lørdag 31. august 2013

Hyggelig å våkne opp til god omtale....




(Foto; Marianne H.Kinder) Åh, så gøy det er å få så positive tilbakemeldinger fra gjester og venner som har hatt ferie her i Ste.Maxime i løpet av sommeren. I dag våknet jeg opp til to nye hyggelige reportasjer som er lagt ut. Med flotte og stemningsfulle bilder, og flere tips kan dere lese hos Inspirasjonsguiden og ShabbyCharm. Tusen takk for besøket og hyggelig omtale Marianne....Du er best!

onsdag 28. august 2013

En stor takk til en helt "spesiell" feriegjest.

I dag vil jeg sende en hilsen til en helt "spesiell" feriegjest som har leid via Maliva-Agency. Det hele startet i fjor sommer da hun leide nabohuset i Les Issambres sammen med familien sin. Så kom hun på besøk noen dager i april, og i juli var hun tilbake m/fam. og leide to uker til. At vi har funnet tonen det er helt sikkert, og skjønn som hun er fikk jeg en flott parasoll fra Riviera Maison i gave av henne. Åh så glad jeg ble....så Hilde J., igjen vil jeg takke for at du kom i min vei, og ikke minst takk for gaven du viste jeg ønsket meg. LOVE! (Ps! Jeg tok mange bilder fra denne vakre Residencen som kommer til utleie 2014...så her er det bare å følge med dere;o)

søndag 25. august 2013

Lac de St.Croix må bare oppleves!

Hei alle sammen! Da er ferien over for meg også, og første blogginnlegg kommer fra vakre Lac de St.Croix. Innsjøen er den tredje største i Frankrike, "menneske laget" og ble demmet opp i 1975. Den er ca. 11 km lang, 2 - 4 km bred, og ligger 475 meter over havet.

 
Vi leide en tråbåt og dro innover i et magisk landskap. Disse hulene var det flere av, og ble nok bebodd av våre forfedre.

Vi var tidlig ute, derfor ikke så mye køkjøring innover enda. Her var det rene Avatar-verdenen ble vi enig om, hvor vi også ble overvåket av en stor ørn som fløy over oss.

Jeg skjønner godt at dette har blitt et så populært sted å besøke. Man kan både leie elektriske båter og tråbåter som vi gjorde. Men det er også flere overnattingsteder og flotte badestrender som ligger rundt innsjøen.

Her kjører vi retning fossen, hvor flere av oss skulle hoppe ut i å bade i det vakre turkis/grønne vannet.

Xtra hyggelig for meg var at alle våre tre barn fikk oppleve denne turen sammen med oss. Minner for livet dette også.

I motsetning til saltvannet vi er vant til å bade i, flyter man ikke så lett i dette ferskvannet. Men det ser ut som om yngste datteren nyter det allikevel.

For at man skal få tid til å komme seg langt innover, anbefaler jeg å leie båten i minst 2 timer. Det gjorde vi, og dere kan tro det smakte med mor`s baguetter med eggerøre etter et par timer ombord. Så med kun 1 1/2 times biltur fra Ste.Maxime, blir det flere turer hit igjen. Et "must" å oppleve for alle som skal på ferie i Sør-Frankrike spør du oss!

søndag 11. august 2013

Vacances/ferie.......

(Foto;ukjent) Etter 4 hektiske måneder og med minneboken stapp full av gode opplevelser gjør jeg som franskmennene flest, tar meg en lang ferie. (Også fra bloggen) A bientôt!

torsdag 8. august 2013

Keramikk i Moustiers Sainte Marie

Landsbyen er også kjent for sin keramikk-kunst gjennom flere hundre år, og i dag finnes det cirka 20 verksteder her.

De fleste butikker selger enten porselen eller keramikk blandet med tekstiler etc. Men disse bildene er fra en ren keramikk-butikk, hvor keramikeren satt og jobbet mens kundene kunne stå å se på. ( Ps! synd jeg ikke fikk lov å ta bilde av han mens han jobbet, men hyggelig at jeg fikk tatt bilder av butikken hans da;o)

Jeg fant meg en søt liten bolle med sommerfugler på, så den kan jeg vise dere en annen gang + mye annet jeg gleder meg til å få på plass.

Typiske "godis-butikker" her i Provence, men alltid like spennende å titte innom.

Jeg lar meg så klart fascinere av disse "grotte"-lignende butikkene, og her hadde de også mye fint.

Dette ble en lang dag med utrolige flotte og minnerike opplevelser. På vei hjemover passerte vi vakre Lac de Sainte Croix.....er det mulig sa vi i kor nok engang, noe så vakkert. Men nå var vi så mette på inntrykk at vi ble enig om at vi heller tar med familiene våre tilbake hit. Så hit og ikke lenger kommer dere i dette innlegget. DA VIL JEG TIL SLUTT  TAKKE MINE TUR-VENNINNER FOR EN MINNERIK DAG. TAKK OGSÅ TIL ALLE MINE TROFASTE FB-LIKE`S, KOMMENTARER OG MAIL SOM DERE SENDER MEG. (Beklager at jeg må utsette å svare på alle mail dere sender meg....neste innlegg sier litt mer om det;o)

søndag 4. august 2013

Moustiers Sainte Marie; kåret til en av Frankrike`s vakreste landsbyer..

Det var en som gjettet riktig på facebook, lunsjen tok vi her i middelalderbyen Moustiers Sainte Marie. Landsbyen ligger vakkert til plassert mellom innsjøen Sainte Croix, Frankrike`s Gran Canyon; Gorges du Verdon og de vakre lavendelåkerne dere har sett fra Valensole.

Her på balkongen med alle blomsterkassene og med en fantastiske utsikt, satt vi og spiste. På nedsiden av oss rant det en vakker foss.

Byens historie går helt tilbake til bronsetid, og kirken som dere kan skimte høyt oppe mellom fjellene ble bygd om fra et kloster i det 7.ende århundre.

Mange reiser faktisk hit kun for å besøke denne vakre kirken. Men med 262 trappetrinn foran oss, valgte vi å ta denne turen en annen gang.

Kan tro jeg tok mange bilder herfra, og disse franske balkongene går jeg aldri lei som dere skjønner.

Noen balkonger er så gamle at jeg lurer på om jeg hadde følt meg trygg å sitte på de. Men de oser av sjarme og frodighet.

Denne byen må bare oppleves, og jeg skal også ta dere med på en liten runde rundt i noen butikker i neste innlegg.

Jeg har fortsatt tilgode å finne en landsby her i Frankrike som ikke selger Crêpes....

...og har gatemusikanter. Til denne byen tok jeg også med meg familien min forrige uke, og blir garantert ikke den siste gangen jeg kommer hit;o) Da titter jeg snart innom igjen med det siste blogginnlegget fra "Årets jentetur".

fredag 2. august 2013

Fra lavendel til gourmet-opplevelse.







Denne gangen får bildene tale for seg selv. Som dere ser, her fikk vi servert en 4-retters som ble en smaksopplevelse av de sjeldne. Vi avsluttet det hele med kaffe, og enda en go`bit til. Hvor denne populære Gourmet-restauranten ligger, kan dere jo gjette. Stikkord; kåret til en av Frankrike`s vakreste landsbyer....forts. følger.