerte vi små landsbyer, men de ble det færre av jo lengere vi kjørte. Så kunne det dukke opp noen gamle tannløse gjetere med en flokk utmagrete geiter på øde strekninger. Men det var først når jeg så dette treet jeg måtte få sjåføren til å stanse. Her var det bare å ta frem kameraene...vakkert ikke sant? 

Vi ankom Terres des Ètoiles-desert lodge på ettermiddagen og i et vakkert lys. For meg kunne dette vært i sahara-ørkenen, men dit dro de svenske bloggerne. Dette var mer en stein/sand-ørken i d`Agafay, men like vakkert.

Magisk; er nok det ordet som dukker opp når jeg tenker tilbake på min opplevelse ved å stå her på plassen og se utover. Langt i det fjerne skimtes Atlas-fjellene, som nok også var årsaken til at nettene var fortsatt kjølige i slutten av mars.

Når man får beskjed om at man skal på telt-tur i ørkenen, kan man jo begynne å bekymre seg over det ene og det andre. Men her var det ingen grunn til bekymring. Dette skulle vise seg å være camping i luxus-klassen. I dette teltet bodde jeg sammen med finske Satu bak bloggen Destination Unknown.  Ikke nok med at vi fikk hver vår store seng med dyne og pute, men hvem ville tro at det både var dusj og vannklosett her inne også. Dette passet meg perfekt, og i tillegg en dør man kunne låse. Men den tror jeg vi glemte å låse da vi la oss den natten....ha-ha.


Her ser dere en smørblid dromendar som lot seg villig fotografere. Men iflg. andre reisebrev var det helt andre grunner til at denne dromendaren så så fornøyd ut. Henviser til Stigs-World ;o)

På vei tilbake til teltet dukket denne blomstrende kaktusen opp. Da var det fram med kameraet igjen, men nå skulle jeg rekke noe viktig.

Det var å få med meg solnedgangen. Etter og ha lest boken og sett filmen om den danske forfatterinnen Karen Blixens liv i Afrika, har jeg hatt en drøm om nettopp det å kunne sitte å se solnedgangen i Afrika. Nok en fantastisk opplevelse!

Programmet videre for kvelden skulle vise seg å være snacks og god drikke i utebaren. Det var bare så utrolig stemning å sitte her ute med den herlige gjengen. Gjett om jeg koste meg;o)

Men så var det slutt på praten for en stund, for plutselig fikk vi underholdning av noen lokale fargerike dansere. Artig innspill.


Som jeg skrev øverst her, var det kaldt på kvelden. Så selvom de fyrte opp et bål for oss, var det godt å komme inn i spiseteltet hvor vi fikk servert nok en smakfull middag. Det ble en sein kveld her også gitt;o)
Etter noen få timer søvn, var det tidlig opp igjen og frokosten den var klar kl. 07. Jeg tror nok de fleste av oss kunne tenke seg å være her et par dager til, så det var vemodig å bryte opp så tidlig.

Men vi skulle videre, her skulle de tøffeste i reisefølge prøve seg på Zip-lining i Atlasfjellene. Men bilder derfra kommer ikke! Jeg endte nemlig opp i en solseng og sovnet....mor på tur sier jeg bare..leeeer! Tror nok det kommet et innlegg til før jeg avslutter dette kapittelet. Turen var sponset av Visit Morocco og Sahara Experience i samarbeid med Norskereiseblogger.

torsdag 3. april 2014

Jardin Majorelle/Yves Saint-Laurent!

Det er utrolig å tenke på alt vi har rukket å se de dagene vi var her i Marrakech. Honnør til arrangørene der! Av alle parker i Marrakech er Jardin Majorelle den mest berømte. Den er en arv etter en utvandret fransk maler Jacques Majorelle, og mange regner parken som hans største kunstverk.

Det var i 1924 han kjøpte seg land her og begynte å lage et botanisk tilfluktsted rundt atelieret sitt. Majorelle åpnet parken for publikum i 1947, og den fortsatte å være en populær attraksjon til han døde 15 år seinere. Eiendommen forfalt helt til ut  i 1980-årene, da ble den reddet av den franske motedesigneren Yves Saint-Laurent og hans kunstnervenn Pierre Berge.

Majorelleblå er den intense nyansen av koboltblått som kunstneren benyttet, inspirert av berberhusene i Sør-Marokko.

Denne vakre planten som heter Bougainvillea hadde vi også i hagen vår i Sør-Frankrike, og er forøvrig en av mine favoritt blomster.

Farger og kontraster er tydelig fremtredene her.

En vakker bambusskog bak meg og en ørkenaktig kaktushage med plantesorter fra hele verden foran meg. Et fantastisk skue!

Yves Saint Laurent kom til Marrakech første gang i 1962. Innen slutten av 1960-årene hadde han kjøpt sin første eiendom her, et palassaktig hus i medinaen kjent som "slangenes hus". Seinere flyttet han inn i en villa ved siden av Majorelle-hagen som han kjøpte for å hindre at den ble til fordel for et leilighetskompleks. Han tilbrakte mye av året her inntil han døde i 2008.

Hagen har fontener og to store bassenger, der den minste fylles opp av en kanal. Legg merke til at her går blåfargen igjen overalt, inkl. de gule keramikkpottene.


Det var bare nydelig å gå rundt her, og se planter og kaktuser jeg aldri har sett før. Helt stille var det også bortsett fra fuglesang i de vakreste toner. Frister det med tur til Marrakech er denne parken et "must" å besøke. Åpningstider og mer info finner dere HER! Turen var arrangert og sponset av Visit Morocco og Sahara Experience i samarb. med Norskereiseblogger. Men turen er ikke slutt enda......så håper dere henger med videre;o)