torsdag 31. oktober 2013

Lunch hos Barco Beach.

Endelig fikk jeg oppleve Barco Beach! Dette stedet har jeg blitt både anbefalt, og hørt masse om fra døtrene mine som er venner med familien/eierne. Restauranten ligger midt mellom Les Issambres og Ste.Maxime, på en av området beste sandstrender La Nartelle.

Temperaturen var 26 varmegrader, så vi kunne gjerne ha benyttet oss av hver vår solseng under en parasoll og bare slappet av. Faktisk var det også noen som badet, men det fristet ikke oss. Jeg var her nemlig med en sulten gjeng inkl. meg selv som ville prøve deres unike rett "A la Plancha".

Retten bestod av skalldyr og fisk som vi skulle tilberede selv på en grillplate midt på bordet. Tilbehøret bestod av smakfulle sauser, dressinger, salat og "frites"......nyyydelig! Elsker slike stunder hvor praten går i ett, og nye tanker og idèer dukker opp.

Restauraten er bygd opp lik/inspirert av fronten på en "yacht". Så her oppe på "dekk" fikk vi servert en velkomst drink mens vi nøt utsikten.

Over 4 timer tok denne lunsjen også, og det er jo typisk for meg her i Frankrike.....C`est la vie!

tirsdag 29. oktober 2013

The Grande Braderie of St.Tropez.

Hver høst er det "salg" i St.Tropez. Det går over 4 dager og holdes den siste helgen i oktober. Her er det rene festivalstemningen med turister fra alle verdens hjørner. De kommer for å sikre seg gode kjøp, eller kun for opplevelsen sin skyld.

Her selges alt fra det luksuriøse til det mer rimelige. På sko, vesker, klær, smykker, interiør etc. kan man være så heldige å få opptil 90 % rabatt på.

Så her gjelder det å være tidlig ute hvis man skal sikre seg go`bitene. Jeg er fornøyd med min handel hos favoritt butikken Charlie Joe.

--------------------------

Pussig å gå her så seint på året med så mange mennesker i gatene....

...og ingen tvil om at det fortsatt er fargerikt her i St.Tropez, det beviste bl.a denne "mannen" som gikk foran meg;o)  Da sees vi på beach`n i neste innlegg.......

søndag 27. oktober 2013

Høsten har ankommet St.Tropez.




Bonjour! I går var jeg tilbake i St.Tropez og tok masse bilder. Først litt høstinspirasjon fra bakgatene, hvor det var like stille og rolig som jeg skrev om i et tidligere innlegg. Men i handlegatene derimot, var det tusenvis av mennesker denne helgen. Hvorfor? Det tar vi i neste innlegg...;o) En fin søndag ønsker jeg dere alle.

torsdag 24. oktober 2013

Høstens matmarked i Ste.Maxime.

Da er jeg tilbake på matmarkedet her i Ste.Maxime, og sommerens go`saker er byttet ut med høstens råvarer.

Utetemperaturen er som en typisk norsk sommerdag, deilig.

Franskmennene prioriterer slike markeder fremfor supermarkedene. Det gjør jeg også......her gjelder det å støtte de lokale bøndene;o)

En pose clementiner ble med i handlekurven.....

...mens sopp i flere varianter stod vi over i dag.

Men derimot en kurv jordbær og fiken måtte jeg kjøpe med...og litt annet godt.

Da var vi klare for frokost med dagens innkjøp, og den tar vi så klart ute. Nå er jeg nemlig gjest hos min venninne som bor her i gamlebyen.

Sommer eller høst, takk begge deler sier nå jeg.

Varm croissant med brie, fiken og kaffe.....den beste starten på dagen spør dere meg. Nå skal vi gjøre oss klare for en biltur......forts.følger.

søndag 20. oktober 2013

Maliva`s Kylling-Africano

Jeg hører rykter om at kylling-gryten min har blitt svært populær rundt omkring i hele verden. Så ettersom det har gått flere år siden jeg la ut oppskriften, er det kanskje på tide å legge den ut på ny.

Oppskriften er til 4 personer. Jeg pleier ofte å doble oppskriften, for i helgen har vi huset fullt igjen.

1 glass hvitløk i chilimarinade fra Paradiso, kjøpt på Meny (viktig at marinaden er god). Hell hvitløken inkl.marinaden i en gryte og tilsett 3 dl. vann. Dette skal småkoke i ca. 25 min. I mens skjærer du opp i passe biter følgende; 1 rød, grønn og gul paprika, 6 - 7 sjampinjong, 1 purre og 1 chili (uten frø).

Grønnsakene skal stekes lett. Så jeg starter alltid med sjampinjong for seg selv og de andre grønnsakene etterpå. Tilsett litt vann i hver panne, slik at du får med deg kraften når det er stekt ferdig. Så skal alt tilsettes i gryten sammen med hvitløken som har kokt seg ferdig. Skjær opp 6 kyllingfilèer i passe biter og stek de noen få minutter. Legg kyllingbitene med litt kraft fra pannen oppi gryten med det andre, og tilsett til slutt 3 dl. matfløte eller mer. Når jeg dobler oppskriften bruker jeg også litt jevning slik at gryten bli litt mer fyldig. Paprikapulver, salt & pepper tilsettes etter smak.

Mens gryten nå står og putrer i cirka 15 - 20 min., steker du 1pk, skogsbacon/bacon i biter. Da er gryten klar til servering, og toppes med bacon og 1 pose cashewnøtter. Serveres med fullkornris/ris og enkel grønn salat. EN POPULÆR OG VELSMAKENDE GRYTERETT SOM SIKKERT BLIR DERES FAVORITT OGSÅ! Denne uken skal jeg tilbake på matmarked i Ste.Maxime. Der skal jeg se å smake på høstens utvalg. Brocante-besøk blir det også.....så vær klare for rykende ferske reisebrev fremover....forts.følger.

torsdag 17. oktober 2013

Fransk frokost blandt antikviteter.....

Det er ingen tvil om at eierne av dette hotellet samler på antikviteter. Se bare hvordan den franske frokosten ble servert. Enkelt, dekorativt og velsmakende.
Den gamle vinkjelleren er gjort om til festlokale. Kan tenke meg det blir stemning her når alle stearinlysene tennes. 



Når man bor slik, er det som å være på besøk i et hjem. Men samtidig kan man velge om man vil være sosial eller ikke.
Flere overnattingstips på strekningen Norge/Sverige/Danmark  til Frankrike kommer på nyåret tenker jeg.

Pling! Da er vi klare for utsjekking.

For de av dere som er på biltur i Europa nå eller planlegger bilferien til neste år, vil jeg få med at det er ca. 75 mil til Kiel. Jeg har også nevnt tidligere at det er 95 mil herfra til Ste.Maxime. Da takker vi for oss, og kommer garantert tilbake. Link til nettsiden finner dere HER!

mandag 14. oktober 2013

Fornøyde gjester hos Hôtel de Charme i Tyskland.

Da har vi kommet inn på det ene rommet vårt. Hotellet har 12 rom i forskjellige størrelser og innredning. Det "røde" rommet falt jeg for.

Etter å ha kjørt 95 mil i strekk fra Ste.Maxime, kan dere tro det var deilig å slenge seg ned på her.

At begge rommene hadde badekar på rommet var jo også et pluss.

Her snakker vi historie i hver krok.

Skumbad med det nyeste interiørmagasinet og noe godt i glasset....kan det bli bedre?

Her er det andre rommet vi hadde, som går i blått. Det hadde utgang til balkong med utsikt til den vakre hagen/bakgården.

Den store stuen og kjøkkenet i 1.etg.stod til gjestenes disposisjon. Bilder fra 1.etg. tar vi i neste og siste innlegg herfra. Da legger jeg også ved link til hotellet....forts.følger.

fredag 11. oktober 2013

Tilbake i Alsace-området.

Som dere sikkert husker hadde jeg og familien ferie i august. Da dro vi tilbake til vakre Alsace-området, som ligger nord i Frankrike. Men denne gangen ble det ikke overnatting der.

Ettersom det er jeg som har ansvar for å finne overnattingssteder (noe som passer meg perfekt, ettersom jeg helst foretrekker romantiske og mindre hotell fremfor de tradisjonelle hotellkjedene), kjørte vi noen kilometer videre inn i Tyskland.

Der tok vi av autostradaen og kjørte inn i en liten landsby som heter Iffezheim. Byen er nok ikke kjent for annet enn sin årlige internasjonale heste-løp med høy glamourfaktor.

Men det var nok ikke det som trakk meg til denne lille landsbyen. Det var derimot dette sjarmerende B&B.

I landsbyen ligger bindingsverkshus på rekke og rad. Dette gamle huset er fra 1860, og har en orginal fransk stil.

Hagen/bakgården er frodig og vakker, dekorert med mange skatter fra Brocante. Her ute kan man starte dagen med deilig fransk frokost eller slappe av på ettermiddagen med noe forfriskende i glasset.

Hit men ikke lenger kommer dere i dag. Neste innlegg skal jeg ta dere med inn på rommene våre, som var en opplevelse i seg selv. GOD HELG!

mandag 7. oktober 2013

Le Comptoir de Mathilde.






Nå befinner jeg meg i en kul butikk som ligger her i Ste.Maxime. Her er den tradisjonelle butikkinnredningen byttet ut med gamle kasser fra gulv til tak. Hver kasse rommer go`saker for enhver smak. (Dagens rim;o) Man kan bl.a kjøpe en tom flaske som du kan fylle på med hva du måtte ønske. Alt fra olivenoljer med forskjellig smak til mer alkoholholdige drikker. De er også kjent for sine velsmakende tapenader, sjokolade, sennep og krydder. Et kult konsept som finnes i flere byer her i Frankrike. Klikk HER for å komme til nettbutikken deres!