fredag 30. november 2012

It`s my day today!


Herlig å våkne opp til ferdig dekket frokostbord og gaver. Huset er vasket og pyntet til advent, så nå skal jeg bare fortsette å nyte dagen min! PS! SÅ VIL JEG SAMTIDIG TAKKE ALLE SOM HAR LAGT INN HILSNINGER TIL MEG PÅ FACEBOOK. I DAG ER DET XTRA GØY Å VÆRE PÅ FACEBOOK....STORT SMIL!

onsdag 28. november 2012

Årets første "julebord".

Eller rettere sagt "julelunsj" hjemme hos vår skjønne franske venninne Nathalie. Hun har en drøm av et hus, hvor jeg stadig går på oppdagelsesferd og blir inspirert. Jeg har bl.a lagt min elsk på maleriet kjøpt i Paris, som henger over peisen.

Og til mannen min store begeistring fikk han også prøvd seg på flygelet. Klart det ble xtra stemning da han satte i gang, og det blir ikke siste gang han sitter her for å si det sånn...smil!

Forretten bestod av hjembakt butterdeigsnurrer med tomat og ost.

Hovedretten er typisk for denne årstiden, Blanquette de veau. (Kalvegryte)

Etterfulgt av chevrèsalat. Desserten bestod av marinerte pærer med varm sjokoladesaus og vaniljeis til. Wow så mette vi ble, men så skal det sies at lunsjen tok bort imot 4 timer også da;o)

Dette smakte fortreffelig, så godt jeg har sikret meg 3 nye oppskrifter. Kommer godt med når huset vårt fylles opp med forskjellige gjester utover i adventstiden. I kveld blir det også mye god mat i den internasjonale husgruppa vi går i. Da skal alle ha med seg forskjellige retter, som også kan bli spennende. Da får jeg sette i gang å lage Maliva`s paella. A bientôt!

søndag 25. november 2012

Jultallerken a`la Provence og peiskos.

Rett foran den store peisen fikk vi plass, og med julemusikk i bakgrunnen kom vi virkelig i julestemning.

Slik ser altså en typisk julelunsj fra Provence ut. Den bestod av forskjellige pølser, patèer og chevreost. Vinen var inkl. i prisen og var den samme som vi kjøpte med oss.

Jeg er ingen dessert-menneske, men etter dette kake/fromagestykke...sier jeg bare smelt! Det gjelder forøvrig hele det smakfulle måltidet.

Her seg jeg fornøyd ut ser jeg....og det er jeg.

Skulle så gjerne ha tatt enda flere bilder av den vakre parken, men rakk vi ikke mer. Jentene hadde planer for kvelden, så da var det bare å komme seg hjemover igjen.

Nå nærmer det seg advent, derfor blir fokus "Min jul i Provence" de neste ukene. Ønsker dere alle en kjempefin førjulstid, og husk å senke skuldrene, det er viktig vet dere!

lørdag 24. november 2012

Alltid spennende med pakke fra Norge i posten!

Før jeg legger ut flere bilder fra julemarkedet, må jeg bare titte innom å takke min søte bloggvenninne Elin bak bloggen Draumesidene.com, som sendte meg siste utgave av Vakre Hjem & Interiør.

Endelig var det stor reportasje fra hennes vakre hjem i et interiør magasin. Dette har jeg og mange andre ventet på, for Elin er helt unik i blogglandia. Det som karakteriserer Elin er at hun er så kreativ! Istede for å kjøpe alt hun ønsker seg, produserer hun selv masse vakre ting av funn hun har gjort ute i naturen eller av gammel plank etc.

Samtidig er hun opptatt av å forandre på ting og uttrykk i interiøret, som også gjør det xtra spennende å følge med på bloggen hennes. Jeg elsker disse bildene og stilen hennes. Så har du gått glipp av bloggen hennes, anbefaler jeg deg å ta en titt HER! Tror også du vil bli en stor "fan";o)
DA VIL JEG TIL SLUTT ØNSKE DERE ALLE EN FIN HELG, OG TENK I DAG ER DET AKKURAT 1 MND. TIL JULAFTEN!   HO-HO-HO!

onsdag 21. november 2012

Julemarked på Château de Berne i Provence.

I helgen var vi tilbake på Château de Berne, hvor vi også var en tur i juli og tok bl.a bildet til headeren min. Det viste seg å være enda vakrere her på denne årstiden, noe jeg ikke trodde var mulig. Helt magisk spør du meg.
Denne helgen var det provencalsk julemarked, noe vi så klart måtte få med oss i samme slengen. 

Det var gøy å se en annen variant av pepperkaker og julepynt fra Provence.

I tillegg solgte de også keramikk og håndmalt porselen. Men min oppmerksomhet gikk bort til denne hyggelige kunstneren, som solgte flotte malerier på linlerett. Her ble det noe til a`mor (som snart har bursdag), som jeg skal vise dere seinere.

Ellers har de også en flott interiørbutikk her inne, men den har jeg vist dere tidligere.

Vinsmaking er alltid like spennende spør du meg, og sist hamstret vi noen flasker vi skulle spare til jul. Men så var det disse vennene som kom på besøk i høst da....og vips var alle flaskene tømt. Så nå er ny forskyning innkjøpt, for dette er virkelig god vin som kan anbefales. Legg merke til at vi er som franskmenn flest, byttet ut rosè med rødvin;o)
Da skulle julelunsjen i restauranten ved siden av være klar......forts.følger.

søndag 18. november 2012

En søndagstur i høstfarger.






Høstfargene lar fortsatt vente på seg her vi bor ved Middelhavet. Mulig det er fordi her dominerer de store furutrærne (som ligner på store sopptrær;o), samt sypresser, palmer/kaktuser, og høye grønne hekker. Men så fort vi kjører litt innover i Provence, er vi plutselig midt i vakkert høstlandskap. Vår søndagstur gikk denne gang til den sjarmerende landsbyen; La Garde-Freinet, som tok kun 35 min. å kjøre til. Så takk til deg Grete for at du tipset meg om denne byen, for hit kommer vi tilbake igjen. Fra høst til julestemning.....og den fikk vi i går på julemarked. Forts.følger....

torsdag 15. november 2012

Vår nye språkskole.

Jeg har helt glemt å fortelle at vi byttet språkskole i september. Selvom vi likte oss godt hos Anne i Draguignan, synes vi avstanden ble litt i det lengste laget.

Derfor var gleden stor da Nathalie som driver et B&B jeg har skrevet om tidligere, tilbød seg å ta fransk-timer med oss. Hun er fransk men veldig god i engelsk, så det gjør jo saken litt lettere for oss. Xtra hyggelig er det med den gode kontakten vi har fått, og vi møtes også utenom skoletiden.
Hver uke blir vi ønsket velkommen av bikkja hennes. Den åpner døra for oss og følger oss inn til skolebenken. Men ettersom det fortsatt er så varmt i været, foretrekker vi å sitte ute. Vi har nok fått en god venn her også, for den legger seg alltid ned ved siden av oss og følger med;o)

Mitt i dette vakre landskapet vi sitter, får vi også besøk av en flokk geiter som beiter nede ved vinrankene. Bedre klasserom enn dette kunne vi vel ikke fått.....og inspirasjonen er på topp!
Vil du starte dagen med frokost her i disse vakre omgivelsene, anbefaler jeg deg å ta en nærmere titt på innlegget HER! Eller du kan klikke deg inn på annonsen Chambres d`hôtes Les Figuiers. Spørs om jeg må ta med meg leksene på stranda i dag...for sola må jo bare nytes. BON WEEK-END!

mandag 12. november 2012

Planer om ferie i Frankrike 2013, da bør du ta en titt på dette!

Ettersom mange av mine trofaste lesere her på bloggen er opptatt av interiør, har jeg denne gang valgt ut interiørbilder fra en lekker villa like ved Bandol som er til utleie.

Min danske samarbeidspartner PROVACANCES er den største leverandøren av poolvillaer i Frankrike, på det skandinaviske marked. De har et godt utvalg av flotte villaer, leiligheter og residenser med god kvalitet, og hvor de ser viktigheten av å kjenne og pleie forholdet til hver enkelt eier. Direkte link til villaen bak disse bildene, finner dere HER!

Det er allerede mange som har tatt kontakt med meg og bestilt ferie for våren/sommeren 2013. Så skal man sikre seg go`bitene er det lurt å være tidlig ute.

Derfor har jeg gleden av å meddele dere at PROVACANCES kjører nå med EARLY BOOKING-TILBUD!

TILBUDET GJELDER FØLGENDE; HVIS DERE BOOKER EN VILLA I FRANKRIKE FOR 2013 FØR 31.12.12., KAN DERE SPARE 5 % PÅ DERES UTVALGTE BOLIGER!

TA EN TITT PÅ NETTSIDEN DERES OG DRØM DEG BORT. SÅ KAN KANSKJE NETTOPP DIN DRØM BLI TIL EN VIRKELIGHET I 2013. FOR MER INFO OG BESTILLING; TA KONTAKT MED LONE KIRK KORSGAARD (lone@provacances.dk). BENYTT GJERNE LINKEN TIL PROVACANCES SOM LIGGER ØVERST TIL HØYRE PÅ SIDEN MIN, ELLER GÅ INN HER!

fredag 9. november 2012

Lunsj på "terrassen" i Gassin.

Etter vi vandret gjennom de koselige gatene i Gassin, endte vi opp på toppen av byen. Her viste det seg å være flere koselige restauranter med den fantastiske utsikten. Så da kom spørsmålet igjen, hvilken skal vi velge?

Hverken våre venner eller vi angret på valget, for her serverte de nydelig provencalsk mat. Jeg foretrekker som regel fisk og skalldyr når vi unner oss mat ute. Men akkurat disse "kalde" sneglene klarte jeg bare en av denne gangen. (Hadde nemlig akkurat fjernet lignende i hagen vår rett før vi kom hit...og plutselig satt jeg der og hadde de på tallerken min, ikkje bra;o)

Allerede fredag, uff som dagene flyr avgårde. Men vi er fortsatt flinke til å nyte hver dag i dette vakre sommerværet. I dag venter vi huset fullt med franske gjester, nå skal huset gjøres klart. Det blir koselig! Ønsker alle som titter innom en fin helg, og takk for hver og en kommentar og mail jeg får. DERE ER BEST!

tirsdag 6. november 2012

En tur til vakre Gassin.





















Nå befinner vi oss i vakre Gassin som er en stille, godt bevart middelalderby med fantastisk utsikt over tegltakene i St.Tropez-bukten. Som dere sikkert vet, lar jeg meg også fasinere av gamle skodder, dører og bygninger. Så dette var helt klart byen for meg som dere skjønner. Ste.Maxime ligger på den andre siden av bukten, helt til høyre på bildet. Så her er det ikke lange avstander til vakre perler som ligger langs rivieraen. Det er jo også en av grunnene til at vi har falt for nettopp dette området. Nå er det straks tid for lunsj.....forts.følger;o)