onsdag 28. mai 2014

En liten hilsen fra Tønsberg!

Sender en liten hilsen fra vakre Tønsberg, hvor solen skinner på historiske minner.
Her sitter selveste Jan Teigen utenfor hotellet vi bodde på, og følger med på livet på marinaen.
Det er mange år siden jeg var her sist, så det var gøy å være tilbake å se byfornyelsen. Det ble to hektiske men inspirerende kursdager med Home & Cottage, så vi rakk ikke å se så mye av byen ellers. Det får bli neste gang.
Det å våkne opp med denne utsikten, sier sitt om beliggenheten til Quality Hotel som virkelig kan anbefales. Nå går turen videre til "vårt bitte lille ferieparadis", som ligger på andre siden av Oslofjorden. Ønsker dere alle en fin langhelg! Bon week-end!

søndag 25. mai 2014

Kjøkken detaljer.

Jeg skulle gjerne stoppet tiden litt, hvor jeg kunne nyte mai-dagene enda mer enn det jeg har gjort. For en hektisk måned det har vært. Men jeg minner meg stadig på å ta vare på øyeblikkene.

 I helgen har vi vært og gjort klart vårt "lille ferieparadis" ved sjøen. Dit skal jeg så klart ta med dere seinere. I dag derimot våknet jeg opp til gråvær, derfor blir det noen kjøkkendetaljer fra meg i dag.

Når jeg ser litt nærmere, viser alle bildene detaljer jeg har tatt med meg hjem fra Frankrike. Gode minner som betyr mye for meg;o) Men om to uker er jeg tilbake i Ste.Maxime, og da gleder jeg meg til å komme med rykende ferske reisebrev igjen.

Nå pakker jeg også kofferten, men denne gangen venter et 2- dagers kurs med jobben (Home&Cottage). Spennende!

Da ønsker jeg dere alle en fortsatt fin søndag, og vips der tittet solen inn.......herlig!

mandag 19. mai 2014

Tips til markeder i Ste.Maxime/S.Tropez-område.

Hei! Håper dere har hatt en fin 17-mai helg. Jeg for min del synes det var godt å feire 17-mai i Norge igjen (3 år siden sist). Det blir liksom ikke det samme når man bor i utlandet. Synet av vakker natur, SOL, norske flagg, blomster, bunader i alle varianter og feststemte mennesker, gjør meg stolt av å være norsk!
Men jeg sysler fortsatt med mine franske forbindelser. Ettersom det er flere av dere som ønsker at jeg skal legge ut tips til markeder i Ste.Maxime/St.Tropez-område igjen, gjør jeg gjerne det. Selv forbereder jeg meg til neste reise ned dit, og nå nærmer det seg....smil!

De fleste byene i Frankrike har matmarked. I Ste.Maxime holdes dette hver torsdag formiddag i gamlebyen, og i Les Issambres hver mandag formiddag. St.Tropez har to markeder i uken, det er på formiddagen på tirsdager og lørdager. Her er det en salig blanding av mat, klær, såper, vesker, sko, provencalske tekstiler, antikviteter etc.

For de av dere som har fulgt meg noen år, vet at mitt favoritt marked ligger like ved Grimaud. Her er en gammel olivenåker tømt for oliventrær, og byttet ut med store områder hvor lokalbefolkningen fra hele Provence kommer for å selge brukte ting. Dette skjer hver søndag året rundt! I fjor sommer var det ekstra hyggelig å ha med to bloggvenninner fra Sverige, Mia bak bloggen Lilla Blanka og Güa bak bloggen Hvìtur Lakkrìs . Dere kan tro vi koste oss.....og om det ble noen shopping på oss, vel det sier nok bilde under her noe om. Men vi kjøpte enda mer etter dette altså ;o)

Det er også et brocante langs strandpromenaden i Ste.Maxime hver onsdag, og et i Les Issambres hver fredag. På fredager er det også marked i Ste.Maxime, det ligger ved petanque-parken v/Carrefour. Da er det salgsboder med klær, provencalske-stoffer, sko, såper, vesker etc.

Jeg anbefaler dere å være tidlig ute på markedene, da de fleste stenger ved lunsj-tid. På brocante er det xtra lurt å være tidlig ute, for der forsvinner go`bitene fort.

Jeg legger også ved en link med oversikt over bruktmarkedene i hele Frankrike. "Vide-greniers et Brocante" som de kaller det. Så ønsker jeg dere alle fortsatt noe deilige mai-dager. Her gjelder det å nyte hver dag dere;o)  http://vide-greniers.org/agendaDepartement.php?departement=83 

onsdag 14. mai 2014

Alt er nå fullbooket via Maliva-Agency, ta kontakt med min samarbeidspartner Provacances!

(Foto;Maliva) Nå nærmer det seg 17 mai, og de fleste av dere har nok mer enn nok å gjøre med de siste forberedelser. Jeg titter bare innom til de av dere som ønsker å leie i "mitt" område av Frankrike i sommer. (Fortsatt noe ledig i sept/okt) ALT ER NÅ FULLBOOKET VIA MALIVA-AGENCY,  noe jeg synes er kjempe stas.

(Foto;Provacances) Så istede for å ta kontakt med meg anbefaler jeg dere å ta kontakt med min samarbeidspartner Provacances. De har et stort utvalg av villaer med svømmebasseng som fortsatt er ledig. Ta gjerne kontakt med Lone eller Per og hils fra meg;o) De yter topp service. Link finner dere HER!

(Foto;Provacances) Hvis ikke jeg rekker et blogginnlegg til før 17.mai, vil jeg si til alle mine norske lesere GRATULERER MED DAGEN!

torsdag 8. mai 2014

Bilferie til Frankrike i sommer?

Til de av dere som har planer om å ta med bilen på ferie til Frankrike, har jeg noen tips til overnatting langs veien. Vi har i flere år valgt denne måten å komme oss til Frankrike på, da vi synes bilturen er en opplevelse i seg selv.

For å komme til den franske rivieraen har vi brukt to ruter. Den ene er noe lengere, men går raskere. Da kjører vi retning mot Strasbourg og inn i vakre Alsace-området. For flere år siden leste jeg en dansk reportasje fra et Hans og Grethe lignende B&B Le Schaeferhof i Murbach som ligger i Alsace. Dette hotellet har ofte blitt avbildet i interiørmagasiner og vært på tv siden den gang. Så hit ankom vi altså i mars -11 med flyttelasset. En ting er å lese om stedet, men det var en gledelig overraskelse hva som møtte oss. Helt eventyrlig spør du meg.

Her ble vi godt tatt vare på av vertskapet som forøvrig bor i den ene delen av huset. Mer om dette oppholdet kan dere lese HER! Videre til Ste.Maxime tar det cirka 8 timer med bil, så med andre ord et godt utgangspunkt å ha på den siste etappen.

Alsace grenser til Tyskland, så på vår hjemreise i fjor høst valgte vi et annet sjarmerende B&B i Iffezheim. Selvom dette ligger syd i Tyskland, oste det av fransk sjarme og med masse flotte antikviteter.

Mer om dette stedet kan dere lese både HER og HER!

For de av dere som reiser med Kiel-fergen er det ca.75 mil hit til Iffezheim. Videre til Ste.Maxime-området er det ca. 95 mil.

Hvis ikke dere foretrekker å ta Kiel-fergen, anbefaler jeg fergen mellom Rødby-Puttgarden. Da pleier vi å overnatte i den koselig byen Køge som ligger like syd for København.

Men tilbake til den andre ruten som vi kanskje liker best. Da kjører vi autostradaen tvers gjennom Tyskland forbi Nürnberg og inn i Sveits. Naturen gjennom Sveits kan ta pusten fra en. Der pleier vi å overnatte i Lugano. Fra noe enklere standard hos B&B, til mer luksus hos Hotel Parco Paradiso. Her ser dere balkongen vi hadde. Snakk om panoramautsikt utover Lugano og innsjøen, love it! Mer om dette hotellet kan du lese HER!

Her landet vi i hver vår seng etter en dukkert i bassenget. Herlig etter en lang biltur. Et annet sted som også er verdt et besøk er nyrestaurerte Kurhaus Cademario Hotel & Spa. Ligger oppi åsen like før dere kjører inn i Lugano. Direkte link til hotellet HER!

God mat er også viktig når man er på ferie. Min beste smaksopplevelse så langt på veien er nok på den japanske teppanyaki restauranten på Hotel Parco Paradiso. Foretrekker man en billigere overnatting ligger ikke Como/Lucino i Italia så langt unna. Der kan jeg anbefale Hotel Cruise, link HER! Selvom vi føler at vi er "hjemme", tar det cirka 6 timer med bil herfra til Ste.Maxime. Jeg vet at flere av mine feriegjester har benyttet seg av disse tipsene og de kan også skrive under på at disse stedene kan anbefales. Da avlutter jeg med å si; BON VOYAGE SUR LA ROUTE, ET BIENVENUE À LA FRANCE.

søndag 4. mai 2014

Ny oppskrift på Quiche-Lorraine.


Ettersom det er flere av dere som spør om jeg kan legge ut oppskriften på Quiche igjen, gjør jeg så klart det. Dette er den orginale oppskriften fra Lorraine-distriktet. Da vi bodde i Frankrike, lagde jeg ofte denne paien. Enkelt å lage i varmen og samtidig smakfullt. Både familien og jeg elsker asparges, så min variant består nå av asparges på toppen.
Det er veldig greit å kjøpe ferdig butterdeig til pai, som legges utover i en paiform. Prikk bunnen med en gaffel, og forstekes ca. 5-7 min. midt i ovnen på 200gr.

Imens steker du opp 300 gr bacon som legge utover bunnen da den er klar.
Pisk 3 egg sammen med 3 dl.creme-fraiche og 2,5 dl. melk. Salt og pepper etter smak. Hell deretter dette over i formen, dryss over med 150 gr. revet god ost. Til slutt legger jeg noen asparges på toppen, som jeg allerede har stekt et par minutter i stekepannen. Stekes midt i ovnen ca. 30-35 min. Fint om den "hviler" noen minutter før servering.

Enkel salat er godt ved siden av, toppet med god olivenolje og min favoritt balsamico akkurat nå; Creamy Fig fra The Spice Tree (som selges bl.a hos Home&Cottage). Ellers kan jeg også tipse om en typisk dressing de bruker i Frankrike. Da blander du olivenolje med vanlig balsamico og litt dijon-sennep + salt & pepper.

Bon appètit!
Akkurat nå er det høysesong for asparges i Frankrike, og kiloprisen ser dere her. Selvom det fortsatt er noen uker til jeg skal reise nedover igjen, kan dere tro jeg gleder meg. Ha en vakker dag i solen alle sammen!