onsdag 30. januar 2013

Sitrontre på plass.

Kan tro det er vakkert vær om dagen. Faktisk var det 24 varmgrader da jeg satt ut mitt nye sitrontre her på balkongen. Hele 5 sitroner, er det ikke flott? Skulle så gjerne ha tatt noen bilder av alle appelsin/clementin og sitrontrærne rundt omkring også. Men det er ikke så lett da de fleste gjemmer seg bak høye hekker og gjerder.

Bildet under her tok jeg da jeg stod opp i dag tidlig kl. 08. Ikke viste jeg at vi hadde utsikt til både sjøen og St.Tropez. Men det blir noen måneder til, før treet foran får grønne blader;o)

Det har vært noen hektisk dager, mye jobb ved siden av utvasking av huset osv. Men xtra hyggelig er det at vi har hatt tid til å treffe våre norske venner. De er på ferie i leiligheten deres like rundt hjørnet. Koselig! Men tilbake til sitrontreet mitt.....er det noen som har tips om hvor ofte det skal vannes etc.? GOD KVELD TIL DERE ALLE!

søndag 27. januar 2013

Da er vi på plass i leiligheten, som går i bl.a årets farge LILLA!


Da har vi kommet oss på plass, og dere kan tro vi er fornøyd med leiligheten, med sine praktiske romløsninger, farger og ikke minst beliggenheten. Vår første frokost, startet så klart med varme croissanter og kaffe.....men det blir ikke hver dag dette altså, lurt smil!

 At lilla skulle være Årets farge, passet meg perfekt, for det har vært en farge jeg alltid har likt. Kanskje fordi den nettopp minner meg om lavendel, sommer og ferie?

Ettersom leiligheten har helt nye møbler, synes jeg det er fint å bryte opp med litt gamle/rustikke detaljer også. Derfor skal jeg på flere bruktmarkeder utover.

Det ble en enkel middag jeg serverte på innvielsesfesten vår på fredag. Den besod av innbakte kongereker, to typer vår-ruller og mexicanske kyllingkubber. Sausen var en "Sweet mango chili saus".....og den satt virkelig spissen på det hele. Smakfullt!

Da håper jeg dere likte å se bilder fra hvordan vi har fått det? Så klart kommer det flere etterhvert. Men nå skal balkongen vaskes, for der ute steker sola. er vi alle 4 enige om at det er fantastisk å ta del av "livet" her i Ste.Maxime igjen. HA EN FIN DAG ALLE SAMMEN. HÅPER JEG DERE OGSÅ SNART FÅR KJENNE PÅ VARMEN IGJEN DER OPPE I NORD!

tirsdag 22. januar 2013

Tilbake til "bylivet" i Ste.Maxime igjen...me like!

Det siste året har vi bodd i en stor villa på en fantastisk vakker eiendom her i Les Issambres. Åh som vi har kost oss her! Men nå derimot venter et nytt eventyr på oss.Vi har alle savnet å kunne bo midt i sentrum av Ste.Maxime. Selvom avstanden kun er 8 km, og vi kjører ofte inn dit, er det noe annet å bo der. Derfor var gleden stor da vi kom over en ny leilighet midt i sentrum. Jeg stod i gågaten og tok bilde av balkongen vår. Det sier jo sitt om hvor sentralt vi kommer til å bo. LYKKE!

Nå gleder vi oss til å flytte tilbake til duften av nystekte croissanter, markeder, og ikke minst til yrene byliv igjen. Butikker, cafèer og restauranter rett utenfor inngangsdøra er også helt grei, og for ikke å glemme at det kun er 2 min å gå til bystranda. Da får jeg fortsette å pakke, for vi flytter inn allerede på fredag. Så neste innlegg vil komme fra leiligheten så klart;o) A bientôt!

lørdag 19. januar 2013

Tilbake i solveggen med ny bok.

Jeg skal si vi har opplevd de fleste årstider på starten av det nye året. rst startet det med 28 varmegrader i solveggen, etterfulgt av lavere temperatur og snøvær.

I går derimot var det rene påskestemningen ute. Snøen har smeltet bort, sola stekte og med fuglekvitring i ørene satt jeg ute i solveggen oppslukt i en ny bok. Det var boken "Huset jeg elsket", skrevet av min favoritt forfatter Tatiana de Rosnay. Dette er en gripende fortelling om en sterk og usedvanlig kvinne som bor i Paris, i en tid med store ytre forandringer. Men mest av alt er det en historie om kjærlighet og tilhørighet, og viljen til å sloss for det man har kjært.

  Mine egne ord om boken; Jeg slukte boken like fort som en varm croissant som akkurat har kommet ut av ovnen", og vips var boken ferdiglest. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på hennes neste bok "Mokka". Men først skal det pakkes, for vi er nemlig på flyttefot. Nye eventyr venter på oss bare noen kilometer unna. GJETTER DU HVOR? Forts.følger;o)

torsdag 17. januar 2013

Wow, det snør!

Tenk at vi skulle våkne opp til et vinterlandskap med snø. Magisk....helt stille, ikke en bil å se, for her stopper plutselig livet opp for franskmennene.

Vinterdekk er et fremmedord, og jeg for min del er glad for at jeg hadde pakket med både mine UGGs og dunjakka.

Dessverre kom vi oss ikke til språkskolen i dag, for nå er de fleste skolene stengt.

Men det er et håp om at vi kan komme oss til et viktig møte klokken 14, og det tror jeg skal gå fint.

For mens jeg skriver dette innlegget, ser jeg at solen titter frem, og snøen begynner allerede å smelte. Så kanskje solsengen kan bli brukt i morgen igjen.

Uansett kaos på morgenkvisten, må jeg innrømme at det var en opplevelse å se snø for første gang i vårt liv her i Frankrike.

tirsdag 15. januar 2013

Zoo-besøk!






Bonsoir! Det er så hyggelig at så mange av mine lesere har bestilt ferie i "mitt område" her i Sør-Frankrike i 2013. Dere har virkelig noe å glede dere til. Samtidig vil jeg takke alle dere som har bestilt gjennom "Maliva-Agency", eller hos mine samarbeidspartnere. Jeg prøver som sagt å komme med nye tips fortløpende. Så i kveld får dere se bilder fra Zoo-parken i Frejus, tatt av "designer-spiren" vår. Parken ligger ca. 15-20 min. biltur fra Ste.Maxime, og er virkelig verdt et besøk. Ps! Til de av dere som etterlyser mailadr. min, har jeg lagt den ut øverst til høyre her;o) Og mer info om parken kan dere lese HER!

søndag 13. januar 2013

Hotel Lou Paouvadou er et sjarmerende hotel sentralt i Ste.Maxime.

Hotel Lou Paouvadou er et sjarmerende hotel som jeg også har gleden av å presentere. Her har flere av våre norske venner og bekjente feriert i mange år på rad. Hotellet ligger i en stille sidegate, blandt provencalske villaer, og med kun 5 min. gåtur til flotte sandstrender og sentrum av Ste.Maxime. Resepsjonen er hotellets hjerte, hvor man kan få gode tips fra et hyggelig dansk personale, samt slappe av foran tv/dvd eller ta en forfriskning over en dansk avis.

Her har man 20 studio`s, dvs 1-roms værelser med tekjøkken, sove/oppholdsrom og bad. Studio`s varierer i størrelse fra 17 kvm - perfekt for 2 personer, til 22 kvm som passer til 2 voksne med 1-2 småbarn. Flere har egen terrasse ut mot hagen/svømmebassenget, mens noen av de andre har enten balkong eller fransk altan. De har også klart å skape en sjarmerende oase bak i hagen hvor også svømmebassenget ligger. Her arrangeres det Fransk-aften en kveld i uken, hvor god fransk mat og drikke serveres. Ellers kan man også både bestille fransk frokost og lunsj.

(Foto;VIAFRANCE.DK) Her er det ingen tvil om at gjestene bor godt, og blir godt tatt vare på til en gunstig pris. Så et tips til familier som ønsker å feriere sammen men bo adskilt, er dette en god løsning. Eller for par og venner så klart. JEG HAR DEN GLEDE AV Å TILBY ALLE SOM BESTILLER OPPHOLD HER I 2013, GRATIS FROKOST SERVERT I STUDIO/VÆRELSE DAGEN ETTER ANKOMST. VED BESTILLING AV 10 DAGER ELLER MER, VIL DERE FÅ TO GRATIS FROKOST SERVERT. DEN ENE FROKOSTEN DAGEN ETTER ANKOMST, DEN ANDRE BLIR SERVERT NÅR DERE ØNSKER DEN. MEN DA ER DET VIKTIG AT DERE SKRIVER "KODEORD;MALIVA" VED BESTILLING. FOR MER INFO/BESTILLING; WWW.VIAFRANCE.DK

lørdag 12. januar 2013

Lunsj hos Monroe`s.

Jeg vet at det er mange av mine lesere som setter xtra stor pris på at jeg legger ut tips om gode spisesteder vi besøker. Så her kommer nok et tips!

Da vi var i Port-Grimaud, ville våre engelske venner ta oss med på den populære engelske restauranten Monroe`s. Den ligger på venstre side når dere svinger inn til P-G. Hver fredag serverer de "Fish & Chips" som dagens lunsj til kun 11 euro. Det var første gang jeg smakte det, men det blir garantert ikke siste gang. Nydelig fisk med god remulade til.

En kul forside på menyen, som hadde mye spennende å by på. Vi dro også tilbake med sønnen vår, før han reiste tilbake til Norge igjen.  

Da bestilte gutta hver sin hamburger-meny, mens jeg angret ikke på mitt valg; Biffsalat med karri-dressing. Så nå har jeg fått streng beskjed fra døtrene våre, at neste gang skal de få bli med hit også...smil! MED ANDRE ORD, EN RESTAURANT VI VIRKELIG KAN ANBEFALE!

torsdag 10. januar 2013

På besøk i Port-Grimaud

Nå er vi tilbake til den franske rivieraens svar på Kardemomme-by. Eller som Port-Grimaud blir omtalt som; "Lille Venezia". Jeg har hatt flere innlegg herfra tidligere, men denne gangen var vi på besøk i en villa, lik de som ligger på rekke og rad foran oss her.

Tenk å våkne opp med denne utsikten fra soverommet. Ble helt satt ut her oppe jeg stod jeg, og dette var fra 2.etg., før jeg kom opp i 3.etg. Det samme gjaldt også i 1.etg., hvor utgangen fra stuen gikk rett ut til deilig terrasse med egen brygge.

Det var helt magisk å være her, så vakkert vær, helt stille og knapt noen mennesker å se.

Fra villaen som ligger i rekken foran her, sier sitt om avstanden til en av rivieraens flotteste sandstrender. Så dere skal ikke se bort ifra at villaen kan komme for utleie om ikke så lenge. Vi satt så klart ute i det vakre været og spiste lunsjen vår, hvor? Det får dere se i neste innlegg! HER STÅR VI PÅ FARTA OG SKAL PÅ MATMARKEDET I STE.MAXIME IGJEN! DER TAR VI NOK FROKOSTEN VÅR I SAMME SLENGEN! HA EN TOPPERS WEEKEND ALLE SAMMEN!



tirsdag 8. januar 2013

Her er det full blomstring av Mimosa.

Jeg har fått mange mail og spørsmål om hvordan temperaturen har vært i desember og nå inn i januar. Derfor skal jeg først ta dere med ut i hagen vår. Her står mimosa-treet ved svømmebassenget i full blomst. Men ettersom vi har forskjellige typer mimosatrær, begynte noen å blomstre midt i desember, og de andre venter med blomstringen til slutten av januar og februar.
Er det ikke vakkert? Både i slutten av januar og februar holdes det Mimosa-festivaler rundt her i området. De gleder jeg meg til å besøke, og da skal jeg også ta med kameraet så klart. Tilbake til temperaturen. Ja den har vært helt fantastisk. Vi har hatt opptil 28 varmegrader i solveggen, og våknet opp til sol og blå himmel nesten hver dag siden begynnelsen av desember.



her ser dere selv. Jeg tok dette bildet på fredag da vi satt ute og spiste lunsj med noen venner. Da var det 26 varmgrader der vi satt, så i sola kan man fint plusse på 10 varmgrader til ifht hva værmeldingen viser. Som dere skjønner, her setter vi ikke bort solsengene for vinteren, de er godt i bruk + høy solfaktor. LOVE IT!

søndag 6. januar 2013

Ny eksklusiv leilighet med aircondition til leie i Ste.Maxime.

MALIVA-AGENCY har den glede av presentere en ny eksklusiv leilighet med perfekt beliggenhet i Ste.Maxime til leie. Leiligheten ligger kun 20 meter inn i en rolig sidegate fra strandpromenaden. Her kan man parkere bilen trygt i underetg., og kun gå noen få meter så er man midt i gamlebyen og sentrum. I tillegg til båthavna som ligger like ved, hvor fergen går over til bl. a St.Tropez, og bystranda.

Leiligheten har amerikansk åpen kjøkkenløsning med granitt benkeplater. Siemens hvitevarer inkludert komfyr, kokeplater, kjøleskap, fryser, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, brødrister, vannkoker og Nespresso-maskin. I tillegg er det separat vaskerom med vaskemaskin, strykejern/brett etc.


I stuen er det flatskjerm/tv med Sky, dvd-spiller og Wifi, foran en lekker skinnsofa som man kan slappe av i. Her er det også utgang til deilig terrasse på 16 kvm, med utsikt til en liten hage/terrasser, og med spiseplass til 6 personer, samt solstoler og elektrisk grill.

Det er 3 soverom med dobbelseng, hvorav alle har sitt eget bad, bestående av dusj/badekar og servantskap.

Det er også separat toalett med håndvask. Hele leiligheten har aircondition inkl. hvert soverom.

Soverommet på bildet over her har også tv/dvd og liten balkong med havutsikt. Altså et perfekt soverom for barn og ungdom.

Her er det største soverommet med eget bad som de andre, men i tillegg har det wc.

Fra dette soverommet kan man også gå ut på en liten balkong, som har utsikt utover middelhavet.

Trenger man barnestol/seng, kan det skaffes. Så med andre ord et perfekt sted å bo både for barnefamilier, vennepar, eldre eller hva med å ta med "klubben" hit. Byttedag; lørdager FOR MER INFO OM PRIS OG BESTILLING; SEND MEG MAIL TIL maylissmaliva@yahoo.no 

torsdag 3. januar 2013

Velkommen 2013!

Da er julen over for denne gang, og et nytt år ligger foran oss alle. Er ikke det spennende? Julepynten ble pakket ned før helgen, og det er like deilig hvert år spør du meg. Blir liksom så mye reinere i huset med en gang.

Har glemt å vise dere maleriet på linlerett jeg fikk på bursdagen min. Det har fått sin plass her i stua vår.

Men jeg er fortsatt litt usikker på om det passer bedre i spisestuen. Jeg liker det ihvertfall kjempe godt. Kunstneren fortalte at dette er en dør han kom over i byen Aix-en-Provence....men som også kjennetegner dørene i Provence. Nå venter jobboppdrag.....og resultatet av den jobben kommer nok på bloggen i løpet av helgen;o) A bientôt!