mandag 28. mars 2011

Sommersted ble til en borg i kalksten i Italia.

Fant plutselig ingen ord her jeg sitter og drømmer meg bort. Men vil du lese mer om dette eventyret i Skøna Hem,kan du trykke; HER! Go`ukestart!

søndag 27. mars 2011

Voluspa in the house...


Med avskårne rosa svibler, og duftlys fra Voluspa, skal jeg love det lukter herlig sommer her inne;o) Dette duftlyset blir nok en av mine favoritter. Lukter helt nyyyydelig. HAR DU NOEN FAVORITTER?

Rosa er også en farge min datter vil at jeg skal pynte konfirmasjonsbordet hennes med, den 1.mai. Så her er forberedelsene i full gang. Skal nok vise dere hva jeg finner på etterhvert......stikkord; rustikk og romantisk...det er tingen;o)

Ønsker dere alle en fin solskinnsdag!!!

torsdag 24. mars 2011

Maliva`s Dijon-kyllingform.


Her skal jeg dele en veldig enkel, men smakfull rett med dere. Jeg har selv komponert oppskriften etter inspirasjon fra det franske kjøkkenet.

Dette er en rett til 4-5 personer. Du trenger;
1 rød, gul og grønn paprika som skjæres opp i strimler.
1 rød løk og noen sjampinjonger skjæres også opp i passe skiver. Dette surres lett i stekepanne, men start først med sjampinjongen i smør, deretter tilsettes de andre grønnsakene gjerne med litt olje i.
1 ts provencalsk krydder, salt & pepper etter smak. ( Jeg pleier alltid å tilsette litt vann i pannen som jeg slår over grønnsakene til slutt). Hell alt dette over i en smurt ildfast form, inkl.hakket kruspersille.

2 ferdig grillet kylling, renses og legges i passe biter over grønnsakene.
Rør inn 2 ss Dijon-sennep (orginal) i 1 beger Light Crème-Fraiche og 1 beger Crème-Fraiche (evnt.begge mager variant) som smøres utover kyllingen.

Strø ost over på toppen.
Gratineres midt i ovnen ca. 25 min. på 200 gr.


Villris og ruccola-salat er godt som tilbehør.
Her i familien har dette blitt en favoritt, også for våre gjester. Så håper det vil smake for deg også, for denne retten gjør seg selv......enklere kan det vel ikke bli;o)

Vil til slutt takke for trofaste kommentarer og mail dere sender meg. Xtra gøy synes jeg det er at så mange prøver oppskriftene mine, og har også blitt en av deres favoritter;o)


(Hm! Kanskje det blir en koke-bok ut av dette etterhvert også...hvem vet;o)

søndag 20. mars 2011

J`aime turquoise.....


Hei, håper dere har hatt en fin helg?
Jeg har hatt jobbhelg, men dere kan tro det er spennende å pakke opp nye varer på jobben om dagen. Denne turkise boksen her ropte navnet mitt allerede da jeg knapt så hva som lå i esken.....det skyldes nok den vakre turkise fargen, som er havets farge....Cèst la couleur de la mer).

Noen små turkise detaljer her hjemme, har jeg vist tidligere.

Men det spørs om denne boksen også må bli med meg hjem. En praktisk boks som kan brukes til så mye. Hvis ikke den skal få plass på kjøkkenet, er det også en fin detalj å ha på badet med f.eks smykkene oppi.


Ser ut som min "designerspire" også har fått seg noen turkise smykker på sin shoppingtur i helgen;o)
Så ja, vi elsker havets farge!
(Ps! Neste innlegg skal jeg dele en matoppskrift jeg har lagd, inspirert fra nettopp middelhavet;o)

torsdag 17. mars 2011

Favorittveskene er tatt frem igjen.



Viste dere at Maliva har "dilla" på vesker?
Nå får dere i hvertfall vite det også om meg;o)
Jeg gjør det samme med vesker som jeg gjør med puter, bytter etter årstiden, og nå har jeg funnet frem 2 av mine gamle favoritter.



Den over her er designet av italienske Gianni Notaro for Laura Di Maggio, og er verdt hver krone. Den blir bare finere for hvert år synes jeg, og med enkle detaljer; ME LIKE;o)



En mindre variant, men også greit til sitt bruk. Naturfarget skinn har alltid vært min favoritt. Så med andre ord, gjenbruk er tingen også når det gjelder vesker.



Stille for Japan! Vil til slutt anbefale alle bloggere å lese HER!

Det er virkelig tøffe nyhetsbilder vi får se fra katastrofen i Japan. Vår "fjortis" ønsket at vi tok et minutt stillhet ved middagsbordet denne uken, lys har blitt tent, og i morgen blir det "stille" her på bloggen. Jeg vil også markere katastrofen i Japan og oppfordrer alle til å sette av noen minutter til å tenke på hvordan dere kan være med å hjelpe. Takker NIB for at dere går foran som et godt eksempel. (Bildet over er lånt av de).


Da ønsker jeg dere alle en fin helg!

onsdag 16. mars 2011

Vårens bokanbefaling.




Barnepiken

Beskriver forholdet mellom sorte hushjelper og deres hvite fruer i Sørstatene på første halvdel av 60-tallet. Vi befinner oss i den lille byen Jackson i Mississippi, og møter tre svært forskjellige kvinner som finner hverandre i felles utfordring av grenser. 22 år gamle Skeeter er en ung, hvit kvinne som ifølge sin mor har ett viktig oppdrag; å finne seg en mann og gifte seg. Selv har hun helt andre planer.

Hun ser hvordan de svarte hushjelpene behandles av sine hvite oppdragsgivere og bestemmer seg for å skrive ned historiene deres.

Hennes to allierte er Aibileen, hushjelp og barnepike hos Skeeters venninne, og Aibileens venninne, Minny. Det er et risikofylt prosjekt for alle parter, fordi det utfordrer grensene som definerer tilværelsen deres.


Barnepiken er en tidløs og universell historie som får deg til å riste på hodet i vantro, men også le høyt. Romanen er rørende trist, morsom og lærerik - en bok som både varmer og skjærer deg i hjertet på en gang.

.....med andre ord en bok som jeg ikke klarte å legge fra meg og som jeg virkelig kan anbefales.



Romanen filmatiseres av Dreamworks og kommer på amerikanske kinoer i august. Åh gjett om jeg skal se filmen....er nemlig også noen artige episoder som jeg bare må se....


ER DET FLERE SOM HAR LEST DEN, ELLER KANSKJE DU KAN ANBEFALE EN GOD BOK?

mandag 14. mars 2011

Det er vår i luften;o)



Solen steker og snøen smelter, det gjør jeg også, etter 14 dager med omgangsyke og influensa. Derfor blir det et ute bilde fra meg i dag;o)
AMOUR - KJÆRLIGHET
DOUCEUR - ØMHET
CALIN - KJÆRTEGN

Med disse ordene ønsker jeg dere alle en fin og vårlig uke!
Ps! Både klokken og flasken er kjøpt i Frankrike.

fredag 11. mars 2011

God helg!



Med friske tulipaner på et gammelt skap som jeg har fått av min skjønne danske nabo......



.....ønsker jeg dere alle en riktig fin helg!!!

onsdag 9. mars 2011

Skal det være en oppskrift på ekte spansk Paella?

I vinterferien var vi på Paella-aften hos min fransklærer/tolk, og jeg lover det smakte godt. Minnene dukket opp mens jeg satt der og spiste med fransktalende venner ved min side. For slike store panner med paella så vi hver dag på vei til stranden i Ste.Maxime, og noen ganger kjøpte vi med oss litt hjem også, etter en lang dag i solen.

Nå var jeg så heldig å få med meg oppskriften, og da vil jeg gjerne dele den med dere også;o)
Brun 1 løk og svinekjøtt i små stykker i en stor panne ( svinefilet,koteletter, ribbe, osv...du kan også bruke kylling filet)
Dekke godt med vann etter kjøttet er brunet
Tilsett 2-3 buljong kube ( etter smak)
2 fedd presset hvitløk
2 ts safran/gurkemeie
2 ts paprika pulver
2 ts Provence krydder eller Timian
Salt & Pepper
Middagsris ( 1 glass for 2 personer)koke tid i pannen ca.20min
Frosne grønne erter ( ca 1/2 glass )
1 rød paprika i små strimler
2 tomater

Når vannet er nesten dampet ( og ikke før;viktig) legges oppå skrellet reker og 10 reker med skrellet på inkl. skiver av Chorizo, eller pepperoni og blåskjell.
Tips: Smak på risen under koking å se om den er ferdig . Evt tilsett litt vann om den er for hard. Røre alle ingrediensene bare i begynnelse, men ikke mer etter at koking er godt startet ( viktig for en fin presentasjon av paella)
Bon appetit!

Om ca. 3mndr. er vi tilbake til disse fristelsene, og har du enda ikke bestemt deg/dere for hvor dere skal reise i ferien, har Provence-feriehus....fortsatt ledige leil./villaer til utleie her i Ste.Maxime området.

søndag 6. mars 2011

Vil du bli med meg på jobb?


Ettersom flere av dere har etterlyst nye bilder fra butikken jeg jobber, tok jeg med kameraet nå i helgen. Øverst her ser dere bl.a vår populære "Love Seat" .
Bokstavene fra House Doctor tror jeg nok mange av dere ønsker dere;o)
Masse go`saker fra Renèe Voltaire som er dronningen av raw food og økologisk mat er på plass. Min favoritt er kornblandingen som har blitt "poppis" her i huset;o)
Masse fine kurver og nye møbler er på plass, og jeg falt for denne under her så klart;o)

Kule krakker "Have a seat" fra House Doctor.
Mange nye lamper i den industrielle-stilen er også ankommet.
Deilig med litt fargeklatter synes jeg, og nå gleder vi oss til å pakke opp nye varer fremover.

Måtte også knipse et bilde fra det "brune"hjørnet, hvor den populære skinnsalongen står. Her har det også kommet inn flere varinter av hyller i den industrielle stilen.

Masse lekkert i sengetøy har vi også, og euro-paller bruker vi til litt av hvert, bl.a som dere ser her, sengegavl.

Med både et lite glimt av spa-avd.og av meg bak kameraet, håper jeg du fikk en inspirerende tur med meg på jobb hos Home & Cottage.
Solen skinner og jeg begynner endelig å kjenne et snev av "vår" i luften. Herlig!
I dag blir det "5-mila" og fastelavnsboller på oss......men spørs om det blir like spennende som det ble med jentene i går.....HEIA NORGE!
God søndag!

torsdag 3. mars 2011

Litt kjøkkeninspirasjon....











Jeg lar meg alltid inspirere å se bilder fra forskjellige kjøkkenløsninger, sikkert pga. at kjøkkenet er det rommet i huset jeg trives best også. Disse bildene fra REDONLINE.CO.UK, har akkurat de detaljene jeg er liker best akkurat nå; kurv i natur, gammel teglstein, gassovn, resirkulert tre, Tolix, Smeg og turkise detaljer....koster ikke noe å drømme dere;o)