mandag 28. februar 2011

Ny kvernet kaffebønner fra Zambia.....


Beklager at det mangler inspirasjon her inne på bloggen min de siste ukene, føler jeg har mer enn nok å fordøye opplevelsene som min kjære har opplevd. Men håper "ånden" kommer over meg snart igjen;o)
Litt go`saker fulgte også med hjem fra Afrika. Bl.a kaffebønner, og min kjære har "forstått det", her skal det ikke bare vanlig embalasje til for å glede "mor". Disse posene kunne jo ikke passet bedre inn her da;o)
Som dere ser bruker jeg kassene mine flittig, her har jeg forèt en av de med en liten striesekk jeg hadde liggende. Men skal nok bytte den ut med blomster utover. Er nemlig desperat etter friske og fargerike blomster i denne tåka;o(


Nå skal det smake med en kopp nykvernet kaffe og kake fra Italia foran tv-skjermen, for dere følger med på VM dere også eller? HEIA NORGE!!!

fredag 25. februar 2011

Spa-opphold skuffer aldri;o)


" Et lite plaster på såret" for at jeg har vært hjemme, mens mannen min har vært på sin lange reise, var det godt med et opphold på Quality Spa & Resort i Strømstad igjen. Har skrevet om dette stedet opp til flere ganger tidligere på bloggen, men her skjer det stadig forandringer i interiøret. Denne gangen var det som å komme inn i Aladdins hule.

Kan tro det var stemning inni disse teltene utover kvelden...med lykter og levende lys over alt. Heldig var vi også med været, selvom det var litt vel kaldt å sitte ute på balkongen vår.

Et perfekt sted å besøke både sammens med venninner, kjæresten eller ta med ungdommen som vi gjorde denne gangen.
Vi har fortsatt besøk fra Frankrike en uke til, så det begrenser seg med hvor mye tid jeg har til blogging, men gleder meg til å besøke alle dere andre i løpet av helgen..for nå trenger jeg inspirasjon;o)
God helg!

mandag 21. februar 2011

Reisebrev fra min kjære i Afrika.


AFRIKA, UGANDA, Åh for et folk. Lidelse og nød hånd i hånd med håp og glede. Det syngende og dansende folket, har vi noe å lære?
Vårt første stoppested var her i Uganda hvor et av våre "hus" ligger. Her bor det nå 65 barn. Det er barn som kommer fra helt ekstreme forhold, bl.a. drap og utslettelse av hele familier, eller hvor de har mistet foreldrene i aids. Her har vi bygd opp et "hjem" for de, hvor de får alt det et barn har rett på, i form av mat, klær, omsorg, kjærlighet og skolegang. Under her ser dere et bilde av noen av barna.
Her følger jeg etter barna til skolen......
...og her er vi framme. Mange av barna var kontakt søkende og åpne. Mens andre tok det lengere tid å få kontakt med. Mitt første møte med de gjorde et dypt inntrykk på meg. De uttrykte takknemlighet og glede, jeg følte meg så liten.
Behovene i dette landet er så store, og vi kan ikke hjelpe alle. Det er den brutale virkelighet, men vi må glede oss over de vi kan hjelpe.

Etter en uke med mange besøk i forskjellige landsbyer, matutdeling, dokumentasjon, div.sykehusbesøk, konserter og speiding etter nye landområder, dro vi videre til Zambia. Deretter avsluttet vi turen noen dager i Malawi som er verdens tredje fattigste land i verden.
I tillegg til at vi besøkte vårt sted som heter "Fountain of hope" hvor vi finansierer et matprogram og skolegang for 400 foreldreløse barn, så arrangerte vi en kjempe fest for alle i en landsby med mat og drikke. For en fest!
I denne landsbyen bor to av våre fadderbarn med deres "nye mor" til venstre på bilde. Det var spesielt å møte dem, jeg viste jo hvem de var, men de kjente ikke meg. Jeg sa til de av vi skal sørge for dere helt til dere kan stå på egne bein. Vi dro til byen og kledde de opp med nye klær og sko, til stor glede for de.

Vi hjelper DEG å hjelpe! MAP har ikke et ønske å bli en stor stiftelse, men vi ønsker en stor rekkevidde! Hvis du går og tenker på dette med fadderskap, kan du gjerne ta kontakt med meg.
kpvangol@yahoo.no for nærmere informasjon;o)
Map (Makepossible.no) er en god stiftelse å være fadder i, det sier jeg pga. at jeg har vært vitne til at hjelpen når frem. Takket være gode, lojale og trofaste medarbeidere i Afrika!
Håper dette var et greit reisebrev fra meg, eller???
Ikke hver dag jeg får lov til å skrive her på bloggen til Maliva;o)

KP

søndag 20. februar 2011

Trekningen er klar på min give-away;o)



Ops! Nesten så jeg glemte hele trekningen i dag. "Bono" har kommet hjem fra Afrika, og turen har satt dype spor i min kjære kan du si, neste gang vil han ha med meg. Så får tiden vise om jeg klarer det. Holder foresten på å lage et reisebrev derfra som kommer på bloggen til uken. Frankofil som jeg er, må jeg jo si at det er xtra stas å ha besøk hele 2 uker fra Frankrike også. Så nå går det i både franske gloser og franske matretter på meg..noe jeg ELSKER!!!!

MEN OVER TIL SELVE TREKNINGEN. UTROLIG GØY Å SE AT SÅ MANGE HAR MELDT SEG PÅ DENNE GANGEN. SKULLE SÅ GJERNE GITT DERE ALLE EN RØD ROSE FRA MEG, MEN 3 PREMIER BLE DET DENNE GANGEN, OG VINNERNE ER

1.PREMIE- TERMOS OG ROSA BOKS GÅR TIL MIN SVENSKE BLOGGVENN CILLA BAK BLOGGEN VIT SOM SNØ

2.PREMIE - BLÅ BOKS; GÅR TIL ANN KRISTIN PÅ SØRLANDET UTEN BLOGG

3. PREMIE - GRØNN BOKS; GÅR TIL DANSKE DITTE BAK BLOGG DITT OG MITT

GRATULERER SÅ MYE!

(SEND ADR.DERES PÅ MAIL TIL MEG, SÅ GÅR PAKKEN I POSTEN OM NOEN DAGER!)

HA EN FORTSATT FIN SØNDAG ALLE SAMMEN!

onsdag 16. februar 2011

Forskjellige måter å henge opp ting på.....


Bruke gamle småkasser som hyller.......

....eller tapetsere en vegg med gamle tidsutskrifter......

......eller hva med å lage en enkel tavle til å henge opp kjøkkenredskapene på......

.....eller bytte ut bildene med gamle speil....


.....ja her er det bare å slippe fantasien løs med andre ord.
Bildene er hentet fra REDONLINE.CO.UK

Fridag og i dag har jeg fått beskjed fra min "designerspire" at jeg må ha stor-rengjøring i hele huset med god hjelp fra henne da......for i morgen kommer nemlig vår franske gjest tilbake....og på fredag kommer "Bono"hjem, og da blir det velkomstfest.
Da får jeg sette i gang.....puh!
Ha en fin dag!!!

mandag 14. februar 2011

"Størst av alt er kjærligheten"......



" Så blir de stående disse tre; Tro, Håp og Kjærlighet, men størst blant dem er Kjærligheten".

Med disse ordene ønsker jeg dere alle en fin Valentines dag.
(Det flotte fatet er en premie jeg har vunnet av Julie bak bloggen JULIELONGVA).

lørdag 12. februar 2011

Stor pakke fra Roma i posten.


I går ble jeg helt satt ut da jeg gikk til posten. Der lå det en stor pakke, poststemplet i Roma-Italia. Det er utrolig hvor mye glede og overraskelser som har kommet gjennom bloggen min. Tenk at det bor ei god bloggvenninne i Roma som tenker på å sende meg disse flotte og smakfulle gavene. Gjett om jeg ble rørt. Nå skal det jo sies at hun egentlig er fra Sverige, men har giftet seg med en italiener og vært bosatt der nede med familien i over 20 år. Med sin vakre blogg Food, flowers and interiors og en "snert" av humor, deler hun om livet i Roma, og det elsker jo jeg, som drømmer om å gjøre det samme med familien min, bare i nabolandet Frankrike.

Snakk om å få en smak av Italia midt i snøstormen her hjemme, karameller, kjeks, interiørblad...og attpåtil en skopose hvor det skulte seg en vakker sko i zink med sløyfe i lin, som også kan henges opp på veggen.

Nesten litt majestetisk over hele skoen, og hjertet som fulgte med, symboliserer deg Monica. Du er en vakker kvinne med et stor hjerte, og en dag skal vi treffes ved middelhavet. I PROMISE!!!
Tusen, tusen takk for gaven og ikke minst det lange og koselig brevet du la ved.
Under her har jeg satt go`sakene på plass i hyllen som matcher til fargene som dere ser..hi-hi.


Nå venter jobben på meg, og så skal jeg rett hjem å kose meg med både interiørbladet og litt go`saker til kaffen.
Ønsker dere alle en fin lørdag, og til alle dere mødre der ute; HUSK DERE ER VERDIFULLE!

(Ps! Venter fortsatt på reisebrev fra min kjære som sliter med å koble seg på internett. Men han har det etter forholdene bra, og da har jeg det bra;o)

onsdag 9. februar 2011

Ny vaska vinduer...hverdagslykke;o)


Er det ikke en deilig følelse med nyvaska vinduer?
Det synes i hvertfall jeg. Her på kjøkkenet har det også kommet et par nye turkise detaljer på plass.

Deilig med olivenplanter som trives gjennom hele vinteren, hi-hi...nei må nok innrømme at disse er kunstige.

Slagbenken skriker etter vårfornyelse av puter, men de gamle fungerer greit de også. De minste Bistrot de Paris - er selvlagde.

Ullteppet som henger her, er et av mine mange strikkeprosjekter. Denne varianten er blandet med både hekling og strikking. Litt variasjon fra det andre store, i bomull med bare mormoruter. Ikke mye som skal til for å skape litt vårstemning på kjøkkenet med andre ord.


Takker for alle gode ord i anledning min GIVE-AWAY, jeg blir så glad!
Har du fortsatt ikke meldt deg på, kan du gjøre det her

Trekningen er 20 febr.
Lykke til!

mandag 7. februar 2011

Helgens Mimosafestival i Ste.Maxime - France.



Mens jeg forsatt venter på reisebrev fra min kjære i Afrika, som er uten strøm og vann i det fattige område han er og besøker, viser jeg istede litt bilder fra et reisebrev jeg fikk fra Ste.Maxime i helgen.



Her har våren kommet med sine 20 grader i skyggen ved lunsjtider, og i helgen arrangerte de Mimosafestival. Det som kjennertegner franskmenn er at de benytter hver anledning til å feire et eller annet, og denne festivalen er vel kanskje en feiring for at våren allerede har ankommet.



Vanligvis kjøper jeg et par duftende kvister mimosa og tulipaner til påske, men her snakker vi overflod av både blomster og dufter. Nesten så jeg kjenner lukten helt hit;o)



Har du fortsatt ikke bestemt deg for hvor du skal tilbringe påsken/pinsen, eller sommerferien, er det fortsatt ledige leil./villaer i Ste.Maxime.

http://www.provence-feriehus.no/

Takk for reisebrevet du sendte meg Grete T.

Med disse vårlige bildene ønsker jeg dere alle, go`ukestart!

fredag 4. februar 2011

Litt nytt til vår-garderoben;o)



"Når katten er borte, danser musa på shopping";o)
Sort lin-vest fra Bohème kommer jeg nok til å bo i fra nå av og hele sommeren igjennom. Liker plagg som man kan variere flere antrekk med. Denne skal jeg bruke nå som en slags vest, men da det blir varmere i været....tar jeg bare igjen glidelåsen, og bruker den som en kjole istede. Praktisk med andre ord.



Tunika/kjolen er fra Cream i pastell rosa og sort med søt blondekant nederst......



.....passer fint til de nye støvlettene fra Ecco jeg fikk av moren min;o)
Litt søtt og litt rocka eller snakker vi bohem-stil?


Så lenge det fortsatt er kaldt ute, varmer det godt med mitt velbrukte skjerfet fra Noa-Noa, som jeg har pyntet med en rosett jeg har lagd.
Med nytt og gjenbruk er jeg klar for våren, og hvis du min "kjære" leser dette i "bushen" der du er, har jeg ikke betalt så mye for dette...hi-hi.
(Både Bohème og Creem selges hos www.himmelrommet.no)
Da ønsker jeg dere alle en super fin helg, jeg for min del tar med døtrene på jentetur til FREDRIKSTAD!

tirsdag 1. februar 2011

Mens mannen min er på vei til Afrika for bl.a å besøke våre 2 fadderbarn, har jeg gått løs på spraymalingen igjen.



Det første dere skal få se er denne bordlampen her, som før var svart og i blank metall, og som nå har blitt hvit, noe som gjør at den passer bedre inn til det meste også. Den gamle Bibelen og Jesu-bilde har vi arvet.



Når jeg ser på dette bildet, går mine tanker til våre to fadderbarn i Afrika som min mann er på vei for å besøke. Litt vemodig å sende han av gårde, da han skal være borte en stund. Malawi, Uganda og Mosambik er landene han skal jobbe i, og der venter det tøffe men også spennende opplevelser på han. Men ettersom han reiser i forbindelse med jobben si, er han nok i trygge hender.



Hvorfor er vi faddere?

MAP-Makepossible; ønsker å gi foreldreløse barn en trygg oppvekst og en bedre fremtid. For å nå dette målet bygger de boliger for enker og foreldreløse barn. Barna får på denne måten en ”ny mamma” som har den daglige omsorgen for dem. De får en trygg seng å sove i, samt et sunt og balansert kosthold.
I tillegg til dette får barn full skolegang, noe som gir fremtidshåp den dagen de skal stifte egen familie.
Før et barn får flytte inn i et nytt hus eller får begynne på skole, trenger han eller hun en eller flere faddere som kan dekke de månedlige kostnadene.




Dette arbeidet tror vi på. Så her er ei av søstrene vi støtter, som sender en hilsen (med kallenavnet) til min kjære. Det å være med på å gjøre en forskjell for et foreldreløst barn uten håp og mening, er meningsfylt for hele min familie.

Kanskje akkurat du og din familie går med slike tanker også, da vil jeg anbefale deg å ta kontakt med http://www.makepossible.no/ for nærmere info.

Går alt etter planene, sender mannen min et reisebrev jeg legger ut på bloggen etterhvert også;o)
Ønsker dere alle en fortsatt fin uke!