lørdag 31. juli 2010

I`m back in business on Facebook



Så har jeg latt meg overtale til å åpne min Facebook profil igjen...her har det skjedd mye på over 1 1/2 år, så nå har jeg jobben med å oppdatere meg skjønner jeg. Kanskje vi sees der også? http://www.facebook.com/?sk=messages#!/profile.php?id=685847456
(Bildet skal også fornyes etterhvert så klart..hi-hi)

fredag 30. juli 2010

En liten kjærlighetssang "sånn"helt på tampen....

Ingen tvil om at musikk er en stor del av vår hverdag...så mens "Bono"er nordpå og synger....sitter jeg og nyter sommerens favoritt låt, som er min kjærlighetssang til han. Miss U!

onsdag 28. juli 2010

En smak av Provence her på utekjøkkenet vårt.

Noe jeg alltid kjøper med meg hjem fra Frankrike, er go`saker som olje, hvitløk og div.krydder. Krydder/olje-kurven kjøpte jeg også med meg...og nå er den ene oljen jeg har lagd med masse knust basilikum, ferdig trukket og klar til bruk. Smaker utrolig godt på pizza, pasta eller til salaten.
Da mimrer jeg tilbake til markedsplassen hvor jeg koste meg med smaksprøver av alle slag, som jeg igjen vil prøve meg på her hjemme.


Hvis man vil lage noe lignende disse flaskene, er det bare å male med tavlemaling og kritt....kanskje lurt å lakke over til slutt, som mine her er....da kan de fint vaskes også;o)
Neste innlegg vil dere se hva som er i premie til min sommer-konkurranse;o)
Trykk på bildet til høyre hvis du fortsatt vil være med!

fredag 23. juli 2010

Wow..for en festaften ved den røde løperen.....



Her kommer rykende ferske bilder som jeg har tatt i kveld. Jeg lover, det var litt av en opplevelse å stå ansikt til ansikt med selveste favoritt skuespilleren min Will Smith. Som dere sikkert har fått med dere er selveste Will Smith med familie på besøk her i Plankebyen Fredrikstad. Dvs.feiring av norges premieren til Fredrikstadmannen Harald Zwart`s film The Karate Kid.



Sønnen Jaden Smith (12år) spiller hovedrollen....



...sammens med selveste Jackie Chan...



...og norske kjendiser, ja her var de fleste....



...Aksel Hennie...så klart med sin Tone...



...og gutta i A1..

Ari og Märtha så klart...


..og mange, mange andre. Men det var jo Mr. Smith jeg synes var stas å møte da, selvom det var kun mine døtrene som fikk håndhilst på han, jeg for min del hadde mer enn nok med å konsentrere meg om å ta bilder;o)



Gøy er det også å se at Veslemøy og Harald Zwart har opplevd at virkeligheten ble større enn drømmen....
Lykke til videre.....dette var gøy;o) Nå blir vi her nede noen dager.....deilig å være på hjemmelige trakter igjen.
God Helg!

søndag 18. juli 2010

Wow....for en herlig dag, og litt hjelp til konkurransen må nok til;o)




For et vakkert vær å våkne opp til dere......håper det er like fint vær der du er?
Mens jeg har stått opp med de minste overnattingsgjestene, sover fortsatt resten av gjengen. Så nå skal en stor kopp kaffe nytes, før jeg svinger meg på kjøkkenet. Var så heldig å få denne vakre potten m/lavendel av våre gjester også. Passer jo perfekt inn her kan man si...hi-hi;o)




Utrolig gøy å se alle forslagene som har kommet inn til min konkurranse....men jeg skjønner jeg må hjelpe dere med en bokstav til......
...og det er denne...Altså 4 bokstaver og den første er C og den siste er E...hva blir nå det? Noen har gjettet riktig...men prøv gjerne en gang til du også;o)


Trykk HER for å komme til konkurransen;o)
Lykke til og go`søndag!

torsdag 15. juli 2010

Sommer-konkurranse...gjett da vel;o)




Det som er ekstra koselig med å komme hjem fra ferie...er å pakke ut, og pynte med nyinnkjøpte ting. Disse bokstav-skiltene i forskjellige farger "måtte" jeg "bare" ha.....og nå skal de snart få sin plass på kjøkkenveggen.


Noen som kan gjette hva slags ord det blir?

"E" er den siste bokstaven i ordet.
Den av dere som svarer riktig, blir med i trekningen av en liten fransk sommergave fra meg;o)

Hyggelig hvis også dere uten blogg er med, men husk å gi deg til kjenne med ditt fornavn.Trekningen blir når skiltene er på plass.....men først skal kjøkkendøren males:o)

tirsdag 13. juli 2010

Ikke "ille" å komme hjem på terrassen heller;o)



Borte bra men hjemme best...vel for min del må jeg nok innrømme at begge steder er best. Men så klart det er viktig å gripe dagen og trives der man er også, og det er ikke noe problem. Her er noen glimt fra den ene kroken på vår store terrasse. Putene er ny-innkjøpte fra Home & Cottage, og solstolene er fra Skeidar.



Zink-stativet med fat har jeg i år fyllt med blomster....ellers bruker jeg det også ofte med vann og flytelys i. Veldig praktisk med andre ord...kjøpt hos Wallas-verden som i disse dager åpner butikk i Asker. Gleder meg til et besøk der etterhvert også.



Ellers har det vært gøy med besøk i blogglandia igjen.....dere er noen utrolig herlige og kreative jenter der ute. Jeg blir bare så inspirert.....setter også utrolig pris på alle nye lesere av bloggen min, som har kommet til i løpet av sommeren. En give-away kommer like om hjørnet;o) Så følg med, følg med....



Olivenplanten er på plass...og ja jeg var litt spent på om den kom gjennom tollen. Er fortsatt usikker på om det er lov til å ha med seg planter inn i landet eller ikke..noen som vet? Synes krukken var så fin også...så nå håper jeg at den skal trives her hos oss.



Dagen i dag blir ikke akkurat i denne stolen, etter nattens ekstremvær blir det nok innekos i stede.
Ønsker dere alle en super fin uke.......uansett vær;o)

torsdag 8. juli 2010

Hotel Parco-Paradiso i Lugano-Sveits, kan virkelig anbefales.




Da er vi vel hjemme igjen etter noen uker på bilferie gjennom Europa, og vårt beste stoppested-opphold underveis dette året, ble dette nyrenoverte hotellet vi fant i Lugano-Sveits. Ettersom vi sparte litt penger på å sove i bilen nedover til Provence......synes "Bono" at hjemover skal vi virkelig bo godt. Så etter kun 50 mil fra Ste.Maxime hvor vi passerte den italienske rivieraen, videre forbi Milano og inn i Sveits ligger altså en vakker by vi virkelig kan anbef.et besøk. Den spektakulære utsikten utover Lugano og innsjøen taler nok sitt;o)




Her på den store terrassen startet oppholdet m/medbrakt rosèvin fra Frankrike.....og legg merke til krukken m/olivenplanten...den er også medbrakt;o) Kommer tilbake til det kjøpet i et senere innlegg.



Suiten var innredet minimalistisk og bestod av et soverom m/utgang til egen terrasse m/solsenger. Mens døtrene våre lå i oppholdsrommet m/utgang til den andre terrassen m/panoramautsikt.



Før middagen var det godt med et bad i bassenget før vi tok en hvil i hver vår solseng og nøt den fantastiske utsikten. ( Her kan man bruke bassenget, trimrommet, spaet og squashbanen kostnadfritt)



Tok også et bilde av bassenget seinere..og da var levende lys tent. Snakk om stemning.


Hotellet tilbyr en middelshavsrestaurant La Favola og i tillegg den kjente Japanske teppanyaki-restauranten Tsukimi Tei. Vi valgte en smakbit fra begge.



Som bestod av sushi til forrett...nyyydelig, og hovedretten enda bedre.....Lamme-Carrè, årets smaksopplevelse.



Da er det tilbake til park.plassen og nye 200 mil i bilen venter oss.


Men ikke noe problem det, etter en slik opplading og med verdens greieste døtre med oss. Faktisk litt godt å være så tett på hverandre igjen...for som jeg nevnte tidligere fikk de så mange franske venner-så de så vi kun til måltidene. Men sønnen tror jeg synes det var helt ok og ta flyet tur/retur.
Kjøpte med meg noen kort fra hotellet, og her ser dere hotellet ligger like ved en taubane...kanskje jeg "tør" å ta den neste gang vi kommer hit. For det gjør vi garantert.



Da er dette lange reisebrevet over for denne gang....så får vi se hva som dukker opp videre. Nå gleder jeg meg til å ta et lengere besøk rundt i blogglandia innimellom utpakking og vasking av klær.

mandag 5. juli 2010

Au revoir a Ste.Maxime.....



Da er tiden inne for å takke for oss for denne gang her i Ste.Maxime, og ingen tvil om at vi kommer til å savne de koselige butikkene og markedene....



...fontenene....



....byen....



....duften av lavendel....


....druerankene....



...blomstene....



....strendene....



....og kanskje litt kjendisene da;o)
Ja for selveste kongefamilien fra Sverige var på plass i deres sommerhus noen dager etter bryllupet......og de bor i dette huset midt på stranden der vi holder til.
......og for ikke å glemme maten og all den gode rosèvinen.
Vil spesielt gi en stor takk til deg Grete som var med på å gjøre denne turen mulig for min familie og meg. Vi er tilbake om noen mndr.igjen. Neste innlegg kommer fra vårt opphold i Sveits...
A bientòt!

torsdag 1. juli 2010

La Maison Bleue.....god mat og lekkert interiør.



Flere venter på tips ang.spisested her i Ste.Maxime, og da falt valget på denne koselig restauranten La Maison Bleue, som ligger i en av side gatene opp fra torget. Det var mine døtre som fant den først...og mente at ut ifra den "kule"stilen har de sikkert god mat også.



Her er kroken vår, hvor vi både feiret sønnens 20-års dag med venneparet vårt, og hvor vi også har blitt plassert de andre gangene vi kommer hit. Koselig, ikke sant?



Her får jeg med meg alle detaljene mens vi venter på vår 3-retters middag....(anbefales til kun 22euro) og et skilt oppe i taket måtte jeg selvfølgelig ta bilde av.



Forretten; hvitløksbakte blåskjell m/brød som vi sitter og nyter hver bit duppet i marinaden.



Hovedretten; Grillet entrecotè m/ratatouille og pommesfrites.




Desserten, ble en limesorbè......men her kan man velge mellom mange forskjellige retter. Disse ble våre favoritter. Ellers har jeg som sagt lagd en del god mat selv....og favoritten til ungdommen blir pasta carbonara som er bare så enkelt. Oppskriften kan jeg gi dere da jeg kommer hjem. Chevrè-pai med god salat til...har det også blitt en del av. Mye god mat og masse god rosèvin, det er Frankrike for meg.


Bienvenue-Bon apettite;o)