søndag 29. august 2010

Da er jeg tilbake igjen fra hyttetur og flere loppisbesøk;o)



Da kommer det flere bilder fra helgens koselige hyttetur til Sverige. Første stopp, var innom Antik-Kuriosa i Årjäng, som ei av KA(kreativ-aften) jentene har startet sammens med sin far.
Utrolig gøy, her var det masse fint, og jeg gleder meg til å følge dere videre....med forhåpentligvis blogg og nettbutikk som åpner i disse dager;o)



Under her ser dere både åpningstidene og adr./nettadr.deres....virkelig verdt et besøk!



Så var det tid for peiskos...



...og god mat som bl.a. bestod av grillspyd m/marinert kyllingfilè, pastasalat, chevre-toast og aioli. Et lite glimt av det sjarmerende kjøkkenet får dere også her. Spisebordet er kjempe gammelt og utrolig flott, det samme med lyskronen i taket.



Mens vi voksne satt lenge ved spisebordet, tok barna seg en fisketur, som resulterte i en 4 kilo`s Gjedde. Kan tro de var stolte der de kom igjennom skogen med en liten "hai" slepende etter seg.



Nytt i år, er at våre venner har fått seg en liten friggbod som skimtes i det fjerne. Med andre ord et utrolig sjarmerende sted som er litt vemodig å reise fra, men heldig som vi er, kommer vi tilbake neste sommer;o)

Det ble også flere loppisbesøk, men kameraet glemte jeg så klart igjen på hytta,dessverre. Men gjett om jeg er fornøyd med helgens funn, denne gamle kassen ble MIN;o) Juhuuu!
Håper du også har hatt en fin helg, og går en ny uke i møte med smil om munnen;o)

torsdag 26. august 2010

Tur til "sommarstugan" i Sverige.



Hytteliv hos gode venner, kantarellplukking, fisking, loppis, grilling, peiskos, god mat og drikke, prat, latter, seine kvelder og utedo....ja slik ser helgen ut for oss;o)



Bildet under her tok jeg i går i Gamlebyen (Fredrikstad), vakkert ikke sant?




Da ønsker jeg dere alle en fin helg;o)

mandag 23. august 2010

Skal det være en oppskrift på dansk tunfiskpatè?




Men først har jeg lovt dere å vise hva annet jeg bruker dette blomsterbrettet til, og her har altså rekene fått sin plass. Anvendelig til det meste kan du si, og nå skal rekene byttes ut med interiørblader.
(Brettet er fra Broste og selges nå med -30% rabatt hos Home & Cottage;o)



Før helgen var vi som sagt på skalldyraften, og du kan tro vi koste oss med kongekrabber, reker og ikke minst denne smakfulle tunfisk patèen. Har lenge savnet noe ekstra å bite i ved siden av skalldyr....og endelig kom jeg over denne danske oppskriften. Kan virkelig anbefales;o)
TUNFISK PATÈ
400 gr. majones
1/2 dl. sitronsaft
1-2 ss. revet løk
2 ts. salt og litt kvernet pepper
2 bokser tunfisk i vann-som må rennes/tørkes godt av.
12 plater gelantin
Dill (frisk eller tørket)
4 dl. kremfløte som skal piskes og vendes i røren helt til slutt.
Det første du kan gjøre er å legge gelantinplatene i kaldt vann, mens du forbereder resten. Så etter ca.5 min klemmer du ut vannet i gelantinen og legger den i en skål som skal smeltes i vannbad. Da dette er klart helles det over i en tynn stråle sammens med det andre. Avslutt det hele med å røre inn pisket krem.

Hell så over i en form...og vips etter noen timer...skal jeg love at dette blir en favoritt.
Pyntes med skalldyr, dill og sitron.

Håper det vil smake.(Takk til min søte danske nabo for lånet av oppskriften..jeg har kapret kokeboken hennes, så nå skal jeg notere meg flere spennende retter fra det danske kjøkkenet:o)

torsdag 19. august 2010

Like greit å henge et av fugleburene på veggen, eller??



Når jeg først har innlegg fra kjøkkenet, fikk jeg lyst på en aldri så liten forandring over tavlen her også. Et fuglebur er jo også fint som veggpynt, eller hva synes du?



Da tar jeg helgen, eller det vil si, ønsker dere alle God Helg. Jeg for min del går både jobbehelg og låverock i møte;o) Men først skal vi på skalldyraften...jammi-jammi;o)

Klem fra Maliva

mandag 16. august 2010

"Cafe" er svaret,og vinnerne er;



Da er skiltene på plass her på kjøkkenet, og som dere ser er svaret på min sommerkonkurranse CAFE.
Er de ikke fine? Deilig med litt fargerike kontraster her på kjøkkenet hvor alt ellers er hvitt, eller dvs.veggene og innredningen er i en dus gråfarge. Skiltene kom jeg over i en liten koselig interiørbutikk som jeg fant på min lille "morgenvandring" i Ste.Maxime.



Døra skinner og er nymalt, endelig. (TTT-gjelder også her i huset...for dere som skjønner den, hi-hi)



Også må jeg ikke glemme trekningen da, det har vært utrolig gøy å lese alle forslagene som har kommet inn.
1.premien; går til min trofaste svenske bloggvenn bak bloggen Rostochrosor......og trøstepremien går til Mette Irgens (uten blogg). Fint at også så mange uten blogg var med denne gangen. Trykk gjerne her for å se hva dere har vunnet.


Da venter nok en dør eller 6 på å bli malt, men jeg er plutselig tilbake;o)
Go`ukestart!

torsdag 12. august 2010

Skodilla jeg? Ja, jeg må nok innrømme det også...




Glemte å ta bilde av disse nye sandalene fra italienske Janet&Janet på stranden i ferien, og ettersom det er dårlig med strandvær her akkurat nå, viser jeg de frem her på en striesekk sammens med stein fra stranden i Nice;o)



Skinn, nagler, lin og "bling", jepp det liker jeg. Passer både til hverdags og fest. Så til helgen skal vi i bryllup og da blir nok disse å se på mine føtter;o)

Neste uke trekker jeg vinnerne av min sommerkonkurranse....i mens får dere alle ha en super fin helg...hvor forhåpentligvis sola titter frem igjen.

mandag 9. august 2010

En liten sniktitt på Maliva`s smykkedesign?

Nå har min designerspire på snart 18 år og jeg jobbet i flere timer med vår lille smykkeproduksjon.


Med litt forskjellige vakre stoffer og farger....pynter vi med knuter og fine detaljer....

....og vips ser dere et av resultatene her;o) Ble litt inspirert på vår reise i sommer og nå er altså produksjonen i full gang. Kult?

fredag 6. august 2010

En sniktitt på ny tapet....mens vi smaker på en oliven;o)




Egentlig liker jeg nok best malte vegger/panel her i huset, men etter å ha hjulpet en del kunder med valg av tapet, begynner jeg også å få mer sansen for litt kontraster på veggen. Det er jo så utrolig mange fine tapeter der ute...og hvorfor ikke bare tapetsere en fondvegg, som jeg har gjort her.




Må samtidig vise frem mitt lille oliventre, hvor det dukker opp den ene oliven etter den andre....og det er så gøy, og tenk at det er lov iflg. Mattilsynet å ta med seg hele 5 potteplanter fra et europeisk land (til privatbruk selvfølgelig), inn i landet....Ja da vet jeg ihvertfall hva jeg skal kjøpe med flere av neste sommer, men må nok vente noen uker til før de blir helt modne og kan spises disse her.



Så får resten av olivenfamilien stå her hos Oliviers & Co.i St.Tropez å vente 10mndr. til vi er tilbake igjen;o) (Ja for her har nedtellingen startet til neste sommerferie..og da blir vi borte i maaaange uker)

(Takk til Grete som tipset meg om linken til mat-tilsynet, jeg er med andre ord ikke en lovforbryter..hi-hi)

tirsdag 3. august 2010

Litt forandring i vår "lille lounge", hva synes dere?




Som sikkert noen av dere husker fra i fjor (evnt.ser på bildet her til høyre), så har det skjedd forandringer her ute i vår "lounge". I år fant min "designerspire" ut at det må jo passe bedre å ha disse møblene her, istede for sofaen osv., og slik ble det altså i år.




Spisegruppen er kjøpt i Frankrike for 3-4 år siden, og transportert hit. Får ikke sett hvordan bordet ser ut her, men bordplaten er i teak-og understellet i smijern....og i tillegg kan det bli plass til mange flere rundt bordet.




Litt av utsikten får dere også et glimt av.




Kaffegjester ventes....og jordbær skal renses..rimte vist dette her..hi-hi, før de legges på toppen av brownieskaken....og serveres m/is til.

Fluebeskytteren kjøpte jeg for en ti`r på loppis i sommer, og med litt zink-spray på, fikk den en fin gammel finishen synes jeg;o).




Blomsterkassen blir flittig brukt her i huset, ene dagen får urtene plass her, andre ganger som serveringsbrett.....og flere tips kommer;o) Voksduken, ja den kjøpte jeg i ferien, nærmere bestemt hos Marinette i Saint-Tropez....og med slike bokstaver på, ja da kjenner dere meg, der stod det Maliva gitt. At den både kan vaskes og strykes er jo et ekstra pluss da, men prisen? Ingen kommentar.



Hva synes dere....skal vi fortsette å ha spisegruppen her inne, eller skal vi tilbake til sofaen osv.igjen.???

søndag 1. august 2010

Her er premiene du kan vinne i min sommer-konkurranse.



1. Premie.....er denne zink-bollen m/3 velduftende såper fra Durance-France inkl.en bunt lavendel.



En trøstepremie blir det også; og det er denne puten under her.



Så har du ikke meldt deg på enda.... har du fortsatt muligheten. Men da må du gjette riktig under dette innlegget; Her

Lykke til i trekningen alle man.....å gi bort gaver er det beste jeg vet;o)
(Kommer tilbake til dato trekningen finner sted).