søndag 30. mai 2010

Frankofil jeg???




Jo jeg må nok innrømme at jeg er en smule frankofil. Du ble kanskje ikke overrasket??? En ting er det vakre landet, klimaet, kulturen, arkitekturen, maten, vinen osv., men som bildene her viser.....finner jeg også masse inspirasjon gjennom deres interiør.



Disse siste ukene har gått i ett, og derfor blir blogging mindre prioritert. Nå er det ca. 2 uker til vi reiser til mitt andre hjemland Frankrike. Vi var så heldig å få leil.vi skal låne i Ste.Maxime noen dager før...så nå blir vi borte noen uker kan du si;o) Men først skal både avslutninger, og overnattings bursdag for min kommende "fjortis"gjøres unna før avreise.




Så da får jeg se hva jeg rekker å blogge om før vi reiser. Men jeg lover å komme med flere reisebrev mens vi er bortreist.



Her er noen av bøkene jeg har lest og drømt meg gjennom, fra perm til perm. Bildene over er hentet fra boken Secrets d`interieurs som jeg kjøpte i Paris ifjor. Ellers kan jeg anbefale flere av disse bøkene jeg har her, i tilfelle du vil vite litt mer om dette fantastiske landet.





A bientôt!

torsdag 27. mai 2010

Sommerens vintips, og et par oppskrifter til;o)



Ingen ting smaker bedre enn et glass av denne rosèvinen en varm sommerkveld...eller uansett vær for min del, hi-hi;o)



....og kanskje med litt oliven, fransk brie og foccacia til. Oppskriften finner du her!



Eller kanskje til Maliva`s franske pizza......som du finner oppskriften på her!

Da håper jeg det vil smake;o)
God helg!

onsdag 26. mai 2010

Jippeee.....emaljeskiltet vant jeg;o)


(Bildet er lånt av Franciska)

Ser ut som om jeg ikke blir ferdig med disse innleggene om emalje, hi-hi. Men dere kan tro jeg og resten av fam. ble glad for at jeg vant et lignende nr.skilt hos Franciskas vakre verden;o) Igjen tusen takk, nå gleder vi oss til skiltet kommer i posten.

søndag 23. mai 2010

Teksten til min kjære er med i siste utgave av Bonytt;o)


Hanna bak den vakre og inspirerende bloggen Sjarmerende gjenbruk, har i siste utgave av Bonytt en hjemme hos repotasje fra sitt vakre hjem. Her har hun også skrevet ned teksten min mann står bak...som møter henne daglig på kjøkkenet sitt.
Alt begynner med en tanke som kan bli til en drøm, og en drøm kan bli til en virkelighet.......en hilsen jeg vil gi til dere alle som titter innom.


Tusen takk for at du sendte meg bilde Hanna....nå skal jeg ut å kjøpe meg bladet jeg også;o)
(Fotograf; Helge Eek)

torsdag 20. mai 2010

Litt mer emalje på plass;o)


En søt liten sak har fått plass i min bloggkrok.


Emaljemuggen hadde også en merkelapp med Maliva på seg, da jeg fant den i en koselige blomsterbutikk i Asker....med Miss Fryd som guide mente hun det samme. Keramikkskålen med fuglen på og lysestaken er kjøpt i min favoritt butikk i Ste.Maxime-Frankrike.........



.....så nå er det kjøpestopp frem til ferien.....nå skal det spares.



Da venter nok en langhelg på oss, så nå pakker vi kofferten og reiser til sjøen noen dager. Men først skal jeg ta meg en laaang bloggrunde etter jeg kommer hjem fra jobb.


God pinse alle man!

søndag 16. mai 2010

Dagen før den store dagen....



Da er jeg klar for morgendagen...deilig. Først blir det en laaang frokost/lunsj m/spekemat osv.foran tv-skjermen. Nå er det en ny tid for meg/oss...barna har blitt store, og etter mange år hvor jeg har vært i FAU-og leder for festkomiteen er det godt å endelig nyte en rolig start på en virkelig flott festdag. Så venter stor innrykk med både ungdommer og foreldre til grilling på terrassen. At ungdommen også vil komme hit, setter jeg utrolig stor pris på. Bordet blir nok dekket på inne...men nå skal vi ikke bry oss om været dere....nå er det FEST!
Kos dere!

fredag 14. mai 2010

Nye loppisfunn;o)



Hei, håper dere har hadde en fin fridag i går? Det hadde jeg hatt, og jeg er kjempe fornøyd med mine siste loppis funn. Jeg har i lengere tid vært på utkikk etter en stor gammel zink-kanne, men pga. at de fleste har vært altfor dyre...har jeg klart meg med en i plastikk så lenge.



Men endelig var det min tur til å få tak i en slik kanne, og med på kjøpet fikk jeg 2 vaskefat, såpeskål og en vaskebøtte, alt i emalje.....til et par hundre lapper. Var ikke det et bra kjøp??? Det var i hvertfall en fornøyd mor i bilen hjemover.



Nå gjenstår det å vaske og skure de godt, så får jeg se om jeg beholder de, eller legger ut for salg igjen;o)
I dag skal jeg også få plantet litt blomster ute.....håper bare at jeg slipper å sette de inn pga.kulda igjen.



Så venter jobb både i ettermiddag og i morgen...men da er det helg, mulig det blir mitt først bad ute i morgen også..men ikke i sjøen altså, men i bassenget til våre venner....grrr....nei jeg tror ikke jeg er helt klar for bikinisesongen enda. UFF....

Da ønsker jeg dere alle en super fin 17.mai-helg;o)

onsdag 12. mai 2010

Detaljfreak jeg???



Kall meg gjerne det;o)
Her er bysten kledd med nok en ny tunika på rommet til min "designerspire". Legg merke til bakgrunnen....her er det utklippsbilder som gjelder (samme hobby som sin mor), og nå venter hun på å få rammet det inn i en kul ramme. Den søte rosa medaljongen er en gave jeg har fått fra min gode bloggvenn AnnaMaria bak bloggen Ett røtt monogram.



Det er noen ganger, ikke så ofte (heldigvis), at jeg kommer inn i enkelte butikker hvor merkelappen på plagget står med store bokstaver MALIVA, eller er det bare innbilning? Denne tunikaen fra det italienske merke Elisa Cavaletti , har alt jeg liker; fargen, teksten, rosettene og ellers alle de små detaljer.

Hvorfor skal alle knappene være like? Fint slik også.



...og snur jeg meg, er det en søt detalj nederst på baksiden . Da er jeg klar for alle sosiale festligheter som venter meg utover;o)



Velsignet være de enkle ting, det er lykke det.......sitatet er mitt, men du verden hvor deilig det er å skeie ut litt også.Hi-hi!!!
Da takker jeg for alle stemmene og koselig kommentarer dere har lagt inn ang.paviljongen vår. Skulle gjerne invitert dere alle sammen....men så var det plassen da...hi-hi.
Nå venter planleggingsmøte med KA (kreativ aften) jentene...også skal vi til den nye "vogna"vår i morgen. Så er jeg plutselig tilbake igjen.
Klem fra Maliva

søndag 9. mai 2010

Jippeeee! Min "lounge" har gått til finalen i konkurransen hos NIB. Stemmer tas i mot med takk!



Tenk at vår "lille lounge"ble plukket ut og er med i finalen hos NIB, og så gøy. Ikke kan jeg skryte av at vi bor i et stort hus med vakker hage. Men vi gjør det beste ut av den lille plassen vi har. Derfor bygde vi en stor terrasse for noen år siden.



I hjørnet av terrassen har vi satt opp en paviljon, hvor vi koser oss til langt på natt.



Her inne er det meste gjenbruk, som f.eks. benken jeg har malt er lagd av resirkulert tre. Synes den passer fint som et bord også.


Hyllen reddet jeg fra et St.hansbål for et par år siden.....og her har den fått plass med div.gamle og nye skatter. Bøker om Frankrike er også selvfølgelig på plass;o)



I bakgrunner har jeg hengt opp en gardin, den bruker jeg som duk ellers i året.



"Loungen" bærer selvfølgelig preg av min personlige stil, og den trives heldigvis resten av familien med også.

Hvis du synes jeg bør vinne denne konkurransen setter jeg utrolig pris på hver og en stemme jeg får. Trykk HER for å stemme;o) På forhånd tusen tusen takk!!

torsdag 6. mai 2010

Nytt "stæsj"på badet.....



Ettersom planen med å gjøre i stand ute måtte utsettes pga.snøværet som kom overaskende.....har jeg i stede vasket tak, skurt fliser på vegg og gulv på badet. Listene og vinduskarmen fikk seg også et par nye strøk med høyglans hvitt, og nå er det skinnende reint.



Da er det ekstra koselig å pynte opp men noen nye detaljer.



Duftlysene har nå blitt byttet ut mot denne utrolige gode interiørparfymen fra Wax Lyrical (England) Vanilla & Tonka....som har blitt både mine kollegaer og min sin favorittduft. Nå er det fotballkamp for gutta her i huset.....og da jeg er den eneste i huset som ikke heier på LSK (for jeg er nemlig FFK-patriot;o) Så nå tror jeg jaggu meg jeg tar meg et deilig skumbad istede.



God helg til dere alle;o)
Klem fra Maliva på Spa

onsdag 5. mai 2010

Award og 7 ting om meg selv......



Notisbøker er jeg storforbruker av...og her har jeg kjøpt enda en til. Denne blir nok en slags ferie-loggbok, og i dette formatet...skal den nok få plass i vesken;o)
Fotoalbumet derimot...forblir her i hyllen så lenge. Den har jeg hatt i flere år...og med kun feriebilder i. Bare så synd at det blir sjeldnere med bilder jeg setter inn i den. Er det flere enn meg som savner papirformatet på bildene dere tar?



Ellers er vi i full gang med planleggingen av venninnetur til Paris (noe min fam.stusser litt over da jeg også sitter og planlegger vår 3 ukers sommerferie til Frankrike, mor får aldri nok med andre ord;o)..og jeg takker for alle tips jeg har fått. Hyggelig er det også at jeg har fått kontakt med ei som leier ut flere leiligheter i Paris .....så forts.følger.



Da var det over til alle award jeg har fått. Takker så mye, og jeg setter utrolig pris på hver og en, selvom jeg ikke lager et innlegg om de.
Den siste jeg fikk var fra Hanna bak bloggen Sjarmerende gjenbruk, hvor det fulgte med at jeg skal fortelle 7 ting om meg selv. Så hold dere fast;o)




1) Oppvokst på blomsterøya Kråkerøy (naboøya til Hvaler)
2) Flyttet til Oslo da jeg var 19 år og jobbet i byens kuleste klesbutikk BONITA på Egertorget.
3) Fant mannen i mitt liv, like etter;o) og som er far til mine 3 flotte ungdommer.
4) Hatt for det meste lederstillinger siden jeg var 22 år....både i sosialt arbeid men også i interiør-klesbransjen. (Ikke nå og det nyter jeg;o)
5) Elsker Panda-lakrids.....gjerne blandet med Stratos hvis jeg ikke er så heldig å få flybåren Djupur fra Island da...Min favoritt nr.1.
6) Går heller trapper enn heis-selvfølgelig for mosjonen sin skyld....eller kanskje ikke?
7) Elsker å reise, og etter å ha feriert i over 21 land...er jeg og forblir frankofil...og det var kanskje ikke en bombe..hi.hi

Jeg sender awarden videre til deg som titter innom og legger igjen så mange hyggelig kommentarer....og du skal vite at også du gir meg masse inspirasjon gjennom din vakre blogg.

mandag 3. mai 2010

Mel og kaffesekker......



Ingen tvil om at jeg er svak for gamle kaffe og melsekker...og etter jeg så dette bilde hos Taverne-Agency......fikk jeg nok en ny idè. Du også???
Nå har vi akkurat kommet hjem etter noen deilige og solrike dager på vestlandet. Der bodde vi hos min søte niese m/fam...og jeg skal si vi ble vartet opp med de lekreste matretter. Vil nok dele et par med dere også;o)
Så får jeg se om det blir et lignende teppe på uteplassen etterhvert...men først venter en uke med sjauing ute;o)