søndag 30. juni 2013

Forts.fra mitt besøk i La Garde Freinet.





Et par bilder til fra La Garde Freinet........som også flere av mine feriegjester har besøkt de siste dagene. Jeg for min del har utforsket nye eventyr. På fredag arrangerte jeg jentetur. Etter en lang dag med fantastiske opplevelser, har ingen av oss helt landet enda;o) Stikkord; lavendelåker så langt øye kunne se + + +. Mer om den turen kommer en gang etter jeg har landet. LYKKE!

torsdag 27. juni 2013

La Garde-Freinet; en ukjent perle kun 20 km fra St.Tropez!






Plassert i hjertet av Maures-fjellene, ligger en sjarmerende gammel landsby som har spart sin autentiske karakter. Hit kommer du ved å kjøre forbi Grimaud og oppover gjennom et  fantastisk naturlandskap. Vekk fra det yrende livet på rivieraen, skjønner jeg godt at kunstnerne finner roen og inspirasjonen her oppe. Jeg elsker å gå rundt i de smale gatene å drømme meg bort i de sjarmerende byhusene. Gjerne innhyllet i blomster og grønt, med en katt eller to i vinduskarmen. Jeg var heldig og fikk besøke et av disse byhusene, men mer om det får vi ta en annen gang. Her er det også flere spennende småbutikker, brocanter, kunst-utsalg og gode restauranter. Ryktene sier at slakteriet her er svært populært blandt kjendiser som f.eks. Brad Pitt. ALTSÅ EN UKJENT PERLE, SOM BARE MÅ OPPLEVES!

mandag 24. juni 2013

Takknemlig.......




Dette blir en aldri så liten solskinnshistorie fra meg. Det begynte med en bestilling av Djupur/Hvitur Lakkris i påsken, (verdens beste sjokolade m/lakrids fra Island) av blogger Gùa som selger de i sin butikk i Sverige. Så gikk det et par måneder, og vips dukket hun opp på ferie her i Ste.Maxime med mannen sin. I disse ukene vi har hatt sammen, har vi virkelig delt "livet" med hverandre, og lært hverandre å kjenne. Min kjære og jeg er så takknemlig for at de kom i vår vei. Dette blir helt klart vennskap for livet. Vi avsluttet med en smakfull middag hos LA RÈSERVE.  Ps! Etter storinnrykk av feriegjester i helgen......sitter mannen min og jeg igjen med et smil om munnen og sier til hverandre; Det er  utrolig hvor mange fantastiske mennesker som finnes. JEG ER TAKKNEMLIG!

søndag 23. juni 2013

Aix-en-Provence!




Får jeg spørsmål om hvilken storby i Frankrike som er min favoritt, har jeg to favoritter. Det er så klart Paris, men også Aix-en-Provence. Ettersom denne vakre byen tar litt over en time å kjøre til, starter vi som regel rundturen vår her. Mer info om byen, finner dere på tidligere juni/juli-innlegg. Så fortsetter vi videre og tar lunsjen i Cassis. På vei hjem igjen, svinger vi innom Bandol. En perfekt utflukt for de av dere som skal feriere i "mitt" område. Ps! Flere av dere er allerede på plass...og en takk til dere tar vi i neste innlegg;o)

fredag 21. juni 2013

Tilbake til vakre Cassis!







Denne gangen får bildene tale for seg selv. Jeg har sagt det i tidligere reisebrev herfra, og jeg sier det igjen; Jeg elsker denne vakre fiskerlandsbyen! Ellers må jeg få med at selvom det er hektiske dager for meg, er det gøy å ta i mot alle feriegjestene som ankommer via Maliva-Agency. Alt fra venner, naboer, tidligere kollegaer og trofaste følgere av bloggen osv. Velkommen skal dere være!

tirsdag 18. juni 2013

En hyggelig aften i hjertet av St.Tropez-bukten.

Som jeg har nevnt tidligere takker vi sjelden nei til invitasjoner. I helgen ble vi med våre engelske venner til Prairies de la Mer, som ligger kun noen kilometer fra Ste.Maxime. Wow, for et sjarmerende sted, er det rart at bl.a Jude Law holder til i en av disse bungalowene?

Etter en omvisning rundt på område (hvor en av våre engelske venner har vært en viktig brikke i oppbyggingen), satte vi oss ned på deres favoritt restaurant her på stranda.

Det var xtra hyggelig at min norske venninne også kunne bli med. Som dere ser er ikke mannen min like redd for å bli tatt bilde av som oss to, men vi jobber med saken....den var intern;o)

Vi damene spiste nydelig Gambas og mennene hver sin steak. Enkel, smakfull og salt mat i varmen, det er godt.  Hit skal vi tilbake å spise, det er helt sikkert.

Etter middagen ruslet vi videre i sanden, over en bro til flere restauranter og barer.

Her avsluttet vi kvelden i en bar under åpen himmel, på toppen av en restaurant. Kan tro det var stemning her oppe, og ikke minst se den flotte utsikten utover middelhavet og St.Tropez-bukten.

Jeg må skrive mer om dette stedet seinere, men neste innlegg blir nok fra rundturen i Sør-Frankrike tror jeg. Ellers tenker jeg de fleste av dere er klar for sommerferie, derfor benytter jeg anledningen til å ønske dere alle en riktig god og "hot" sommer!

lørdag 15. juni 2013

Grillparty i vakre omgivelser.





God mat, god prat og mye latter under stjernehimmelen. Jeg elsker slike stunder. Takk til Gûa, Mia og deres menn for en minnerik kveld/natt. Vi håper at vi kan få flere slike stunder sammen!

torsdag 13. juni 2013

Hos Côte Bastide i Aix-en-Provence.

Bonjour! Må bare innom å vise et glimt av hvor jeg var i går. I mange år har jeg handlet produkter fra Côte Bastide. Derfor var gleden stor da min venninne og jeg fant frem til deres Showroom-Boutique, som lå i en liten side gate i Aix-en-Provence. Se for en vakker utstilling som møtte oss i døra....."smelt"!

Flere bilder fra dette besøket sparer jeg til en annen anledning, så gled dere til masse herlig inspirasjon. Ellers ble det en lang og vakker rundtur på oss her i Sør-Frankrike i går, så fra den turen vil jeg nok dele først. Dagene går i ett....men skal passe på at det blir litt tid til bloggen innimellom. À bientôt;o)

søndag 9. juni 2013

For en "underbar" dag!

Wow.....så gøy å endelig møte to av mine favoritt bloggere Mia og Gùa her i "mitt" område av Frankrike. Dagen startet tidlig, dvs. jeg hentet de kl. 0830.....og da gikk turen rett til Brocante som holder til på landet.

Kan tro vi koste oss, og xtra gøy er det å ha med noen som er like ivrige som meg til å lete etter de riktige franske skatter. Gùa som driver en av Sverige`s mest unike interiørbutikker, var nok den som handlet mest av oss. Men du verden hvor flink denne dama var til å finne skatter som andre bare går rett forbi.

Godt jeg hadde god plass i bilen, for som dere ser her ble det fullt. Selvom vi aldri har møtt hverandre før, kan dere tro praten gikk i ett.

 
Vi avsluttet med en lunsj her hos meg, hvor jeg serverte Maliva`s Couscous-Provencalsk med asparges, og så klart med rosè til. Nå gleder jeg meg til å ta med min kjære å besøke de en kveld......så som dere skjønner; VI HAR FUNNET TONEN! Legger også ved en link til bloggene deres; LILLA BLANKA og HVÌTUR LAKKRÌS.

fredag 7. juni 2013

Jeg elsker livet her på balkongen!

Til høyre for dette bilde har vi spiseplassen, men i dag blir det kun bilder fra kosekroken vår. Som dere ser er nytt og gammelt blandet i skjønn forening.

Hver dag står jeg opp ved 7-tiden, for her gjelder det og ikke gå glipp av dagen som dere skjønner. Noe av det første jeg gjør er å åpne balkongdørene å trekke til meg duften av croissanter og cappuccino fra Brasseriet nedenfor. Vel, sterkeste duftene er nok fra lavendelplantene og urtene mine tenker jeg.

Jeg starter ikke dagen med to glass rosè, så det er sagt...he-he. Men derimot kaffekoppen må jeg ha, mens jeg titter ned og ser by`livet våkner opp. Bildene ble tatt i går ettermiddag, og her satt vi til langt på natt.
Denne helgen vi går i møte nå blir xtra spennende kjenner jeg. En veldig hyggelig ting er at venninnen min fra Fredrikstad kommer tilbake å skal bo her i nabogården i mange uker. Hun vil også være til god hjelp hos Maliva-Agency, noe jeg er veldig takknemlig for. På søndag skal jeg møte to av mine favoritt interiørbloggere fra Sverige. Kan dere gjette hvem???? Åh som jeg gleder meg, forts.følger........God helg alle sammen!