søndag 31. januar 2010

Cafe Christiania verdt et besøk.........



Cafe Christiania ligger vis à vis Stortinget i Oslo. De tar utgangspunktet i vår kultur tilbake på første halvdel av forrige århundre.



Dette gjenspeiler seg i interiøret som er norges desidert største samling av landhandlerieffekter fra 1900 og frem til 1960 årene.



Gjett om det var høy steming her i går kveld.....da jeg var ute med mine arbeidskollegaer og feiret et forsinket julebord.



Menyen skreddesyr de til oss.....og jeg endte med Viltkrydret filet av hjort til hovedrett....med ostefat og god drikke til dessert. Fantastisk nydelig mat.



Her var det dekket bord til oss......



...og peis var det flere steder i lokalet, så koselig.



Så dette var en vellykket aften hvor jeg helt klart kommer til å besøke igjen.
(Synd det ikke var mulighet til å kjøpe noe av de gamle effektene som hang rundt omkring...gjett om det fristet meg....både gamle skilt, bokser og kjøkkenredskaper).

fredag 29. januar 2010

Det ble en kort visitt på interiørmessen....






Ingen tvil om at våren var ankommet interiørmessen, og fargerik blir den også. Men jeg savnet de helt store "a-ha"opplevelsene. Så det blir nok noen loppis-besøk for meg utover våren tenker jeg.
Dagen tilbrakte jeg sammen med Missfryd. Før jeg møtte henne, rakk jeg en kjapp overblikk. Da var det kun en ting som ropte i mot meg, og det var den lekreste puten i striesekk jeg har sett......og enden på visen var at den hadde hun designet og sydd. Så dette blir spennende......hun har lagd en hel kolleksjon som blir kjent etterhvert. Forts.følger...
Takk for en super koselig dag, nå er det klesbytte og restaurantbesøk som venter.
God helg!

torsdag 28. januar 2010

Oppskriften på Maliva`s rugbrød.



Her skal dere få oppskriften på et super godt hverdagsbrød som holder lenge. Det dere trenger er kun disse to posene; 1 pk. m/Dansk rugbrød blanding og 1 pk. nøtter/salatblanding....så følger dere oppskriften på pakken....



...og vips får dere to slike deilige brød. Ja for enklere kan det vel ikke bli, eller hur?



Dette blir lunsjen i dag.....ferskt brød m/avocado, som er noe av det beste jeg vet om på brødskiven, sundt er det også, og med litt pesto, kvernet pepper og maldonsalt;o) Bon Apetitè!
Nå venter en innholdsrik helg på meg, først interiørmessen, så restaurant besøk m/venner i morgen kveld, også skal vi ut å spise med jobben på lørdag....dette liker jeg;o)

Hei så lenge;o)

onsdag 27. januar 2010

Frk.Ur...hørt om henne?


(Takker Mateus for lånet av bildet)

Det er nok meg det;o)
Jeg er ute etter gamle urskiver, så kom med noen tips hvis du vet hvor jeg kan få tak i de. Litt lenge å vente til markedene i Provence til sommeren....for når jeg først har satt meg noe i hue...skal det helst ha skjedd i går. Da venter kveldsvakten på meg....vi sees;o)

tirsdag 26. januar 2010

Ny utfordring; hvor har du smykkene dine?



Ettersom flere ønsker seg nye utfordringer fra meg...kommer denne;o)
Hvor har du smykkene dine? Det som er gøy med disse utfordringene.....er at ingen er like. Så tar du utfordringen?



Mitt smykkestativ er i zink, og selvfølgelig er det hjerter på her også. Stativet kommer fra Bastion Collection.
(De mest verdifulle smykkene ønsker jeg ikke å legge ut her.....vet jo aldri hvem som lusker i buskene). Neste innlegg handler ikke om interiør....da blir det ny matoppskrift. Fant ut at det var lenge siden sist...fort.følger;o)

søndag 24. januar 2010

Pakke i posten....



Håper dere har hatt en fin helg så langt......vil bare vise dere hva som ventet på meg da jeg kom hjem fra jobb i går kveld.



Disse to vakre koppene fra Green Gate inkl.bokstaven.........var så heldig å vinne Give-away hos søte Anine bak bloggen Villa-von-Krogh. Du kjenner meg godt skjønner jeg...fargene på koppene passer perfekt inn her som du ser;o) Så tusen, tusen takk.....Tips...Anine har en utrolig spennende blogg hvor vi bla. følger omtrent hver spiker som skal på plass i hennes drømmehus.



Kjøpte også en Ranunkel til helgen....var ikke den fin? Pleier jo vanligvis å kjøpe de avskårne, men falt for denne her.




Når jeg først viser dere hva som er på sølvfatet mitt her...må jeg bare si at de to hvite kubbelysene fra Broste...er jeg kjempe fornøyd med. Ser ut som snøkrystaller når de er tent.
Da ønsker jeg dere alle en fortsatt fin søndag;o)

lørdag 23. januar 2010

Hope for Haiti now!


Vg,nett; Mens Hollywood-eliten utgjorde telefonpanelet under nattens "Hope for Haiti"aksjonen, var Rihanna og Bono blandt superstjernene som gikk på scenen....FANTASTISK-sitter med håndkle i hånden, snufs...... Dette kan du nå se både på Svt1 og Nrk3
Mine tanker går til alle de som er blitt rammet av denne forferdelige katastrofen......ord blir så små....sukk!

Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen......så vær med å støtte på din måte...

fredag 22. januar 2010

Gammel kommode på plass......



Da var jeg plutselig tilbake;o)

Rakk ikke å legge ut dette innlegget før jeg reiste...så nå kommer det. Omtrent hver gang min kjære "Bono" har vært ute og reist, kommer han hjem til litt forandringer...en ting er malingslukten som slår imot han, men også møbler som har flyttet på seg. Her har en gammel hvitmalt kommode fått plass på kjøkkenet.


Håper ikke dere begynner å bli lei denne tavlen? Nå har den fått litt mer vårlig preg over seg...og boken Provence er på plass;o)
Dit går også sommerferien i år...har planer om å lage noen reisetips til dere, så følg med.

Til dere som lurte på om dette oliventreet er ekte, er det kunstig....og en god erstatning ved denne årstiden da oliventrær ikke trives særlig i den innetemperaturen vi har nå.
Go`helg!

tirsdag 19. januar 2010

1000 takk for hver og en award jeg har fått.....dere er så generøse;o)


(.....og takk til Peter for lånet av bildet ; Peter Jøback)

Egentlig har jeg valgt å ikke legge ut disse prisene på bloggen min, men kunne ikke dy meg da jeg fikk denne awarden fra Gry bak bloggen Thelma-Louise
Dette skrev hun om meg;
"Damen bak Malivasverden er en oppfinnsom og kreativ dame. Omsorgsfull og snild. Fleiper og (latteren)sitter løst. Jeg må vel også si at det er en dame med god smak, særlig når det gjelder de to M`ene...musikk og menn. Men også når det gjelder skjerf, kister og annet interiør.
Setter stor pris på deg, det tror jeg ikke jeg er alene om".
Klem fra Gry

ÅÅÅÅåååå som denne awarden varmet Gry, tusen takk.
Nå reiser jeg bort noen dager, men skal prøve å få tid til å stikke innom dere som tar utfordringen jeg la ut i forrige innlegg....
Ps! Også nærmer det seg jubileum her på bloggen min, telleren tikker og går, så da blir det utdeling av ny Premie....(Pussig dette her, alltid når jeg får et eller annet, har jeg lyst til å gi tilbake i bøtter og spann).

mandag 18. januar 2010

Er du klar for en ny utfordring? Hvordan ser din såpedispenser-såpeskål ut?


Utrolig gøy at så mange tok utfordringen ang.kaffe/teboksen........og flinke er dere også til å lage flotte tablåer ut av et par bokser,hi-hi.
Dette var gøy og ga meg mersmak til nok en utfordring.

Her er vår favoritt såpe på badet, dufter nyyyydelig lavendel og kan etterfylles m/refilflaske fra Durance. Franske detaljer er det også her, med både små duftlys fra Côtè Bastide og duftpose fra Le Blanc. Nærmere Frankrike kommer jeg ikke, enn så lenge, derfor nyter jeg duftene her på badet.

Så nå kommer utfordringen....Hvordan ser din såpedispenser-såpeskål ut?
Når jeg først er her på badet.......skal jeg nyte et velduftende skumbad, før håret mitt skal få en
real makeover hos frisøren;o)

Ha det på badet....................

(Ps! Frk. Snøhatt ble mitt bidrag til konkurransen hos Moseplassen...trykk dere inn øverst til høyre...å ta en titt på alle de flotte bildene som deltar...og igjen takk til deg Anne som legger ned masse arbeid i slike kreative konkurranser)

søndag 17. januar 2010

Flere som har "dilla"på skjerf?



Tror nok dette er noe av det fineste skjerfet jeg har sett, også er det håndlaget fra BeChristensen . Fikk en idè her jeg sitter, hva med å hekle en slik kant på ditt gamle favoritt skjerf, eller kjøpe et enkelt skjerf du kan gjøre det på. Da vil du ihvertfall spare mange tusenlapper som dette skjerfet her koster.....
Fin søndag til deg fra meg!

lørdag 16. januar 2010

Velsignet være de enkle ting.......



"Velsignet være de enkle ting, det er lykke det", sitat; Maliva

torsdag 14. januar 2010

SMEG in Pink.....me like;o)



Det er bare noen interiørbilder jeg ikke kan se meg mett på. Her kunne jeg flyttet rett inn, helt i min smak. Husker jeg så mitt første rosa Smeg kjøleskap i "Hjemme hos"repotasjen til svenske Living...hos Magdalena Graff, og siden den gang, har jeg ikke klart å få det ut av hodet....blir ikke lettere da disse bildene dukket opp igjen heller..."Smelt", sier nå jeg da...



Er det ikke fine kjøkken? Liker alle detaljene også jeg da.....Takker for lånet av bildene til en av Trondheim`s flotteste livstilsbutikker Cornelias Hus, som også har en spennende nettbutikk, og ikke minst forhandler av SMEG. (Prisen ligger fra 19.900-og oppover). Det var dagens reklame fra meg....



(Er selv fornøyd med vårt innebygde kjøleskap.....bare så det er sagt, men jeg har lov til å drømme, ikke sant;o)

Ps! Utrolig gøy å se hvor mange som har tatt utfordringen min allerede.....derfor legger jeg ut en til om ikke så lenge. Nå tar jeg snart helgen, "Bono"skal med fly nordover, og jeg skal gjøre noe helt annet koselig i helgen.
God helg!

onsdag 13. januar 2010

Stars...på datterens rom.



Fikk lov av datter min på 131/2 år, og knipse noen bilder fra rommet hennes. Her går det både i superstars på veggen, men også stjerner på tekstiler og andre detaljer. Vegglampen her kjøpte ho for en 50-lapp i fjor sommer hos Ludvigsdal`s gårds utsalg i Ystad.



Det er en bevisst frøken som bor her....stylingen står hun for, mens jeg konsentrerer meg om å fotografere:o)



Den røde gulvputen her kjøpte jeg for mange år siden...og holder seg like fin (fylt m/dun).
En populær kosekrok foran tv`n hennes.



Nå er det ut med rosa og inn med bl.a. rød og jeansfarger. Disse Babushka dukkene kjøpte jeg i Praha til henne.....



....og til slutt måtte jeg bare ta et bilde av hva hun er mest opptatt av nå om dagen....SMINKE-kofferten sin. Synes sparebøssa som står her er litt søt også jeg da. Nå får vi se om jeg får lov til å forflytte meg til neste rom....der hvor "designerspira"bor....fortsettelsen følger.
Men først er det på tide å krype til køy`s....Natti natt...zzzzzzzzz

mandag 11. januar 2010

Hva slags kaffe/teboks har du? Tar du utfordringen?



I denne kulda vi har nå...er det godt å varme seg med en kopp god te eller kaffe.....Derfor kommer en liten utfordring til deg fra meg;
Hva slags boks har du til teen/kaffen? Gøy hvis flere også tar utfordringen og lager et innlegg om det;o)


Gamle zinkbokser har jeg spart på i mange år...og denne her har jeg kaffebønnene i.


Te boksen fra Kusmi, står alltid fremme...liker så godt fargen på boksen. Teen er brukt opp forlengst, derfor fyller jeg på med annen te i løsvekt;o) Nå venter jeg spent på å se hva dere har stående på kjøkkenbenken.
Go`ukestart til deg som titter innom!

søndag 10. januar 2010

Kurv, før og etter.....



Her ser dere en lekekasse jeg malte i fjor vinter. Nå er den full med skjerf, luer o.l. Veldig praktisk å ha stående i gangen.
(Måtte også få med de nye Hunter-støvlene til min designerspire på bildet)



Men før jeg malte den, så den slik ut. Først var den full med småbiler og tog, så var det søstrene som tok over, hvor alle barbie dukkene m/dill dall fikk plass. Plutselig strømmer minnene på....uff som tiden går sier jeg bare. Til sommeren fyller eldste sønnen 20 år.....



Så har jeg kommet til prosjektet denne uken...og det er å male to av disse stolene. Lekekassen malte jeg med kost, men nå lurer jeg på om jeg skal bruke spraymaling?
Er takknemlig for tips?

lørdag 9. januar 2010

Nye prosjekter venter.....



Frrrrryyyser dere? Her skal dere få et sommerlig innlegg til fra meg.
Jeg synes kurv/pil i interiøret er så fint....Her har jeg satt noen kunstige blomster i en kanne og vips blir dette også et fint stilleben synes jeg....Enig?
Første prosjektet som venter meg nå er å male noen kurvstoler jeg har stående her.....men først må jeg avslutte en hektisk uke på jobb.....forts.følger;o)
Fortsatt go`helg!

torsdag 7. januar 2010

En liten gave er på vei til en hyggelig gjest på mitt forrige innlegg;o)


(Et lite "vårlig" stilleben jeg har lagd bak kassen på H&C, med bl.a et flott fuglebur fra PbHome)
Etter utrolig hyggelig respons på mitt forrige innlegg ang.ny header..har jeg lyst til å gi bort en liten takkegave, som bl.a er denne gode teen fra Pukka.

Derfor fikk datteren min velge seg et tall fra 1-66, og det ble kommentaren nr.49 som er fra min trofaste bloggvenn i Sverige, AnnaMaria bak den flotte bloggen Ett røtt monogram som vil få en pakke i posten.
Til alle dere andre, 1000-takk for tilbakemeldingene.....jeg ble faktisk veldig rørt.