fredag 31. august 2012

Går helgen i møte med go`saker fra gårdsdagens marked.

I dag våknet jeg til blå himmel igjen, etter en dag med overskyet og litt regn. Det trengtes for å si det sånn, for her har det ikke vært regn på flere måneder. Luften har faktisk også blitt mye friskere etter hetebølgen som vi hadde her. Så nå sitter vi her ute og koser oss med frokosten, som består av brie og ferske fiken.

I går var det torsdag, og da var jeg så klart tilbake på matmarkedet i Ste.Maxime

Her fylles handlekurven opp med både litt mer krydder, grønnsaker, frukt, tapenader, ost og oliven.

Det ble ikke noe såpe på meg denne gangen, men veldig kjekt at man kan skjære sitt eget såpestykke.

Et stykke av denne marengskaken kunne jo friste, men for min del blir det for søtt. Faktisk er søtbehovet så og si borte her i varmen, og det merkes på vekta mi også.....stort smil;o)

Flere har sendt mail ang.tips til markeder i Frankrike. Derfor legger jeg ved link med oversikt HER!

Dette er siste helgen før skolestart etc.begynner til uka. Spennende, forteller mer om det seinere. Igjen vil jeg takke for alle kommentarer som dere legger igjen hos meg. Hadde vært hyggelig å høre fra dere uten blogg også:o) GOD HELG TIL DEG SOM TITTER INNOM!

tirsdag 28. august 2012

Forventning;o)

Etter å ha bodd i koffert i 4 uker, er det godt å være tilbake til huset "vårt" igjen. Det har blitt litt shopping på a`mor, og mens jeg styrer rundt og får tingene på plass....fikk jeg også tatt et fint bilde av mannen min der han sitter på terrassen.


Vi har forventning til det som ligger foran oss:o)

lørdag 25. august 2012

Provencalske fristelser.

I en sidegate opp fra torget, har det åpnet en spesialbutikk som selger utvalgte fristelser fra Provence.

Så etter og ha bodd her i 2 uker i samme bygård, har det blitt noen besøk ned hit. Godt kjent har vi også blitt med den hyggelige eieren. Over her står det små søte likørflasker på rekke og rad, med forskjellige smak. Anbefales til f.eks å ha oppe på en kule vaniljeis.

Her i Frankrike spises det yoghurt i alle varianter. Ofte bruker de å tilsette noe søtt i den naturelle varianten eller i creme-fraiche. Denne populære marmeladen må bare oppleves fikk jeg beskjed om....så nå gjenstår det å teste den ut.

Ellers kan han by på både gode kjeks og andre spennende søtsaker.

Jeg stopper ofte opp foran slike hyller med forskjellige tapenader/aioli. De to mest solgte er tapenade m/chevre og svarte oliven. Dette smøres på ristede små brødskiver, og passer perfekt som aperitif.

Her selges det også noen av de beste fruktvinene, som er spesielt populære her i Provence-område. Det er en tørr hvitvin tilsatt forskjellige frukter som f.eks. jordbær, melon, fersken, lime, fiken, grapefrukt etc. Dette blir lagret ca.40 dager med en alkohol prosent på 11,5. Serveres kald. Tips som var veldig godt, f.eks. den med jordbærsmak. Hell et par flasker oppi en stor bolle, tilsett isbiter og friske jordbær...perfekt velkomstdrink.

Matoljer er jeg storforbruker av, og jeg lover å komme med matoppskrifter når varmen gir seg. Her har jeg sikret meg div.oljer på sprayflaske. Trøffelolje bruker jeg på pastaen, mens de to andre med bl.a tomat og timian smaker veldig godt på salaten.

Så skal dere nedover hit, er dette en butikk jeg virkelig anbefaler dere et besøk. Flotte gaver å kjøpe med seg hjem, eller smakfulle minner man kan ta frem i mørketiden. TIL SLUTT VIL JEG ØNSKE DERE ALLE EN FIN SENSOMMER HELG!

onsdag 22. august 2012

Flere spennende interiørbutikker i Ste.Maxime.

Jeg får stadig mail om jeg har tips til fine interiørbutikker her i Ste.Maxime.

Det finnes faktisk flere spennende butikker både her i gamlebyen, og litt utenfor. Men jeg velger meg ut en av mine favoritter.

Dette er en lekker butikk med typisk fransk-design.

De har et godt utvalg av bl.a zink, porselen/keramikk, duftlys, lamper, drivved, hjerter i alle varianter, små-møbler og for ikke å glemme masse lekre tekstiler.


Det har blitt noen handleposer gjennom årene for min del, og nå står jeg her og vurderer om jeg skal kjøpe et teppe som passer til en pute jeg kjøpte her i våres.....skal, skal ikke?

I tillegg vil jeg også nevne at den kjente kjeden Maison du Monde ligger i Cogolin ca. 10 km herfra.

Neste stopp er en nyåpnet spesialbutikk for provencalske fristelser....fort.følger.

tirsdag 21. august 2012

VIKTIG MELDING! IKKE NY BIL, MEN NY MAILADRESSE!

Til alle dere som har sendt meg mail de siste dagene, vil jeg informere om at de ikke har nådd frem! Min nye mailadr.; maylissmaliva@yahoo.no

søndag 19. august 2012

French design!

Takket være vår gode nabo som er ankommet, er jeg nå på nett så lenge vi bor her i gamlebyen i Ste.Maxime;o)

Da kan jeg jo først vise dere min nye veske. Dere som kjenner meg vet jo at jeg har dilla på nettopp vesker. Så nå har jeg blitt eier av en ny lekker hvit/beige skinnveske med fransk design. Skinnet er så mykt og blir nok bare finere ved bruk tenker jeg.

Jeg bruker forsatt min "lille sorte" som jeg har vist dere før, den er også kjøpt her i Frankrike. God kvalitet og kult design = me like!

Men nå gleder jeg meg til vi reiser tilbake til huset "vårt", som ligger ca. 7 km unna og kan pusle litt med interiør igjen. Får jo bare så masse inspirasjon av å lese alle interiørmagasinene på stranda. ( Og ikke minst masse inspirasjon fra mine bloggvenner rundt omkring i verden)

torsdag 16. august 2012

Her bor vi akkurat nå!

Bonjour! Da kommer det et aldri så lite livstegn fra meg igjen. Nå har jeg og familien min virkelig tatt oss ferie, akkurat som franskmenn.

I 2 uker nå, bor vi midt på torget i gamlebyen i Ste.Maxime. Dvs. vi bor i naboleiligheten til der vi har feriert i flere år på rad. Jeg bare elsker å starte dagen her på balkongen, med kaffe, croissant, ost og fikenmarmelade.

Med både dufter fra egne urter, baker`n som holder til rett nedenfor og ikke minst bare kjenne seg som en del av det franske livet.

Kveldstemning med de faste salgsbodene på plass.....

.....og litt mer hektisk utenfor i dag, da det holdes matmarked nede på torget.

Mens de andre sover, har jeg allerede vært tidlig ute og handlet kurven full. Jeg kommer tilbake med flere reisebrev fra Ste.Maxime, men nå ville jeg bare titte innom for å vise hvor vi holder til;o)

lørdag 11. august 2012

A bientôt!

Espresso....

..og shopping i St.Tropez, tidlig en formiddag.

Da har vi flyttet litt på oss, og befinner oss nå på en plass uten internett.....men er plutselig tilbake. A bientôt!





torsdag 9. august 2012

Inspirasjon på et toalett-besøk!

Selv på et toalett-besøk finner jeg inspirasjon...sjekk de lekre gulvflisene a!!!!

tirsdag 7. august 2012

En aldri så liten oppdatering!

De siste dagene har vi "joina" ungdommen. Dvs. at sønnen er på besøk noen dager, før han starter i ny jobb neste uke. Pizza med aubergine, chevrè og oliven falt i smak.

Petanque i hagen vår har blitt en populær aktivitet på ettermiddagene.

Men her er det "hot", så på dagtid tilbringer vi enten ved bassenget eller på stranda på ned siden av her vi bor.

Her sørger svigersønnen for fisk til middag. Alltid spennende å se hva han fanger med harpunen sin.

Ellers har vi også hatt et hyggelig besøk av noen go`inger, vår niese med mannen. De ble her i en uke, før de tok toget videre til Paris. Så det har virkelig vært gøy å "joine" ungdommen som de kaller det;o)

søndag 5. august 2012

Bandol.


Det ble en kjapp tur innom Bandol, som også er en kystby her i Sør-Frankrike. Byen har ca. 8000 fastboende, og cirka like mange har feriebolig her.
I tillegg til den flotte havna, har byen flere store sandstrender og mindre strender mellom klippene.

Ellers finnes det mange butikker, cafèer og restauranter langs promenaden. Ofte holdes det også kvelds-konserter på en utescene. Jeg for min del kjenner kun Bandol for deres gode vin fra vinområdene rundt byen.

Her vokser det clementiner langs fortauskanten, neste så jeg ble litt fristet til å fylle opp en pose;o) Forrige uke ble jeg kontaktet av noen som holder til her i Bandol, så det kan bli et spennende samarbeid.

Dessverre ble det ikke lange stoppen her, kun en is for avkjøling...så var det retning "Gran Var" som ligger rett utenfor Toulon. Et mega kjøpesenter......med bl.a Ikea, Zara, Euphoria, H&M, og alle kjente merkevarer man kan tenke seg. Flaks hadde vi også, for her var det salg;o) PS! Så hyggelig å høre at dere setter pris på mine reisebrev......tusen takk for hver og en "like" på fb, mail og kommentarer her på bloggen!

onsdag 1. august 2012

Shopping i Cassis.

Ettersom jeg vet at jeg har mange interiør-interesserte som er innom bloggen min, har jeg tatt noen bilder spesielt til dere.

For her i Cassis viste det seg at det var opptil flere unike og koselige interiørbutikker, som solgte både gammelt og nytt. Det liker vi, ikke sant?

Men døtrene mine og jeg ble også overasket over hvor mange fine klesbutikker det var her i den lille byen. Til og med det norske merket Ti-Mo hadde de.
Denne butikken fant jeg inne i en smal side gate. Når jeg kom inn var det rene "grotte" følelsen, med sildrene vann fra en gammel fontene, nydelig dufter og en koselig "madame" jeg utvekslet noen franske setninger med. Jo da, selvom jeg har ferie fra språkskolen, er det gøy å praktisere det jeg har lært:o)

Ikke helt lett å få til den beste bildekvaliteten her inne, men håper dere fikk et vist inntrykk.

Neste stopp; BANDOL......forts.følger!