torsdag 28. juni 2012

Mitt ute-kontor!

Klokken er straks ni på kvelden og her sitter jeg og jobber. Ettersom gradene stiger opp mot 40 varmegrader midt på dagen, har jeg funnet ut at jeg jobber best på kvelden. Åh jeg lover i disse omgivelsene mangler det ikke på inspirasjon og kreativitet;o) Så dette blir et kort innlegg...her må jeg jobbe videre. PS! VELDIG HYGGELIG AT DET ER SÅ MANGE SOM HAR TATT KONTAKT ANG. FORRIGE INNLEGG.......gleder meg til å få dere alle som naboer!

søndag 24. juni 2012

En hagevandring her hos oss!

Da håper jeg dere alle har hatt en fin midtsommer feiring. Her i Frankrike feiret vi første sommerdag den 21 juni med musikkfestival. Litt pussig at de feirer første sommerdag så seint. For min del startet jo sommeren i mars da vi kom flyttende ned hit;o)

Vet det er mange som vil se mer av eiendommen vi bor på....så da tar jeg dere like godt med på en liten hagevandring jeg.

Det er en fryd for alle sanser å gå og rusle rundt her ute.Frodig blomster, nydelige dufter og ikke minst fuglekvitring i alle "toner".

Flaks for oss, er at alle vekstene har eget selv-vanningsystem, ellers hadde vi hatt jobben. For her er det tørt!

Eiendommen er godt inngjerdet, og med tre porter man skal gjennom før man kommer inn til inngangsdøra vår..ja da føler jeg meg trygg. Denne veien tar vi ned til den fjerde porten for å gå til stranda. Som dere ser er det store kaktuser på rekke og rad.

Åh det dufter så herlig av alle lavendelplantene som står rundt omkring, så her er duftlys et fremmedord. Det er bare å åpne vinduene og trekke til seg de nydeligste dufter;o)

Nå gleder jeg meg til å dele disse omgivelsene med de første norske gjestene som har leid seg inn i nabohuset. Bildet over her, er utsikten de får. Flere norske gjester kommer fortløpende, men det er fortsatt noen ledig uker igjen, eller hvorfor ikke sikre seg for neste vår/sommer/høst? HVIS DET VIRKER FRISTENDE MED ET OPPHOLD HER, TA KONTAKT MED MALIVA-AGENCY.....maylissmaliva@yahoo.no.....SÅ KAN JEG SENDE BILDER AV HUSET INKL.MER INFO!

onsdag 20. juni 2012

Vår deilige skyggeplass.

Etter en lang og "hot" dag, er det deilig å trekke seg tilbake i skyggen. Her er en av mine favoritt uteplasser. Ungdommene i bassenget underholder a`mor. Men og bli tatt bilde av, likte de ikke. Så da viser jeg heller mine to nyinnkjøpte badehåndklær;o)

Klokka er nå åtte på kvelden, og gradestokken viser 27 grader, dvs. at temperaturen midt på dagen er langt over 30 grader, og jeg elsker det!

Så med duften av lavendel og hvitløk fra grillen til naboen, blir jeg nok liggende her en stund til tenker jeg.  

mandag 18. juni 2012

Bouillabaisse.....en uforglemmelig smaksopplevelse.

I går var hele familien ute og feiret yngste datteren som fylte 16 år. Denne gangen fikk vi lyst til å prøve den populære fiskesuppen Bouillabaisse med 7 forskjellige fiskeslag fra middelhavet. Dette er opprinnelig en primitiv rett som fiskerne fra Marseille laget av de verdiløse småfiskene ingen ville kjøpe. Retten skal kokes hurtig opp (bouillir), deretter skrus varmen ned (baisser), og derfor fått dette navnet. Her fikk servitøren vår stor oppmerksomhet, da hun stod ved bordet vårt og renset fisken og gjorde i stand. Mannen min og jeg har som mål å prøve og lage den en dag vi også.....men akkurat i skrivende stund kjenner jeg at jeg har spist nok fisk for en stund. Men godt var det;o)

Kanskje dette kunne friste dere å lage også, derfor legger jeg like godt ut oppskriften jeg har fått: Altså 7-8 forskjellige fiskslag; skorpionfisk, fjesing, havbrasme, multe, knurr, havål og st.petersfisk...evnt.blåskjell, krabbe og reker som vi fikk servert her. 1 dl. olivenolje, 1kg renset fisk (se forslag til fisk over her), 6 modne flådde tomater (evnt.fra boks), 2 purre i strimler, 2 løk i skiver, 1 gulrot i fine skiver, 2 fedd finhakkede hvitløk, 1 stilk tørket fennikel, litt appelsinskall, frisk timian, 2 laurbærblader, litt safran etter smak, 2 ss tomatpurè, 1/2 dl.pastis, 2 dl.hvitvin, salt&pepper, 200 gr. revet gruyère (sveitserost) og hvitløkskrutonger.

Hell olje i en stor kjele og ha i hvitløk. La den surre, men den må ikke svis. Tilsett purrer, løk og gulrot og la alt bli godt varmt, deretter tilsettes tomatpurè, pastis og hvitvin. Ha i 2 1/2 liter kaldt vann og kok det opp. Når det koker, tilsettes fisken i hele stykker sammen med alle krydderne unntatt safran. Skum suppen jevnlig. La den koke ved ganske svak varme i ca.1 time. Pass på at fisken ikke blir kokt for mye. Ta opp de største fiskene, rens dem for skinn og bein og hold dem varme, slik at de kan serveres som hele stykker i eller ved siden av suppen. Purer suppen i en matprosessor og sikt den gjennom en mellomgrov sikt. Den må ikke være for tynn...smak deretter suppen med safran, salt&pepper. Skjær tomatene i fine små terninger, og ha dem oppi den rykende varme suppen. Serveres med revet ost, og for ikke å glemme hvitløkskrutonger med "rouille" på, som dyppes ned i suppen. BON APPETIT!

torsdag 14. juni 2012

Gjensynsglede med no`godt attåt;o)

Endelig er dagen kommet som jeg har sett frem til i mange uker. Det har vært tøft å ha yngste datteren og mannen min i Norge så lenge, men samtidig har jeg klart å bygge opp vårt familie-firma Maliva-Agency her i Frankrike disse månedene.

Men nå har de altså ankommet! Siste muntlig eksamen for min 10-klassing gikk strålende i går, og i dag kom hun flyttende sammen med min kjære. Ettersom det er "hot" her hos oss, ble det bading og apertiff her ved bassenget først. Ekstra koselig for a`mor er at alle mine 3 barn er samlet inkl. mannen og moren min.

Så vet jeg jo hva min kjære ønsket seg til middag, etter noen tøffe og hektiske uker med jobb og ny cd-utgivelse som kommer ut den 3.juli. (Som er den syvende skiva han har utgitt;o)

Jo det var Scampi a`la Maliva m/blåskjell. Oppskriften finner dere HER! Nå er jeg mett, og ser frem til en lang gåtur med min kjære..JUHUUUUUU!  Ps! Nå ser jeg at blomstene som er plukket i hagen vår, matcher den nye puten min.....hihi. Skal ta dere med på en hagevandring her også snart....fantastisk vakkert!

tirsdag 12. juni 2012

Mor og datter på lunsj i "Lille Venezia"/ Port Grimaud.

Mens ungdommen i huset valgte strandliv og tennis, tok jeg med meg moren min på en liten rundtur til bl.a Port Grimaud (ca 8 km fra Ste.Maxime og 5 km. til St.Tropez). Dette er en helt spesiell liten by som er bygget opp rundt et mylder av kanaler, og derfor fått navnet "Frankrikes svar på Venezia".

Før vi tok runden rundt her, måtte vi så klart gjøre som franskmenn gjør....ta en siesta under parasollen med god mat og drikke til. Det har vært veldig hyggelig å ha min kjære mor på besøk disse ukene. For henne er dette første gang hun besøker Frankrike, og hun elsker livet her nede. Så nå spørs det om vi får ho hjem på fly neste uke;o)

Bebyggelsen i denne lille byen er svært karakteristisk, og ingen av de pastellfargede husene er like. De fleste ligger på rekke og rad langs vannkanten, og jeg lover her er det ikke billig å kjøpe bolig.

Ingen byer i Frankrike er uten marked, så her finner markedet sted på torsdager og søndager. Ettersom jeg er vell bevandret på slike markeder, er det gøy å se stadig nye boder dukker opp.

Ellers er denne intime lille byen full av koselige butikker, cafèer og restauranter. Det var en "hot" dag og vandre rundt her på. Så synd vi ikke tok med badetøy, for her var byen omringet av vakre finkornede sandstrender.
Neste stopp; en kjent interiørbutikk som ligger på vei mot St.Tropez, en god plass å avkjøle seg på.....bilder derfra kommer seinere.

fredag 8. juni 2012

Jeg er ukens gjesteblogger hos INSPIRASJONSGUIDEN.NO.

Her i Frankrike savner jeg ikke norske interiørblader for å finne inspirasjon, det får jeg blandt annet gjennom min daglige visitt innom INSPIRASJONSGUIDEN.NO. På denne nettsiden til de dyktige jentene Sølvi og Marianne, finner man siste nytt innen interiør, mote, reise, mat og en shoppingoversikt over unike butikker og cafèer i Norge. De samarbeider med de største bloggerne innen interiør, og denne uken er det jeg som er valgt ut som "gjesteblogger".

Visjonen med bloggen min da jeg startet den for 3 1/2 år siden, var at en dag skal den handle om DET GODE LIV I FRANKRIKE. "Det begynte med en tanke som ble til en drøm, og nå er drømmen blitt til en VIRKELIGHET." Mer om MALIVA`S VERDEN, kan dere lese her hos INSPIRASJONSGUIDEN.NO  TUSEN TAKK TIL SØLVI OG MARIANNE FOR AT JEG BLE VALGT UT TIL """"" UKENS GJESTEBLOGGER!

søndag 3. juni 2012

Chambres d'hôtes Les Figuiers.

Er et koselig Bed & Breakfast som ligger vakkert til, kun 2-3 kilometer fra landsbyen Le Plan de la Tour som ligger i hjertet av fjellkjeden Massif des Maures.

Stedet drives av en hyggelig fransk dame som heter Nathalie og hun kan flytende engelsk. Et perfekt sted å bo hvis man ønsker å bo i litt mer rolige omgivelser enn f.eks. Ste.Maxime (9,7km), St.Tropez (17km) eller Port Grimaud (10km).

Eiendommen er stor og frodig med vinranker så langt øyet kan se. Her kan man bo godt, og bli godt tatt vare på.

Huset har 3 rom m/bad til utleie, og her skal jeg ta dere med inn på "mitt" rom.

Nathalie har sansen for detaljer, og hun er like glad i å besøke markedene rundt her som jeg. Både stolen og bordet her er  funn fra et slikt marked.

Artig skap på det beige-rommet, og til høyre for bilde under her kan man gå rett ut på plenen og sette seg under en gedigen og flott palme.

Under oppholdet her tilbyr også Nathalie gjestene båttur hvor hun er skipper med egen båt. Enten kan man velge en 3 timers rundtur i området Port-Grimaud - St.Tropez, eller en hel dag på sjøen m/picnik. Pris for disse båtutfluktene, oppgis ved forespørsel. Jeg for min del har allerede bestilt en dag med henne. Gleder meg!

Ettersom dette er et Bed & Breakfast, er frokosten inkl.i prisen. Da vi var på besøk, hadde hun akkurat lagd kirsebærmarmelade...så gjestene har noe å glede seg til. Ønsker man etter en lang dag ved sjøen, og slappe av her på kvelden, istede for å gå ut å spise.....er det mulig å bestille middag som Nathalie lager. Ofte kan slike måltider bli den beste "restaurant"-opplevelsen spør du meg.
Vingårder med vinutsalg finnes overalt i dette området. Her var jeg innom et som ligger i sentrum av Le Plan de la Tour.

Ellers har den lille landsbyen både gode restauranter, cafeer, et par butikker, apotek og så klart både fontener og petanque-bane;o)

Frister det å komme bort fra mas og jag, og synes dette kunne være fristende sted å trekke seg tilbake til, er det bare å ta kontakt med meg eller gå inn på deres nettside HER!

fredag 1. juni 2012

Da er trekningen klar...og vinnerne er;

Med dette bilde av et vakkert og velduftende rosetre som står utenfor et av gjesterommene til  B&B jeg besøkte, vil jeg nå presentere hvem som er de heldige vinnerne av min Give-Away; LittXtra.no har trukket ut TONE KOLSTAD KLØFTEN som er den heldige vinneren av en lekker strandveske. Skinnjournal med reim går til hver av disse to; DANS PÅ ROSER og CHEZ JEANETTE. Gratulerer så mye! (Til vinnerne er det fint om dere sender meg navn og adr.til may-liss@maliva.no)