mandag 28. juni 2010

Et spennende besøk på markedet i St.Tropez



Skal si det var litt av en opplevelse å få med seg det store markedet som er hver lørdag i St.Tropez, og tror dere ikke jeg gikk rett på denne kroken her med en drøm av et veggur. Men faktisk var jeg mer enn glad nok for å få lov til å ta et bilde, enn at jeg så på prislappen. Tror ikke prisen hadde passet meg uansett;o)



Typisk gamle hagemøbler her nede.


Lin i alle varianter var det også..og ikke minst mange fine sekker...men her fikk jeg kun lov til å ta et bilde.



Skjønner at franskmennene liker at vi spør om lov til å fotografere.....og sånn er det jo hjemme på bl.a.interiørmessene også. Derfor ble det ikke bilder av alle tingene jeg hadde lyst til å vise dere. Men noen smakbiter skal det bli;o)



Prisene var faktisk rimeligere enn jeg i utgangspunktet trodde...... så det ble litt shopping på oss.



Vakkert gammelt fransk servise.


De siste årene vi har feriert i dette området, har cowboy hatter vært det store. I år er det Panama hatten som gjelder, og prisene varierer fra 25 euro til langt over 300 euro.



Dere skulle kjent den lukten av disse fargerike såpene......og her var det bare å fylle en kurv for 10 euro, noe jeg også gjorde.


Måtte også ta et bilde av en av mine favoritt butikker vi passerte på vei til markedet......her har de mye fint, jeg lover.



Man blir jo litt sulten der vi svettet i vei på markedet.....og denne gangen ble ungdommen hjemme...for jeg må nok innrømme at det er jeg som har mest "dilla" på slike markeder. Men min kjære stilte trofast opp denne gangen også;o)


Det ble hverken lunsj på markedet eller på L`Escale, men derimot en lang lunsj på en koselig cafè i en av side gatene. Der er også prisene mye rimeligere enn ved båthavna.


Ekstra sjarmerende med en slik utflukt, er jo å ta fergen over, som tar knapt 15 min.



Og bare det er jo en opplevelser å se alle de "små" jollene.........


......som kanskje er litt "yalla" hi-hi.


Borte bra men hjemme best sier vi da vi ankommer havna i St.Maxime igjen...og med et par poser fulle med div.ting....venter nok en dag på stranden med våre venner.


Været har vært topp og brunfargen er på plass.....heldigvis har vi fortsatt noen dager igjen og de skal nytes i fulle drag.


Det er så hyggelig å høre fra dere alle sammen, og til dere som har sendt meg mail som skal nedover hit i sommer....vil jeg svare på i løpet av de neste dagene.
A bientôt!

torsdag 24. juni 2010

Dagens fangst fra markedet rett utenfor døren;o)



I dag våknet jeg tidlig opp slik at jeg kunne få med meg starten på dagens mat-marked utenfor der vi bor. Enda godt jeg hadde med meg denne kurv-vesken (som er typisk å ha med på shopping her nede)...for den ble fort full.



Synd dere ikke kan kjenne luktene av disse krydderne og urtene.....men bildene taler jo sitt de også;o)



Ettersom jeg liker å lage mat...så er dette en drøm for meg å gå å plukke med meg råvarer til ukens måltider, og hvitløk går det unna på kan du si;o)



Litt roseknopper skal jeg også kjøpe med meg hjem....litt usikker på hva de brukes til her nede...men jeg kommer nok til å lage noe av de.



Etter jeg la ut forrige innlegg.....har jeg/vi virkelig opplevd livets overraskelse. Tenk at min beste venninne og mannen stod plutselig på pub`n der vi satt å så VM i fotball, og har holdt denne turen hemmelig for meg i mange mndr. Det kom noen tårer da gitt....også skal de bo her nede i en hel uke. Å det er så gøy!



Derfor har jeg også kjøpt inn litt forskjellige gode tapenader, oliven og ost.



Så i kveld blir det "kos"på balkongen.



På lørdag skal vi ta båten over til et mega stort antikk-marked i St.Tropez...så da håper jeg på å finne noen gamle skatter. Gleder meg til å ta mange bilder derfra også.



Kommer også med noen tips om spisesteder her i området...men må nok kanskje si at maten jeg lager selv, smaker best. Men mor skal jo ha ferie ho også...så nå blir det noen dager på restaurantbesøk, helt klart.......



...og til kaffen må man jo "bare"unne seg en liten go`bit av disse fargerike makronene.


Skulle gjerne invitert dere alle til en god frokost her hos meg nå.....for nå skal jeg senke skuldrene og kose meg litt her på balkongen før ungdommen våkner og strandlivet venter.....Min kjære er på sin trofaste treningstur...sprek han? ja det er han virkelig...men jeg får mine gå turer jeg også;o)
Da ønsker jeg dere alle en go`helg, så kommer jeg tilbake over helgen med nytt innlegg. Håper dere liker å høre fra meg?

tirsdag 22. juni 2010

"Sånn"lever vi her i Ste.Maxime-Provence.




Bonjour.....da kommer et aldri så lite livstegn fra meg her på den franske rivieraen. Her nyter jeg og min familie hver dag av vår ferie. Dagen startet her på "vår" lille franske balkong med rykende ferske croissanter m/brie og fiken syltetøy, og fransk brent kaffe til....mens vi ser på at salgsbodene blir åpnet og baker`n kjører ut sine go`saker som han/de har bakt mens vi har sovet...kan tro den lukten er god å våkne til.




Annen hver dag tar "Bono"seg en treningstur på sykkelen..så da benytter jeg anledningen til å lese en av mine bøker jeg har tatt med, eller siste nytt fra et franskt interiørblad.





Men det blir også lange gåturer på "Bono" og meg, hvor vi nyyyyter alle inntrykkene rundt oss. Her ser vi over til St.Tropez.




Så tilbake til den mega koselige leiligheten vi låner.....som er i gjennomført fransk provencalsk stil, og G.du må ikke tro at vi har mindre lyst til å kjøpe en leilighet her nede etter noen uker her hos deg;o) Setter stor pris på den kontakten vi har fått.....





Døtrene har allerede kommet seg på stranden, og franske venner har de allerede fått. Bildet under tok jeg på stranden i Nice da vi ventet på vår sønn skulle lande med flyet i går. Fantastisk vakre farger på vannet og herlig å bade i de store bølgene, ikke like godt å ligge på alle steinene...men du verden hvor mange fine steiner vi fant. ( Ps!bare måtte ta med meg noen hjem også)




Her ser vi Nice.....som virkelig har fått en fornyelse og blitt en miljøby. Det trengte den.




Så har jeg jo allerede hatt flere besøk i min favoritt butikk her nede, og her fikk jeg også ta noen bilder til dere.

Tror nok flere av dere som hadde likt dere her;o)


Her fant jeg også endelig et veggur som jeg falt pladask for....så det havnet i handleposen. Ligner på det under, men med hjerter så klart;o)


Da takker jeg for meg denne gangen.....denne uken skal vi på flere markeder...så da vil neste innlegg handle om det tror jeg. Her blir som sagt ikke bloggen prioritert...men hører det er flere av dere som har ventet på reisebrev, så det er jo hyggelig da. Regner med at dere skjønner at jeg er på rett plass......hi-hi.
Håper solen skinner der du er også.
A bientôt!

lørdag 12. juni 2010

Petanque in St.Tropez



Petanque i parken i St.Tropez og kanskje med Karl Lagerfeld m/team spaserende forbi....ja hvorfor ikke, det opplevde vi sist vi var der. Nå er alt pakket og klart til avreise, og huset vårt blir godt passet på mens vi er borte.



Så får jeg prøve å ikke shoppe for mye på markedene, så vi ender opp med en slik full lastet bil hjemover;o)


(De to øverste bildene er lånt fra Chanel-news.com, det nederste er fra ukjent)

Da vil jeg ønske dere alle en fin sommerferie, og som sagt jeg kommer med reisebrev underveis......

Klem fra Maliva

onsdag 9. juni 2010

Jippeee...jeg har vunnet igjen;o)



Selv i øsende regnvær blir dette et vakkert stilleben synes jeg. Muggen og håndkle m/heklekant var jeg så heldig å vinne i Lille maison give-away.



Ikke noe problem å ta en sykkeltur i regnvær, når en pakke ventet meg på postkontoret....litt blomster langs veikanten ble også med meg hjem.



Ellers går vaskemaskinen for fullt her hjemme..og koffertene er tatt frem. Det er strykejernet også....og den måtte jeg nesten tørke støv av ...for stryking blir det lite av her i huset kan du si..hi-hi. Men skal vi på tur så skal vi på tur..og da skal det være brette kanter i koffertene.

Nå gleder jeg meg til et aldri så lite avbrekk i kveld.....da er det sommeravslutning for KA(kreativ aften) og høstens Paristur skal planlegges.

mandag 7. juni 2010

På sykkeltur med mine "pelliser";o)



Nei ikke bli skremt, måtte bare knipse et par bilder før jeg tar meg en sykkeltur med "Bono".



Her skal de lyse sommerkveldene nytes i fulle drag...før vi setter nesa sydover.
Go`ukestart til deg som tar deg tid til et besøk her hos meg;o)

tirsdag 1. juni 2010

Mitt bidrag til Nib`s utfordring i juni.



Ettersom "stilleben"er det jeg oftest formidler her på bloggen min, er det gøy at Nib`s utfordring i juni går ut på akkurat det. Så her har jeg plukket ut et "stilleben"av gamle skatter jeg samler på. Gjenbruk er gøy!