mandag 29. november 2010

I morgen fyller jeg år, og i den anledningen skal dere få en super god oppskrift på iskake av meg.



Maliva`s iskake;
1pk. Bixit kjeks m/sjokotrekk
1pk. Gjende-kjeks med karamell
Dette knuses og fordeles halvparten i bunnen av formen og resten strøs på toppen.
1boks kremfløte som piskes
3 eggehviter-stivpiskes, ha så i 3 dl.sukker.
1 beger philadelfiaost og 3 eggeplommer blandes i fløten.
Eggehvite m/sukker i tilslutt. Fryses

Pynt før servering m/sjokoladesaus som stivner, på kryss og tvers-fyll karamellsaus i hver rute......Da har dere en kake som dere kan nyte utover hele desember...men husk å etterfylle med litt karamell i rutene hver gang dere tar den opp.
Jeg lover iskaken vil bli en favoritt;)



Jeg vil også vise dere denne søte pakken jeg vant hos Glassveranda, synes pakken i seg selv er så fin, så her har jeg hengt den på en av vimplene. Tusen takk for et nydelig kort du har skrevet til meg også Ann.



...Og inni pakken lå dette flotte skiltet. Dagen i morgen blir laaaang, først tidligvakt, så videre til Sverige....så hjem til litt feiring seint på kvelden;o) Alltid litt hektisk å ha bursdag sånn oppi alle juleforberedelser. Men nå er jeg snart i rute, og da skal jeg nyte resten av adventstiden.

A bientôt!

torsdag 25. november 2010

I`m in love......


I disse vakre bambiene som titter på meg her jeg står bak kassen på jobben.....og et par av de vil nok bli med meg hjem også;o)
Denne helgen skal jeg feire dagen min i Fredrikstad.....så derfor ønsker jeg dere alle en fin 1.adventshelg!

mandag 22. november 2010

Rustic Xmas



Da er jeg også i full gang med å pynte til jul, dvs. advent og det er jo bare så koselig når også resten av familien er så engasjert i hvordan vi skal ha det, og ikke minst holde på tradisjonene vi har lagd for våre barn/ungdommer.



Fargetonene på bildet over her, er akkurat de samme som går igjen her i huset inkl.samme kuskinn på stuegulvet;o) Rustic Xmas er tingen med andre ord.



Julebaksten de siste årene, er langt fra 7-slag, her baker vi kun det som blir spist opp. Kanskje jeg deler et par oppskrifter med dere etterhvert også.



Ingen førjulstid uten vakker julemusikk. Hva er din favoritt?


(Foto; Taverne-agency)

Da ønsker jeg dere alle en koselig førjulstid......og til dere som ikke har meldt dere på i min give-away, kan dere gjøre det HER.

fredag 19. november 2010

Knopper av julerose, lykke!



Da var årets første julerose i hus. Er den ikke søt? Denne typen uten blader, tåler best innetemperatur. Så er jeg flink til å vanne den et par ganger i uken, skal den holde seg fint gjennom hele julen. Både blomsten og potten kjøpte jeg i den nyyyydelig blomsterbutikken Frøken Flood.



Her er de vakreste blomster blandet med sjarmerende gamle møbler og duftlys i hver krok.



Liker så godt det rustikke, som disse pottene mot de vakre blomstene.



Da står nok en helg for døren, og julebord med jobben i morgen. Lykke!
God helg!

tirsdag 16. november 2010

I dag har jeg vært med en venninne og besøkt Croconilen i Charlottenberg.


Dette har vært en innholdsrik dag, hvor jeg har oppdaget nye spennende steder i Charlottenberg/Sverige. I utgangspunktet dro vi dit for å handle inn både julemat og julegaver. Men så viste det seg at det også var mer å oppleve i Charlottenberg.

Første besøk var i denne koselig interiørbutikken Hjärtliga rum, som ligger vegg i vegg til CROCONILEN.

En koselig butikk blandet med nytt, gammelt, og hyggelig betjening, gjorde at vi ble her en stund. Jeg fant bl.a. et kjempe fint buet gammelt vindu, som jeg har mine planer med. Det skal jeg vise dere senere;o)

Lekker lampe. Er nok flere enn meg som ønsker seg en slik under juletreet;o)

Her var det også flotte tekstiler, og heldig som jeg er, fant jeg endelig gardiner til loftstuen. Så kjenner dere meg rett, er det selvfølgelig med tekst på;o)

Her fikk jeg også kjøpt både julegaver og venninnegaver, som jeg tror vil falle i smak. Plutselig kjente vi sulten meldte seg, og da var det kjekt at vegg i vegg lå både restaurant og konditori som er kjent for deres fantastiske utvalg av velsmakende kaker.

Oh så klart måtte jeg smake på Vaniljhjärtan........nydelig, synd jeg ikke kjøpte med flere hjem, men kommer helt klart tilbake hit.

Mens vi satt her i restauranten, kunne vi både beskue nilkrokodiller og andre exotiske dyr.


Så hadde jeg hatt småbarn, hadde dette vært et perfekt utfluktsted. Da kunne far kost seg med kaffe og no`attåt i restauranten, mens barna var i zooparken, og mor selv, kunne handlet i fred og ro i interiørbutikken;o)
Men også en perfekt opplading for venninnen min og meg, før vi fortsatte videre til matbutikken.
Så nå sitter jeg med en god følelse, etter en hyggelig dag, men også at både julemat og julegaver er i hus.

søndag 14. november 2010

Gratulerer med dagen alle fedre der ute;o)



Ønsker dere alle en fin farsdag.........og her i huset er allerede bolledeigen lagd;o)

torsdag 11. november 2010

Litt førjul-stemning, om jeg vil det eller ei....



Mens det snør ute, lukter det kanel og appelsin av duftlyset fra Lama, blandet med lukten fra peis......hææærlig. Og med dagens middag som bestod av risengrynsgrøt, ja da snakker vi førjulstemning. Det minner meg også på at det kanskje er på tide å tenke på juleforberedelser snart;o)


Jeg elsker clementiner, og julenummer fra forskjellige interiørblader. DAGENS TIPS; nå selger Narvesen masse slike blader til kun 49,- Så her skal jeg la meg inspirere av julenummeret til danske Bolig-magasinet.


Da var det plutselig helg igjen, og derfor benytter jeg anledningen til å ønske dere alle en fin helg;o)

tirsdag 9. november 2010

Litt nytt som er kjøpt i Paris, er på plass.



Må bare vise dere telys-tavlen jeg kom over i Paris, synes den passet perfekt over her. Sikkert en enkel sak å snekre selv også, et tips til alle dere kreative der ute. Kommer garantert til å ha mye glede av den utover høsten/vinteren, også lyser den så fint opp den rustikke platen.



Oliventreet har også fått sin plass her oppe i loftstuen, pga.at det er litt kjøligere når vi ikke bruker stuen, da trives den best. Men ikke glem å vanne gjennom hele vinteren, en gang i uken skal holde.
Det var dagens tips;o)



Det fargerike ullpleddet som er et loppisfunn har også fått sin plass her oppe, og det er utifra fargene på det, jeg prøver å stæsje opp med detaljer rundt omkring. Som bl.bøker, lys o.l. Men det skal dere få se mer av om ikke så lenge. Da kommer det ferdig resultatet av oppussingprosjektet vårt i høst. Nå får jeg skynde meg å gjøre klart til lunsj-besøk...og meny`en i dag blir så klart Chèvre-salat m/god fransk dressing som jeg skal prøve meg på :o) Håper jeg rekker en lengere bloggrunde i kveld også, lenge siden sist.

Takker for gode og rørende ord til min give-away....DERE ER BEST!

torsdag 4. november 2010

2-års Jubileum feires med STOR Give-away;o)


1.premie) Spennende og rykende fersk kokebok sponset av NORLI-JESSHEIM

Tenk at 2 år allerede har gått siden jeg la ut mitt første blogginnlegg. For meg lå det en ukjent verden foran meg, men du verden for noen berikende år. Bloggen min vil jeg kalle en slags "Scrapbook" , det er fordi jeg har lyst til å "klippe"og "lime" inn det som inspirerer meg, det være seg interiør, reiseopplevelser, matoppskrifter, klær, eller bare en liten stemningsrapport. At telleren viser over 435 000 treff, gjør at jeg blir ydmyk, og til alle dere som har lagt igjen kommentarer, at dere gidder....hi-hi. Nei da, de setter jeg UTROLIG pris på, og tar ikke det som en selvfølge. Jeg tar de imot med åpne armer alle sammen, og sender de i retur til alle dere der ute som også er til stor inspirasjon for meg.

2.premie) Bokstavene JUL - 3.premie) Krans m/skilt - 4.premie) Putetrekk. Alt dette er sponset av KREMMERHUSET

Men jeg har lyst til å plukke ut en spesiell kommentar jeg fikk forleden, som traff meg rett i hjertet;
Du har en fantastisk flott blogg, med kjempenydelige bilder, og sammen med det at du skriver så godt - både innholdsmessig OG språkli, gjør det meg overlykkelig over å finne slike som deg; der det er et slikt godt samspill av det ovenforrnevnte. Interessante temaer, godt språk og snert og humor i tekstene, gjør at det lille jeg har sett til nå -senere for å gjøre meg bedre kjent - får meg til å legge meg til som følger. Ha en fantastisk helg videre. Mvh Janna
5.premie) Lekker pute fra Au Maison inkl.4 engler og duftbriketter, 6.premie) 2stk. zinkpotter. Alt dette er sponset av
HOUSE INTERIØR-Jessheim-63984444
Akkurat slik ønsker og håper jeg at jeg fortsatt kan være. De fleste innleggene mine er impulsive, det viser bl.a.bilde på headeren min. Etter jobb, tok jeg i full fart å satte disse rosene i nærmeste skuff jeg kom over, frem med kamera som lå i vesken, og vips ble bildet til, og bildet symboliserer hver og en av dere, som er en vakker rose, som står sammen, til en flott rosebukett.

7.premie) Zinkhus m/oppskrift på pepperkaker , sponset av
Da var det nok snakk for denne gang, over til noe jeg synes er kjempe gøy. Den største gleden er å gjøre andre glad. Men da må du legge igjen en kommentar under dette innlegget....så er du med i trekningen av en av disse fine gavene jeg har vist over her. Dere er hjertlig velkommen til å delta dere som følger meg på facebook også, og til deg som ikke har egen blogg. Men husk å legge igjen ditt navn;o)


Så vil jeg til slutt igjen takke til butikkene som velvillig stilte opp med disse flotte premiene.
TREKNINGEN BLIR 1.DESEMBER!